voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Το ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στο Gov.gr Wallet

    Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί και από πότε θα ισχύει ο νέος κανόνας

    Δ. Μιχαηλίδου: Τα σχόλια των πολιτών έγιναν συγκεκριμένες αλλαγές στον Προσωπικό Βοηθό και στην Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

    ΓΣΕΕ: Απόσυρση της διάταξης για τις νέες εξαιρέσεις στην Κυριακή αργία

    Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για το λαγοκέφαλο μέσα από 22 ερωτήσεις και απαντήσεις

  • Εκπαίδευση

    Από σήμερα οι αιτήσεις των Ελλήνων του Εξωτερικού για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Υπουργείο Παιδείας: Νέα προκήρυξη για τις κενές θέσεις Διευθυντών σχολείων

    Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αντίστροφη μέτρηση για Μηχανογραφικό και ανακοίνωση βάσεων εισαγωγής

    Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αντίστροφη μέτρηση για Μηχανογραφικό και ανακοίνωση βάσεων εισαγωγής

  • Θέσεις εργασίας
    ΣΤΑΣΥ: Εκδόθηκε προκήρυξη για 61 νέες θέσεις εργασίας

    ΣΤΑΣΥ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Λυκείου

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Από σήμερα οι ενστάσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Στις 23 και 24/07 οι αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες για τη Δημοτική Αστυνομία

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 5Κ/2026: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 51 προσλήψεις

    ΑΣΕΠ: 1Κ/2021 – Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες κλάδου – ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος/Χημικός Ναυτιλίας

    ΑΣΕΠ: Από αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

  • Οικονομία
    e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής ιδιωτικών οικοδομοτεχνικών έργων

    Σε λειτουργία το υποσύστημα μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ στο νέο Ο.Π.Σ.- Τι αφορά

    ΟΠΕΚΑ: Πάνω από 497.000 εγκρίσεις για το Επίδομα Παιδιού μετά τον τρίτο κύκλο αιτήσεων – Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    120 δόσεις

    Νέες ρυθμίσεις χρεών: Ανοίγουν οι 72 δόσεις, νέος εξωδικαστικός και προστασία πρώτης κατοικίας

    Airbnb-βραχυχρόνια µίσθωση: Τι αλλάζει στο πλαίσιο λειτουργίας τους

  • Εργασιακά

    ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου κατά της συνταγματικής αναθεώρησης

    Χαράτσι 50% στον μισθό σε όσους γονείς πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους

    Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει με την αύξηση του κατώτατου μισθού

    ΔΥΠΑ: Ποιοι γονείς δικαιούνται επίδομα γονικής άδειας έως 758 ευρώ τον μήνα

    e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

    Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται και τι υποχρεούνται να πληρώσουν οι εργοδότες

  • VOUCHER
    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Νίκη Κεραμέως: Νέο πρόγραμμα 8.000 θέσεων εργασίας για άνεργους 55 ετών και άνω

    upourgeio-politismou-vivlia

    ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο, 9 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

    Voucher έως 70 ευρώ για smartphone: Πώς θα το πάρετε

    Voucher έως 70 ευρώ για smartphone: Πώς θα το πάρετε

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας – Καμία ανοχή στο casus belli

    Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel έως το τέλος Αυγούστου

    Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών μάς αφορά όλους

    Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

    Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα μπούμε σε διαγωνισμό παροχολογίας με την αντιπολίτευση

    Χατζηδάκης: Τα ψέματα και η ασχετοσύνη θα πάνε τη χώρα πίσω – Οκτώ στόχοι για την Ελλάδα του 2030

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Αυτοδιοίκηση

Ένα πρόγραμμα ζωής, στην Περιφέρεια Κρήτης – 260 απινιδωτές σε αθλητικούς και πολυσύχναστους χώρους

από Νίκος Μοναστηριώτης
26/10/2024
σε Αυτοδιοίκηση
105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το πρόγραμμά «Ζωή», ένα πρότυπο πρόγραμμα που αποτελεί «δίχτυ» ασφαλείας και «ομπρέλα» προστασίας για όλη την Κρήτη, υλοποιεί η Περιφέρεια. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται η προμήθεια απινιδωτών τελευταίας γενιάς, που έχουν αρχίσει ήδη να τοποθετούνται σε αθλητικούς χώρους, αλλά και σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας κουλτούρας, που θα αποτελεί μέρος και χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας εκπαιδευμένης και πρόθυμης να βοηθήσει το ένα μέλος της, το άλλο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κρήτης και αρμόδιος στον τομέα Υγείας, Γιώργος Πιτσούλης.

«Το πρόγραμμα “Ζωή” είναι ένα πρόγραμμα πρότυπο που έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με την έγκριση του pεριφερειάρχη και είναι μοναδικό σε επίπεδο χώρας. Αποτελεί μία πρωτόλεια ιδέα, και αποτελεί ουσιαστικά ένα δίκτυ ασφάλειας, μία ομπρέλα προστασίας για όλη την Κρήτη» ανέφερε ο κ. Πιτσούλης που ανέφερε ότι ήδη έχουν προμηθευτεί 260 απινιδωτές και έχει ξεκινήσει η τοποθέτησή τους. Οι 70 από αυτούς, όπως ανάφερε, θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους και οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού, μέσα από μια διαδικασία που υπακούει και βασίζεται σε διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές.

Ως προς τη στόχευση του προγράμματος, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, είναι η προσπάθεια «να απαντήσουμε στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει, καθώς ο αιφνίδιος θάνατος είναι πάντα παρών».

«Όσον αφορά στις υποδομές (απινιδωτές) είναι δεδομένο ότι υπάρχει έλλειμα όμως και οι υπάρχοντες τοποθετημένοι δεν είναι σε κοινή χρήση δηλαδή είναι κάπου κλειδωμένοι ή είναι μη λειτουργικοί. Όσοι δε είναι προσβάσιμοι στο κοινό είναι άγνωστο πού βρίσκονται. Άρα, έπρεπε να αποκαταστήσουμε αυτή τη στρεβλή πρακτική, να τοποθετήσουμε και νέους απινιδωτές. Τώρα θα υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου όλων των απινιδωτών, το οποίο θα διαχειρίζεται η Ιατρική Σχολή ανά πάσα στιγμή» επισήμανε ο κ. Πιτσούλης, συμπληρώνοντας πως ο μεγάλος στόχος και το όραμα, είναι «να δημιουργήσουμε μία κοινωνία εκπαιδευμένη και ετοιμοπόλεμη να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Θέλουμε ένα πολίτη που να νιώθει την ανάγκη της ευθύνης αλλά να έχει και την ελάχιστη γνώση να παρέμβει. Η παρέμβαση εκπαιδευμένου πολίτη μπορεί να σώσει μία ζωή. Έτσι, στοχεύουμε στην εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων πολιτών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μαθητές».

ΣχετικάΆρθρα

Προσλήψεις 8 ατόμων στην Περιφέρεια Κρήτης

14/05/2026
Αλλαγή του καιρού με λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες

Συστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την προστασία της δημόσιας υγείας από την αφρικανική σκόνη

01/04/2026

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και γίνεται από το ΠΔΕ, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή μέσω μίας προγραμματικής σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα με το τμήμα Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής, το οποίο θα έχει την καθοδήγηση αλλά και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος. Επίσης, σημαντική είναι όπως επισήμανε ο Γιώργος Πιτσούλης, η συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα για την κατάρτιση των μαθητών.

«Επειδή η στόχευσή μας είναι φιλόδοξη, θα χρειαστούμε έναν “στρατό” καταρτισμένων εκπαιδευτών. Κι εδώ είναι σημαντική η συναίνεση όλων των εθελοντικών οργανώσεων όπως π.χ. ο Ερυθρός Σταυρός ( οκτώ τμήματα) , η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χανίων ο Φίλιος Ζεύς , η Επίδρασης η Hellenic Crises and Disasters Management Institute, Advanced Life Support Group η Ελληνική Εταιρία προνοσοκομειακής φροντίδας οι Ιατρικοί Σύλλογοι κ.α» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πιτσούλης, συμπληρώνοντας ότι αυτό που σχεδιάζεται, είναι μέσα από μία ομογενοποιημένη προσέγγιση να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση και αποτελεσματική παρέμβαση.

«Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε ένα νέο κίνημα εθελοντών και εκπαιδευμένων πολιτών χρήσιμων στην κοινωνία» επισήμανε.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος “Ζωή” συνδέεται άμεσα τόσο με την τεχνολογία, όσο και με τα κοινωνικά δίκτυα, αφού εκτός από το σχετικό βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=6znn1F96n1Q&t=188s ), στο οποίο δίδονται αναλυτικές οδηγίες, οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν την απάντηση στο ερώτημα, πού είναι ο κάθε απινιδωτής.

«Θα πρέπει κάθε πολίτης να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού έχει απινιδωτή, δίπλα του. Σε συνεργασία με το ΙΤΕ ετοιμάσαμε μία εφαρμογή για κινητά, η οποία θα είναι για το κοινό και θα σε ενημερώνει αυτόματα για την τοποθεσία του πιο κοντινού απινιδωτή. Η εφαρμογή θα δίνει φωνητικές οδηγίες για πρώτες βοήθειες αλλά θα έχει κι άλλες σχετικές πληροφορίες. Επίσης, θα υπάρξει ένας διαδικτυακός κόμβος που δημιουργεί για εμάς το ΙΤΕ, όπου μετά από δημόσια πρόσκλησή μας, θα καταχωρούνται με συγκεκριμένη διαδικασία οι ήδη υπάρχοντες απινιδωτές».

Σε ό,τι αφορά την απήχηση του προγράμματος, είναι ήδη έντονη, αφού ενώ βρίσκεται ακόμη στην αρχή είναι αλήθεια , το ενδιαφέρον πολιτών αλλά και φορέων, είναι εντυπωσιακό.

«Ενδιαφέρονται και για απινιδωτές, αλλά ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για εκπαίδευση. Υπάρχει δίψα στον κόσμο να μάθει, να γίνει χρήσιμος και ωφέλιμος στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο. Αυτό μας συγκινεί και μας δίνει περισσότερη ενέργεια να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία ήδη αιτούνται να γίνουν μέρος του προγράμματός μας. Πιστέψτε με σε λίγο καιρό δεν θα προλαβαίνουμε να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα».

Επίσης, ήδη επικοινωνούν με την Περιφέρεια Κρήτης για να λάβουν πληροφορίες, κι άλλες περιφέρειες από όλη τη χώρα. Αυτό όπως επισήμανε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, αποτελεί εξέλιξη που τους έχει συγκινήσει. «Είναι μια αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Υπάρχουν κάποιες Περιφέρειες που ήδη θέλουν να λειτουργήσουν το πρόγραμμα Ζωή. Αλλά και άλλοι πολλοί φορείς έρχονται σε επικοινωνία με μας για να πάρουν πληροφορίες για το πρόγραμμά μας».

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κρήτης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «οι πολίτες που θα εκπαιδευτούν και ειδικά τα παιδιά, είναι πολλαπλασιαστές και το πρόγραμμα θα επιτύχει. Θα πάει πάρα πολύ καλά, το στηρίζουμε όλοι μας γιατί και ένας άνθρωπος να σωθεί είναι μεγάλη προσφορά».

Ο κ. Πιτσούλης καταλήγοντας, ευχαρίστησε όσους έχουν προσφέρει σε αυτή την προσπάθεια ενώ σημείωσε πως «το Πρόγραμμα Ζωή μόλις άρχισε, αλλά ο δρόμος του είναι πολύ μακρύς . Να είστε έτοιμοι και για άλλες πρωτοπόρες θετικές εκπλήξεις στο ΖΩΗ και μάλιστα πολύ σύντομα».

Ετικέτες: Περιφέρεια Κρήτηςπρόγραμμά «Ζωή»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Απευθείας στους δήμους, και όχι μέσω λογαριασμών ρεύματος, η πληρωμή των δημοτικών τελών

    26 Ιούν 2026

  • Ημερίδα ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων και η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης προς όφελος των πολιτών

    17 Ιούν 2026

  • Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    23 Μάι 2026

  • Δημοτικές Εκλογές: Τέλος ο β’ γύρος, από την πρώτη Κυριακή δήμαρχοι και περιφερειάρχες

    21 Μάι 2026

  • Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    14 Μάι 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ: 1Κ/2021 – Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες κλάδου – ειδικότητας ΠΕ Περιβάλλοντος/Χημικός Ναυτιλίας

    ΑΣΕΠ: Από αύριο οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο, 9 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 534 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Επίδομα Παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή της τρίτης δόσης

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • ΔΥΠΑ: Ποιοι γονείς δικαιούνται επίδομα γονικής άδειας έως 758 ευρώ τον μήνα

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.