Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν να καταβληθούν «γρήγορα αποζημιώσεις»!

Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν να καταβληθούν «γρήγορα αποζημιώσεις»!

17 Ιανουαρίου 2020

Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί στους αγρότες στην Κρήτη, όπως έγραψε το voucherergasia.gr, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει το φετινό χειμώνα.

Αυτό εκφράστηκε για μια ακόμη φορά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου κ. Σταύρος Γαβαλάς, ο αντιπρόεδρος κ. Μύρωνας Χιλετζάκης, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργος Τζωρτζάκης, ο πρόεδρος των αμπελουργών κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης και των Αποσταγματοποιών κ. Τάσος Βρέντζος.

Την ώρα που μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να περιοδεύσει ο κ. Χρήστος Αυγουλάς, Καθηγητής και πρόεδρος της επιτροπής σύνταξης του φακέλου προς την Ε.Ε. μαζί με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο, οι αγρότες εκφράζουν την αγωνία τους για την καθυστέρηση της σύνταξης του φακέλου και την λήψη απόφασης για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στην οποία οδηγήθηκε η ελαιοκαλλιέργεια και οι ελαιοπαραγωγοί και η οποία αποτυπώνεται στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ελαιολάδου, ζήτησαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Πουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου με τις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν.

Κατά τη συζήτηση ανέπτυξαν συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησαν πρωτοβουλίες και λύσεις από το Υπουργείο για την ανακούφιση των παραγωγών.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης περιορίστηκε σε διαπιστώσεις και ευχολόγια, δηλώνοντας άγνοια για τις εναρμονισμένες πρακτικές και τις «ελληνοποιήσεις» ελαιολάδου αλλά και αδυναμία να λάβει οποιαδήποτε μέτρο για τη στήριξη της τιμής του ελαιολάδου, αποδεχόμενος ουσιαστικά και υιοθετώντας την ασύδοτη λειτουργία της αγοράς.Συγκεκριμένα δεν απάντησε στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

● Να ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (σε Ελλάδα-Ευρώπη) για το ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών.

● Να προχωρήσει σε εντατικούς εργαστηριακούς ελέγχους για την «ελληνοποίηση» ελαιολάδου από τρίτες χώρες.

● Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες από την Ε.Ε., τόσο για τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικηθούν, όσο και για τη στήριξη της τιμής.

Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι ο περιβόητος φάκελος της προηγούμενης Κυβέρνησης του Συριζα για αποζημιώσεις της περυσινής χρονιάς ήταν μια ατεκμηρίωτη (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σκρέκας) επιστολή που απορρίφθηκε συνοπτικά.

Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στον αγώνα για τη στήριξη των παραγωγών, την ενίσχυση του εισοδήματός τους και την εφαρμογή υγιών κανόνων στην αγορά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<