Έρχονται πληρωμές αλλά με…εξαιρέσεις – Τι φοβούνται αγρότες από τη Μεσαρά

Έρχονται πληρωμές αλλά με…εξαιρέσεις – Τι φοβούνται αγρότες από τη Μεσαρά

31 Ιανουαρίου 2020

Σε τροχιά…πληρωμής βρίσκονται οι αγρότες που αναμένουν χρήματα ως αποζημίωση για τις καταστροφές που σημειώθηκαν πριν από λίγο καιρό, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες από τον ΕΛΓΑ, οι αποζηµιώσεις αφορούν ζηµιές στη φυτική παραγωγή που έλαβαν χώρα το έτος 2019.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, μετά από και από τη σχετική απόφαση που ελήφθη από τον πρόεδρο του Οργανισµού και αναρτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου στη ∆ιαύγεια, µε την οποία «εγκρίνεται δέσµευση πίστωσης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, για ασφαλιστικές αποζηµιώσεις ΕΛΓΑ φυτικού τοµέα του οικονοµικού έτους 2020».

Την ίδια ώρα μια πληροφορία που έχει διαρρεύσει – και μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί – αγρότες από το Δήμο Φαιστού, θα μείνουν εκτός αποζημίωσης.

Συμφωνα με αυτή τη φημολογία που υπάρχει, οι αγρότες του Τυμπακίου, δεν προκείται να λάβουν αποζημιώσεις για τις καταστροφες σε υπαίθριες καλλιέργειες και λιόφυτα, που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις του προηγουμενου διαστήματος.

Καταστροφές που σημειώθηκαν λίγες μέρες πριν από την – τότε- επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε θα μιλάμε για μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραγωγών του Τυμπακίου.

Το voucherergasia.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλη Ορφανουδάκη που είπε ότι ετοιμάζεται να ταξιδέψει – εκτός απροοπτου – στην Αθήνα για να διευκρινίσει την όλη κατάσταση.

 

Ανδρεας Κριτσωτάκης

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<