Κρήτη: Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον της τσικουδιάς

Κρήτη: Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον της τσικουδιάς

2 Ιανουαρίου 2020

Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού των καζανάρηδων της Κρήτης για το 2020 πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες στον Άγιο Νικόλαο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοινωση την παγκρήτια σύσκεψη για το μέλλον της τσικουδιάς, οργανώνει ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών τσικουδιάς Ν. Λασιθίου.
Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:30, στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο.

Τα προβληματα των καζανάρηδων παραμένουν πολλά και άλυτα, τη στιγμή ειδικά που πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την τιμή της ρακής από την μιά, αλλά και η μάχη…συμφερόντων από την άλλη έχουν οδηγήσει τους ρακοπαραγωγούς σε σοβαρά αδιέξοδα.

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους γιατί παρά τις δεσμεύσεις δε φαίνεται να λύνονται τα προβλήματα του κλάδου.

Ο πρωτογενής τομέας πλήττεται χρόνο με το χρόνο. Αμπελουργία, Ελαιοκομία, κτηνοτροφία, ρακοπαραγωγή και άλλοι κλάδοι, βιώνουν μια κατάσταση ολοένα και δυσκολότερη. Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι αγρότες, η απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης, η δυσβάσταχτη φορολογία, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και οι διεθνείς πιέσεις από ανταγωνίστριες χώρες, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ασφυξίας.

Οι καζανάρηδες σημειώνουν ότι αν στο μέλλον δεν αλλάξουν ουσιαστικά πράγματα, τότε τα ρακοκάζανα θα συνεχίσουν να κλείνουν…

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<