Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2021

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2021

18 Νοεμβρίου 2020

Σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στις 16 Νοεμβρίου  με τηλεδιάσκεψη υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης για το To των εσόδων για το επόμενο έτος έχει προϋπολογιστεί στα 139.570.089,72 εκ. ευρώ ενώ τα έξοδα φτάνουν τα 192.724.588,17 εκ. ευρώ, ενώ το Ταμειακό Υπόλοιπο του 2020 είναι 53.154.498,45 εκ. ευρώ.
Ο προϋπολογισμός εστιάζει στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία, σε συνάρτηση με το πνεύμα της Περιφερειακής Αρχής για ολοκλήρωση του συνόλου των έργων που εκτελούνται στην Κρήτη, αλλά και την προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών, αλλά και της επιτάχυνσης των πληρωμών.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε  ότι μέσα από το Περιφερειακό πρόγραμμα και τα χρήματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια έχουν δοθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, 60 εκ. ευρώ́, για να πληρώνονται τα 534 ευρώ́ που παίρνουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή́, όπως επίσης και για το ΤΕΠΙΧ .  Υπενθύμισε επίσης ότι  από́ το Περιφερειακό́ Πρόγραμμα έχουν δοθεί́ 23 εκ. για να αμείβονται τα 559 στελέχη υγείας, γιατροί́, νοσηλευτές και λοιπό́ προσωπικό́ που έχει προσλάβει η 7η ΥΠΕ, ενώ επιπρόσθετα διατίθενται  άλλα  20 εκ. για τον εξοπλισμό́ Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νησιού́.
Στη συνέχεια ακολούθησε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επίσης με τηλεδιάσκεψη όπου έγινε ενημέρωση, συζήτηση για τις πρόσφατες καταστροφές από την θεομηνία και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας που ήδη είναι σε εξέλιξη για την αποκατάσταση των καταστροφών που σημειώθηκαν στις δημόσιες υποδομές αλλά και σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις.

Επερωτήσεις
Από τη διοίκηση απαντήθηκαν οι ακόλουθες επερωτήσεις:
-Σχετικά με τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι στα Χανιά που σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη  Νίκο Καλογερή η Περιφέρεια Κρήτης συμφωνεί με την αξιοποίηση των κτιρίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και της τοπικής κοινωνίας στα πλαίσια της ανάδειξης της ιστορικότητας και του πολιτιστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα εν λόγω κτίρια
-Για τις συνθήκες στέγασης του ΚΕΣΥ Χανίων όπως απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή έχει δρομολογηθεί η διαδικασία από την Π. Ε. Χανίων προκειμένου να βρεθεί νέο κτίριο στέγασης του ΚΕΣΥ Χανίων.
-Ένταξη ΚΑΔ επιχειρήσεων στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 50 εκ. ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης. Σύμφωνα με την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με 10 εκ. ευρώ ενώ ήδη η Περιφέρειας Κρήτης διεκδικεί από την Κυβέρνηση πόρους για την κάλυψη των επιχειρήσεων που δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης που είναι σε εξέλιξη με την έκδοση νέας πρόσκλησης.
-Θωράκιση Περιφέρειας Κρήτης λόγων της πανδημίας covid-19. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Βαμβακά η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και στηρίζει κάθε δομή δημόσιας υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
-Εγκρίθηκε η διαπιστωτική πράξη της Αναπτυξιακής εταιρείας Κρήτης «ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ» που αφορά την συγκρότηση του διοικητικού της συμβουλίου
-Αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της πράξης συντήρηση και αποκατάστασης του ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Επανωσήφη. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<