Βορίδης: Κανονικά το επίδομα ανεργίας σε όσους κάνουν μεροκάματο στα χωράφια

Βορίδης: Κανονικά το επίδομα ανεργίας σε όσους κάνουν μεροκάματο στα χωράφια

7 Μαΐου 2020

Για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη χώρα, μίλησε στο MEGA μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε αρχικά ότι η Ελλάδα επειδή είχε εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση της κρίσης του κορωνοϊού, θα είναι στις επιλογές των τουριστών για το καλοκαίρι.

«Αυτοί που θα κάνουν διακοπές, σε σχέση με τις ανταγωνίστριές μας χώρες, μάλλον έχουν λόγο να επιλέξουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα από την πλευρά αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι ένα πολύ πιο επιτυχημένο μοντέλο από όλες τις χώρες της περιοχής».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πως είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία του κοροναϊού και θα πρέπει να την παρακολουθούμε προσεκτικά.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους της παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων, είπε ότι τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ γιατί όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο φρόντισαν ώστε να μην λείψει κάτι στους καταναλωτές. «Τονίζω ότι δεν μας έλειψε κάτι» υπογράμμισε.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως για να μην υπάρξει πρόβλημα από δω και πέρα, θα πρέπει να μην υπάρξει παραγωγική διαταραχή, να βρίσκονται δηλαδή διαθέσιμα χέρια εργασίας, και ως προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση έχει ρυθμίσει το ζήτημα με νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Δεν διακόπτουμε το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους θελήσουν να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες».

Ερωτώμενος για το αν ο κοροναϊός μεταδίδεται με τα τρόφιμα, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας πως ο ιός δεν μεταδίδεται ούτε με τα νωπά αλλά ούτε και με τα μεταποιημένα τρόφιμα.

«Κανένα τρόφιμο δεν μεταδίδει ως τρόφιμο».

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<