Πρωτοψάλτης: «Οταν κάποιος ακούει ΟΑΕΔ, να μη σκέφτεται ανεργία αλλά απασχόληση» (VIDEO) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TVΣυνεντεύξεις

Πρωτοψάλτης: «Οταν κάποιος ακούει ΟΑΕΔ, να μη σκέφτεται ανεργία αλλά απασχόληση» (VIDEO)

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και πρώην μέλος του επιτελείου του Ομπάμα, Σπύρος Πρωτοψάλτης βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή One Talk, όπου μίλησε για τον πολύ κεντρικό ρόλο που έχει αναλάβει επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπειτα από 24 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στην Αμερική και για τους στόχους που έχει θέσει τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ρόλο και τη λειτουργία του ΟΑΕΔ στη χώρα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, είναι η ανεργία. Ο ΟΑΕΔ είναι η αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του φαινομένου», δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης και έδωσε μερικά στατιστικά στοιχεία για τους άνεργους στην Ελλάδα.

Το μεγάλο του στοίχημα και αυτό που θέλει να επιτύχει μέσα από τη θέση του είναι «η σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας», καθώς επίσης και o εκσυγχρονισμός και ο συντονισμός του οργανισμού με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Πρωτοψάλτης υποστήριξε πως για να γίνει αυτό εφικτό, πρέπει ο «ΟΑΕΔ να σταματήσει να μιλάει μόνο σ’ αυτούς που αναζητούν εργασία, αλλά και σ’ αυτούς που αναζητούν εργαζομένους». Να γίνει, δηλαδή, διασύνδεση στην αγορά εργασίας.

Θεωρεί πως παρ’ ότι έγιναν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια, «πρέπει τώρα να πατήσουμε γκάζι». Γι’ αυτό τον σκοπό έχουν ξεκινήσει επαφές με παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ άμεσα θα κάνουν και αξιολόγηση των δράσεων και των προγραμμάτων τους προκειμένου να εντοπίσουν τι δουλεύει και τι όχι, αλλά και τι χρειάζεται βελτίωση.

Μέσα από την εμπειρία του έμαθε πως «πρέπει να κυνηγάς ευκαιρίες και αν σου αρέσει αυτό που κάνεις θα ‘χεις μια καλή πορεία». Μια τέτοια ευκαιρία, αλλά και μεγάλη πρόκληση θεωρεί και τη θέση που κατέχει ως Διοικητής του ΟΑΕΔ και ευελπιστεί «το λιθαράκι που θα προσθέσει θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία».

«Όταν κάποιος ακούει ΟΑΕΔ, να μη σκέφτεται ανεργία αλλά απασχόληση». Αυτή είναι η ουσία και αυτό το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ