voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Συστάσεις του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τον καύσωνα

    Δ. Μιχαηλίδου: Διευρύνουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο και σε άλλες περιοχές

    Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη

    Περίπου 4.000 κλήσεις από τις «έξυπνες κάμερες» στην Αττική – Σε πλήρη λειτουργία εντός 10 ημερών οι 388 νέες κάμερες

  • Εκπαίδευση
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Υπουργείο Τουρισμού: 51 προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τα τμήματα μετεκπαίδευσης

    Σε πειραματικές μετατρέπονται όλες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού

    Υπουργείο Παιδείας: Η απάντηση για την αναστολή λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Ώρα αποφάσεων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

  • Θέσεις εργασίας

    Λιμενικό Σώμα: 500 προσλήψεις εκτός πανελλαδικών εξετάσεων

    ΑΣΕΠ 5Κ/2021 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από επιλαχόντες στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Από 21/07 οι αιτήσεις για 315 προσλήψεις στο Δημόσιο

    Σχοινάς: Εξασφαλίσαμε 21 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για λιπάσματα – Έρχονται ακόμη 1,1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες

    Σχοινάς: Προσλήψεις 40 νέων στελεχών στον ΕΦΕΤ

    ΣΤΑΣΥ: Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις εκδοτών εισιτηρίων

  • Οικονομία
    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Μηνιαίο βοήθημα 565 ευρώ από τη ΔΥΠΑ – Ποιοι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται την επιδότηση

    Ποιοι αναμένεται να πάρουν μεγαλύτερη επιστροφή φόρου το 2021

    Δεύτερη πληρωμή του έκτακτου επιδόματος των 150 ευρώ: Ποιοι γονείς είναι δικαιούχοι

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τα επιδόματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    Nέα απόφαση της ΑΑΔΕ για τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού – Τι ισχύει για τις επενδύσεις άνω των 500.000€

  • Εργασιακά
    Δυναμική η οικοδομική δραστηριότητα παρά τις ανατιμήσεις των υλικών – Υπεγραφη η κλαδική συμβαση

    Έκτακτα μέτρα λόγω καύσωνα: Υποχρεωτική παύση υπαίθριων εργασιών την Τετάρτη σε Αττική και τρεις περιφέρειες

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    Μηνιαίο βοήθημα 565 ευρώ από τη ΔΥΠΑ – Ποιοι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται την επιδότηση

    Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έκπτωση έως 35.000 ευρώ από το φορολογητέο εισόδημα

    Εργασιακά: Ενόψει αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα

    Συντάξεις χηρείας: Περίπου 8.500 θα δουν αυξήσεις 50% στο τέλος Αυγούστου

  • VOUCHER
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Voucher παιδικοί σταθμοί 2026-2027: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν αίτηση σήμερα

    Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

    Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα

    Κοινωνικός Τουρισμός: Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

  • Πολιτική
    Κυρ. Μητσοτάκης: Τα 23 δισ. ευρώ του ΕΠΑ εφαλτήριο για αναπτυξιακό άλμα

    Κυρ. Μητσοτάκης: Τα 23 δισ. ευρώ του ΕΠΑ εφαλτήριο για αναπτυξιακό άλμα

    Προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Ν. Κεραμέως: Τέλος σε μια κοινωνική αδικία δέκα ετών

    Οι 5+1 παρεμβάσεις της ΕΛ.Α.Σ για την δημόσια παιδεία

    Σχοινάς: Εξασφαλίσαμε 21 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για λιπάσματα – Έρχονται ακόμη 1,1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες

    Σχοινάς: Προσλήψεις 40 νέων στελεχών στον ΕΦΕΤ

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Αγροτικά

e-ΕΦΚΑ: 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για αγρότες

από Σταύρος Καραΐνδρος
12/06/2021
σε Αγροτικά

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνολικά 10 σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της ψηφιοποίησης των υποδομών του.

Ήδη, ο φορέας έχει προχωρήσει στη διεύρυνση του δικτύου εξυπηρέτησης αγροτών, μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τ. ΟΓΑ και στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησής τους από τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ-Μισθωτών σε κάθε πρωτεύουσα νομού.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, οι 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους αγρότες είναι μερικές μόνο από τις 50 συνολικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του φορέα και την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr και εντάσσονται στη στρατηγική του σταδιακού περιορισμού των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, της εξάλειψης της άσκοπης ταλαιπωρίας και της αδιάλειπτης 24ωρης εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω ψηφιακών καναλιών.

Μεσοπρόθεσμος στόχος του είναι το σύνολο των συναλλαγών με τους πολίτες να μπορούν να πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά.

ΣχετικάΆρθρα

Συντάξεις: Πώς θα εκτυπώσετε την προσωπική σας διαφορά

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

18/07/2026
Νέες δυνατότητες και αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες για συνταξιούχους από τον e-ΕΦΚΑ

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ για μη μισθωτούς

16/07/2026

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, «για το 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πάνω από 8 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι που πρακτικά σημαίνει την κατάργηση αντίστοιχων μετακινήσεων από και προς τα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του e-ΕΦΚΑ, καθώς και εξοικονόμηση χιλιάδων εργατοωρών για τους πολίτες.

Ειδικά, για την κατηγορία των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση υπήρξε επιτακτική, καθώς οι συναλλαγές με τον e-ΕΦΚΑ είναι ζωτικές για την ομαλή λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, αλλά και για ζητήματα καθημερινότητας, όπως η λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας, η βεβαίωση απογραφής και εισφορών, οι ρυθμίσεις οφειλών, κ.ά., ειδικά, αν ληφθεί υπ’ όψιν πως μεγάλο ποσοστό αυτών των επαγγελματιών διαμένουν σε ορεινές, νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, με περιορισμένες δυνατότητες μετακίνησης στα πλησιέστερα υποκαταστήματα».

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες προς τους αγρότες είναι οι εξής:

«1) Ψηφιακή απονομή σύνταξη ΑΤΛΑΣ. Δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του πρωτογενούς τομέα και κυρίως των ανθρώπων που τον υπηρετούν στην παραγωγική και αναπτυξιακή δραστηριότητα της χώρας, αυτοματοποιήθηκε η πολύμηνη και δαιδαλώδης διαδικασία απονομής σύνταξης για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ και μετατράπηκε σε μία απλή ολιγόλεπτη ηλεκτρονική συναλλαγή.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους με τη χρήση των κωδικών TAXIS. Σε αγρότες με συμπληρωμένο το 67ο έτος και ασφάλιση στον τ. ΟΓΑ, καθώς και σε συζύγους και τέκνα αποβιώσαντος συνταξιούχου, αντλούνται αυτόματα τα αναγκαία δικαιολογητικά, εκδίδεται άμεσα η συνταξιοδοτική απόφαση και κοινοποιείται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχει δηλωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος “ΑΤΛΑΣ”, πάνω από 6.000 συντάξεις έχουν απονεμηθεί ψηφιακά και εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής αποκλειστικά σε αγρότες.

2) Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, από 1/1/2021. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι αγρότες και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν αυτόματα την ασφαλιστική τους κατηγορία κάθε χρόνο χωρίς επίσκεψη στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξουν την ασφαλιστική τους κατηγορία, παραμένει ενεργή η κατηγορία του προηγούμενου έτους.

3) Έναρξη/Μεταβολή/Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών. Μέσα στον Μάρτιο, ολοκληρώθηκε το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν την έναρξη/μεταβολή/λήξη ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων μη μισθωτών.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική ηλεκτρονική υπηρεσία που αντικαθιστά μία επίπονη και άκρως γραφειοκρατική διαδικασία, που υποχρέωνε τους ασφαλισμένους σε αλλεπάλληλες επισκέψεις είτε των ίδιων είτε των λογιστών τους στις οργανικές μονάδες του φορέα και προκαλούσε μεγάλες καθυστερήσεις.

4) Ασφαλιστική ικανότητα. Κάθε μη μισθωτός, μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μπορεί να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πάροχοι υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, κτλ).

5) Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσου μέλους και απογραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ. Η υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα της διαδικτυακής απογραφής έμμεσου μέλους, σύνδεσής του με τον άμεσα ασφαλισμένο και αυτόματης ενημέρωσης του μητρώου ασφαλισμένων.

Ως άμεσο αποτέλεσμα η χορηγηθείσα στο άμεσο μέλος ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται και στο έμμεσο μέλος.

6) Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας. H υπηρεσία αυτή επιτρέπει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και στους αγρότες ασφαλισμένους, την αυτόματη λήψη αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναμονή.

Πάνω από 750.000 φυσικά (μισθωτοί και μη μισθωτοί) και νομικά πρόσωπα αξιοποίησαν την εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2021.

7) Βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση. Η υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα της άμεσης χορήγησης της εν λόγω βεβαίωσης για φορολογική χρήση τρέχοντος φορολογικού έτους χωρίς καμία αναμονή και ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

8) Βεβαίωση απογραφής. Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ (αγρότες/μη μισθωτοί, μισθωτοί, έμμεσα ασφαλισμένοι) και μπορούν να λάβουν άμεσα την εν λόγω βεβαίωση, αποφεύγοντας την προσέλευση και το συνωστισμό στις οργανικές μονάδες του.

9) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) παρέχονται μία σειρά από συναλλαγές, όπως πιστοποίηση οφειλετών, ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλετών, πίνακας χρεών οφειλέτη, ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη, υπολογισμός δόσεων ρύθμισης και φυσικά ρύθμιση οφειλών.

10) Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού. Για όσες συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, παρέχεται η δυνατότητα του προγραμματισμού ραντεβού στα φυσικά υποκαταστήματα του φορέα. Το κλείσιμο του ραντεβού γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, προσφέροντας στους ασφαλισμένους καλύτερη εξυπηρέτηση, καθώς αποφεύγουν πολύωρες αναμονές και συνωστισμό στις μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

Οι συναλλασσόμενοι με απλά βήματα επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού.

Τα ηλεκτρονικά ραντεβού ξεπέρασαν τις 600.000 από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα».

Ετικέτες: e-efkaΑΓΡΟΤΕΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σχοινάς: Δεκτές όλες οι επιλέξιμες αιτήσεις για τα θερμοκήπια

    18 Ιούλ 2026

  • ΥΠΑΑΤ: Παράταση υποβολής δηλώσεων πρώτης φάσης έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

    17 Ιούλ 2026

  • antidraseis-apo-tous-agrotes-gia-auksiseisΠαράταση υποβολής δηλώσεων έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων

    17 Ιούλ 2026

  • Διώξεις κατά 4 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

    16 Ιούλ 2026

  • ΜΙΔΑ: Ξεκινά από τα αγροτικά ακίνητα το νέο ψηφιακό μητρώο της ΑΑΔΕ

    15 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

    Αγαπηδάκη: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων

    134 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΔΥΠΑ: Πάνω από 8.000 νέες προσλήψεις ανέργων 55+ με επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Λιμενικό Σώμα: 500 προσλήψεις εκτός πανελλαδικών εξετάσεων

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Τουρισμός για Όλους 2026: Μέχρι 600 ευρώ η επιδότηση

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Από 21/07 οι αιτήσεις για 315 προσλήψεις στο Δημόσιο

    37 shares
    Share 15 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.