Ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού

Ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού

12 Μαρτίου 2020

Οικονομική ενίσχυση συνολικού, ύψους 5 εκατ. ευρώ, δίνεται στις 13 Περιφέρειες της χώρας, για την άμεση κάλυψη αναγκών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σε συνέχεια της χθεσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Καμία επαφή με το κοινό οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι στις ευπαθείς ομάδες

Λεπτομέρειες και διευκρινήσεις για τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει λόγω του κλεισίματος των σχολείων τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έδωσε στο MEGA ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε: «Ο ένας γονέας θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και ο άλλος μπορεί να εργάζεται σε ένα πιο ευέλικτο ωράριο ή θα κάνει χρήση της ειδικής αδείας».

Επίσης: «Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά αλλά κάθε τρεις ημέρες θα χρεώνονται με μία ημέρα άδεια από την κανονική τους. Στον ιδιωτικό τομέα ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άδεια, όπου σε αυτήν την περίπτωση, κάθε τέσσερις ημέρες, χρεώνεται 2 ο εργοδότης, μια το κράτος και μια ο εργαζόμενος».

Ερωτηθείς για την περίπτωση που ένας γονιός εργάζεται στον δημόσιο, κι ένας στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε: «Η συνεννόηση του εργαζόμενου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα προκρίνεται. Εξάλλου στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων».

Όσον αφορά τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, «εκεί θα πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις που θα αποφασισθούν μέσα στην ημέρα. Ειδικά στην περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι ένστολοι».

Όσο για τους ανθρώπους του δημόσιου τομέα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να περάσουν back office σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων να μην έχουν άμεση επαφή με το κοινό, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόσθετο κίνδυνο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<