Βρούτσης: Έρχεται μείωση εισοδημάτων και αύξηση ανεργίας (VIDEO) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TVΕργασιακά

Βρούτσης: Έρχεται μείωση εισοδημάτων και αύξηση ανεργίας (VIDEO)

«Η κρίση που βιώνει η ελληνική οικονομία και η Ευρώπη είναι πρωτοφανής και δεν έχει καμία σχέση με κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Ο, τι η ελληνική οικονομία περνάει σε ύφεση, σημαίνει ότι θα μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων, λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει να πω την πραγματικότητα , και τρίτον η ανεργία θα ανέβει», είπε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην εκπομπή «ΔΕΚΑ», στην ΕΡΤ, την Τετάρτη το βράδυ.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης είπε: «Είναι μια πρώτη περίμετρος μέτρων για κάλυψη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Όσο βαθαίνει σε έκταση η κρίση η περίμετρος, η ομπρέλα αυτή θα διευρύνεται συνεχώς. Επί πλέον, και οι χρονικοί προσδιορισμοί που έχουμε βάλει μέσα από τις ΠΝΠ θα επεκτείνονται. Λίγο πριν κλείσει το πρώτο 24ωρο της έναρξης της πλατφόρμας ΕΡΓΑΝΗ , έχουν κάνει αίτηση πάνω από 50.000 επιχειρήσεις για να ενταχθούν στα μέτρα ανακούφισης. Είναι απόλυτα διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις την επόμενη μέρα , αρκεί να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν».

Ο Υπουργός Εργασίας συνέχισε λέγοντας: «Το μέτρο της ευελιξίας της εκ περιτροπής εργασίας μπορεί να είναι για ένα μήνα, για δύο μήνες , μέχρι να βγούμε από την κρίση. Είναι απόλυτα διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις την επόμενη μέρα , αρκεί να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν.

Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι . Την ώρα όμως που θα βγούμε από την κρίση, πιστεύω ότι από την επόμενη μέρα αυτή η ανακοπή της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας πορείας και η ανακοπή της μείωσης της αποκλιμάκωσης της ανεργίας θα είναι ένα ελατήριο που θα έρθει προς τα πάνω. Οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες, ούτε ο χρόνος είναι απεριόριστος. Δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο θ αντέξει η ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου, έχει να κάνει και με τη στήριξη της Ευρώπης»

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ