Συνεδρίασε με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου

17 Ιανουαρίου 2020

Συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, με νέα σύνθεση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ε.Μ.Π.) υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ρένας Παπαδάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης και αποτελούν βασικούς άξονες του Σ.Ε.Μ.Π. είναι η υγεία, η εργασία και η εκπαίδευση των μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων, που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου. Ενώ έγινε σαφές ότι στόχος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι να συμβάλλει στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των  μεταναστών και προσφύγων.

Στη νέα σύνθεση συμμετέχουν ως αναπληρωτής προέδρου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός και μέλη οι: Μαρίνος Παττακός με αναπληρωτή του τον Νίκο Αγγελάκη. Ο Φανούριος Ζαμπετάκης με αναπληρώτριά του την Μαρία Ξυλούρη-Ξημέρη. Ο Χρήστος Κώνστας με αναπληρωτή του τον Αντώνη Περισυνάκη. Ο Αναστάσιος Τσατσάκης με αναπληρώτριά του την Μαρία Καλουδιώτη. Ο Δημήτρης Βρύσαλης με αναπληρωτή του τον Μιχάλη Κασαπάκη. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων: Της Ένωσης Αλβανών Ηρακλείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωσόφωνων Ηρακλείου, του Συλλόγου Συμπατριωτών «Γιεντίνσβο», του Αιγυπτιακού Συλλόγου Κρήτης και του Παγκρήτιου Συλλόγου Κούρδων Κρήτης.

Στην 16η Ολομέλεια συμμετείχαν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. κ. Gian Andrea Paolo Garancini καθώς και εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων, οι οποίοι αποτελούν τους κύριους συνεργάτες του Σ.Ε.Μ.Π. και είναι: το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών/Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου,  το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής και Δράσης του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Σωματείο «ΟΑΣΗ», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και η Εθελοντική Ομάδα «ΠΡΟΤΕΚΤΑ».

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<