Διαβεβαιώσεις Βορίδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων

Διαβεβαιώσεις Βορίδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων

5 Απριλίου 2021

Τη δέσμευση ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, θα έχει λυθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει με τις προσλήψεις των συμβασιούχων της προκήρυξης του διαγωνισμού 2019, για την καθαριότητα στους δήμους, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της δέσμευσής της να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν με μόνιμες θέσεις εργασίας και να μπει ταβάνι στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, που έκανε λόγο «για επικίνδυνη αναβολή των προσλήψεων στην καθαριότητα των δήμων» και ζήτησε «ρητή χρονική δέσμευση», ο κ. Βορίδης αντέτεινε ότι «σύμφωνα με τον νόμο που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή, ορίζεται ότι η αξιολόγηση των συμβασιούχων του 2019 θα γίνει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021… Άρα δεσμεύομαι ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Αρσένης μίλησε για ασάφειες που υπάρχουν στους οριστικούς πίνακες και πρόσθεσε ότι «εν μέσω πανδημίας δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα καθώς πάει πίσω χρονικά η μονιμοποίησή τους».

«Αυτή η ημερομηνία προέκυψε μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα. Έχουν πράγματι κατατεθεί 133 αιτήματα από δήμους για την κάλυψη 1.900 οργανικών θέσεων που εκκρεμούν και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 θα έχουν τακτοποιηθεί» ανταπάντησε ο κ. Βορίδης.

Πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι είναι πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να περιοριστεί το έκτακτο προσωπικό και να μετατραπεί σε μόνιμο.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και έκτακτο και μόνιμο προσωπικό, αλλά ότι θα καθοριστεί το ταβάνι έκτακτου προσωπικού, θα υπάρχει πολιτική μόνιμων προσλήψεων και θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα έχουμε τελειώσει τη μελέτη για το τι θα γίνει με το έκτακτο προσωπικό και θα το ενσωματώσουμε με τη πολιτική των μόνιμων προσλήψεων, για το τρέχον έτος» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<