Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο του Συνεδρίου Υπογονιμότητας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TV

Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο του Συνεδρίου Υπογονιμότητας

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media το προωθητικό βίντεο του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο.

Ανάμεσα στις προωθητικές κινήσεις του Συνεδρίου, το βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο YouTube προκάλεσε οργή για τα σεξιστικά στερεότυπα που αναπαράγει.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται μια γυναίκα η οποία ουσιαστικά απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι προτίμησε να σπουδάσει και να φροντίσει την καριέρα της και να μην κάνει παιδιά. Επίσης, η γυναίκα παρουσιάζεται ως αναπόσπαστο τμήμα μια αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δε σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται χαρακτηριστικά να αναφέρει.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων έγινε γνωστό ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο.

Όπως έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το σεξιστικό βίντεο.

Share
Ετικέτες: web tv

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ