ΠΕΔ Κρήτης : Οι δασικοί χάρτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

ΠΕΔ Κρήτης : Οι δασικοί χάρτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

9 Ιουνίου 2021

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Γ. Κουράκη και των μελών της κ.κ  Γ .Μαρινάκη, Γ. Μαλανδράκη, Μ. Κοκοσάλη,  Ν. Κοκκίνη καθώς και του μέλους του ΔΣ της ΠΕΔ κ. Ε. Κουκιαδάκη.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής, ήταν τα ζητήματα και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη.

Για το θέμα ακολούθησε εισήγηση του μέλους του ΔΣ κ. Ε. Κουκιαδάκη, η οποία εγκρίθηκε και θα αποτελέσει το πλαίσιο για την πολιτική της ΠΕΔ Κρήτης για το μείζον αυτό ζήτημα, που απασχολεί τους πολίτες, οι οποίοι συνωστίζονται τον τελευταίο καιρό στα γραφεία κτηματογράφησης. 

Όπως τονίστηκε από τον κ. Κουκιαδάκη η ενσωμάτωση αυτούσιων των δασικών χαρτών στους κτηματολογικούς πίνακες έχει ανοίξει τον «ασκό του αιόλου», καθώς οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί αυτών είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν δικαστικά για να προστατέψουν τις ιδιοκτησίες τους. Ανάλογο πρόβλημα δημιουργείται και με τα κληροτεμάχια, όπου λόγω της απαγόρευσης της λεγόμενης «κατάτμησης», δεν αναγνωρίζονται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Επίσης αποφασίστηκε να συνεδριάσει δια ζώσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Κρήτης για να υπάρξει ενημέρωση και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, ενώ μετά και από την έγκρισή της από το ΔΣ της ΠΕΔ, θα υποβληθεί στα συναρμόδια υπουργεία.

Τέλος επισημάνθηκε ότι για ακόμη μια φορά, η ΠΕΔ Κρήτης  παρακολουθεί στενά το θέμα και παρεμβαίνει με θέσεις και προτάσεις, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα τόσο των πολιτών, όσο και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<