Προαιρετική η ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

Προαιρετική η ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

12 Φεβρουαρίου 2020

«Σπάει» το μονοπώλιο του ΕΛΓΑ στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, καθώς εξετάζεται το σενάριο η ασφάλιση στον Οργανισμό να γίνει προαιρετική.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η ασφάλιση της παραγωγής θα παραμείνει μεν υποχρεωτική, ωστόσο εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να επιλέξουν οι ίδιοι σε ποιον οργανισμό θα την ασφαλίσουν, βάζοντας με αυτό τον τρόπο στο παιχνίδι και τις ιδιωτικές εταιρίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας, στην οποία έχει ανατεθεί να μελετήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των γεωργικών ασφαλίσεων και να καταθέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πόρισμα σχετικά με την εμπλοκή των ιδιωτών στην αγροτική ασφάλιση, αλλά και προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ. Ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε περίπου τέσσερις μήνες, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Οργανισμού επανέλαβε ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές πέραν του 4% (επί του προσδοκώμενου κεφαλαίου εισπράξεως) για τους αγρότες. Σχετικά με το ενδεχόμενο επιδότησης ασφαλίστρου από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ίδιος το απέκλεισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα εξεταστούν όλες οι άλλες προσφερόμενες δυνατότητες που υπάρχουν.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<