Πόση είναι η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη

Πόση είναι η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή στην Κρήτη

8 Ιανουαρίου 2020

Σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι οι ελαιοπαραγωγοί που βλέπουν πως η φετινή χρονιά για τους ίδιους είναι μια από τις χειρότερες δυνατές.

Η φετινή ζημιά για το νησί, αναφορικά με το ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγγίζει τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση με βάση τα πρώτα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετική η εκτίμηση, όταν από τους περίπου 120.000 τόνους των προηγούμενων ετών και τους 90.000 τόνους των τελευταίων ετών, φτάσαμε τη φετινή χρονιά να κάνουμε λόγο για μια παραγωγή που δε θα ξεπεράσει τους 55.000 τόνους.
Και όλα αυτά τη στιγμή που, όπως έχει γράψει το voucherergasia.gr υπαρχει μια εκνευριστική απραξία στην αγορά, με την τιμή να ειναι στα «τάρταρα».

Έμποροι, τυποποιητές και εξαγωγείς είναι «παγωμένοι» ως προς την απορρόφηση των παραγόμενων ποσοτήτων λαδιού, με συνέπεια αυτή να παραμένει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα.

 

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<