voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΟΠΥΥ: Πώς έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων

    Μικρή «ανάσα»στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων

    Το Netflix εξαγοράζει την Warner Bros έναντι αστρονομικού ποσού!

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία
    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 8 έως 12 Δεκεμβρίου

    Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο, Κυριακή τα καταστήματα – Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

    Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Ποιοι οικονομολόγοι δικαιούνται επίδομα 1.900 ευρώ – Τα κριτήρια και προϋποθέσεις

    Επίδομα θέρμανσης: Νέα πληρωμή για τους δικαιούχους

    Επίδομα θέρμανσης: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις

  • Εργασιακά

    Ποιες οι συνέπειες μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων

    Νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑ: Οριστική η απαλλαγή εισφορών στις προσαυξήσεις για νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες

    Νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος το Δώρο των Χριστουγέννων

    Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει με τους ανέργους – Ποιοι δεν θα το λάβουν

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – Τι πρέπει να ξέρετε

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

    «Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου

  • Πολιτική
    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

    Μητσοτάκης: Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, η οποία θέτει κανόνες στην αγορά εργασίας

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Αγροτικά

Ζαχαράκη:17 εκατ. ευρώ για την προώθηση του γαστρο-αγροτουρισμού

από Νίκος Μοναστηριώτης
22/01/2022
σε Αγροτικά

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας και το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στρατηγικά στην προοπτική αυτή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα των ειδικών μορφών τουρισμού, όσο και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή κλάδο της οικονομίας καθιστούν σαφές πως πρόκειται για μια αδήριτη ανάγκη που θα διαφοροποιήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν από τον ανταγωνισμό.

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι η – όσο το δυνατόν – μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη διαφοροποίησή του διεθνώς. Η εμπέδωση της ξεχωριστής του ταυτότητας και των στοιχείων εκείνων που την συνθέτουν. Με άλλα λόγια η συνείδηση και διατήρηση του αυθεντικού και γνήσιου ελληνικού χρώματος, της εμπειρίας που αποκομίζει ο επισκέπτης της χώρας μας. Και τι περισσότερο αυθεντικά ελληνικό και ξεχωριστό από την ελληνική πρωτογενή παραγωγή;» σημειώνει χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο Τουρισμού στρατηγικά πλέον επενδύει στην σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας, όπως υπογραμμίζει η Σοφία Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής με το υπουργείο να ενθαρρύνει και να προωθεί συστηματικά την εξωστρέφειά τους: με τον νέο νόμο του υπουργείου Τουρισμού θεσπίστηκε για πρώτη φορά Ειδικό Σήμα Επισκέψιμης Μονάδας για τρεις νέες κατηγορίες παραγωγικών κλάδων. Έτσι, μετά τα Επισκέψιμα Οινοποιεία ακολουθούν Επισκέψιμα Ζυθοποιεία, Τυροκομεία και Ελαιοτριβεία, αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού.

Στο σημείο αυτό οι άμεσα εμπλεκόμενοι αυτής της προσπάθειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, μόνον ως θετικό αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι περιοχές που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας θα μπορέσουν να προσελκύσουν επισκέπτες, με όχημα τα ελληνικά προϊόντα.

ΣχετικάΆρθρα

Τηλεδιάσκεψη Ζαχαράκη, με τους Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων της χώρας – Ενίσχυση των σχολείων με νέα μουσικά όργανα

01/12/2025
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

Ζαχαράκη: Νέο πρόγραμμα «Εμπνέομαι – Αθλούμαι – ΕυΖώ» για 4.550 σχολεία

26/11/2025

Οι ελληνικές μπύρες είναι πρέσβειρες ποιότητας για την χώρα και τους τόπους παραγωγής τους

Η μπύρα, τα τυριά και το λάδι μαζί με τα άλλα τρόφιμα και ποτά, αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής των τόπων, της αυθεντικότητας, της “αλήθειας” τους, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης – ιδρυτής της Ζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ. Είναι πολιτισμός και ιστορία. Είναι οι άνθρωποι και οι καθημερινές δημιουργίες τους. Προσφέρουν απόλαυση, αναδεικνύονται σε τοπικά “σύμβολα” και έλκουν επισκέπτες, συμπληρώνει ο κ. Κουρής. Αναφερόμενος στην τουριστική εμπειρία, αυτή αποδυναμώνεται κάθε φορά που ο επισκέπτης καταναλώνει ένα μαζικό, υπερδιαθέσιμο, αδιάφορο, βιομηχανικό λάδι, τυρί ή μπύρα στη θέση κάποιων εξαιρετικών, ιδιαίτερων, τοπικών παραγωγών που κουβαλάνε την ψυχή του τόπου και των ανθρώπων του, τονίζει.

Εστιάζοντας στην πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Κουρής σημειώνει ότι αυτή καλύπτει ένα σημαντικό κενό. «Επιτέλους, ενσωματώνει επίσημα στο ελληνικό τουριστικό προϊόν την ελληνική μπύρα, το τυρί και το λάδι αναγνωρίζοντας ότι οι χώροι παρασκευής τους αποτελούν πόλους έλξης επισκεπτών. Η μπύρα σήμερα είναι με σημαντική διαφορά το μεγαλύτερο σε κατανάλωση αλκοολούχο ποτό στην Ελλάδα, πολλαπλάσιο του κρασιού και των αποσταγμάτων τόσο σε όγκο όσο και σε αξία», τονίζει.

Οι ελληνικές μπύρες είναι πρέσβειρες ποιότητας για τη χώρα και τους τόπους παραγωγής τους και οι τουρίστες τις προτιμούν και έχουν μεγάλη επιθυμία να τις γνωρίσουν. Η ΝΗΣΟΣ, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στην Τήνο, και άλλα ζυθοποιεία σε όλη την Ελλάδα, δεχόμαστε χιλιάδες επισκέψεις κάθε καλοκαίρι. «Στην δική μας περίπτωση οι επισκέπτες της Τήνου ή και γειτονικών νησιών ανακαλύπτουν με ενθουσιασμό τις γεύσεις των διαφορετικών ζύθων μας, τις πολλές διεθνείς βραβεύσεις μας αλλά και τη σύντομη αλλά σημαντική για τον κλάδο, ιστορία μας», αναφέρει ο κ. Κουρής.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Τήνο, ο κ. Κουρής σημειώνει ότι διεξάγονται προγραμματισμένες επισκέψεις με γευσιγνωσίες των διαφορετικών ζύθων που προσφέρονται κατευθείαν από τις δεξαμενές ή τα κελάρια της και πολλές φορές συνοδεία άλλων τοπικών προϊόντων. «Έχουμε επιλέξει να μην πουλάμε μπύρες στους επισκέπτες μας ώστε αυτοί να τις αγοράζουν από τα τοπικά τα καταστήματα. Με αυτόν και πολλούς άλλους τρόπους δημιουργούμε μία “αλυσίδα” αξίας που απλώνεται και ωφελεί όλο το νησί», υπογραμμίζει ο κ. Κουρής και συμπληρώνει ότι τo ζυθοποιείο λειτουργεί υπό το ανώτατο πρότυπο ασφάλειας FSSC 22000 και θα σπεύσει να υιοθετήσει και το σήμα του Επισκέψιμου Ζυθοποιείου.

Ο κύκλος της παραγωγής του τυριού σε επισκέψιμο τυροκομείο στα Γρεβενά

«Και μόνο που θα έλθει μια οικογένεια από την Αθήνα στα Γρεβενά είναι πολύ σημαντικό για εμάς», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τυροκόμος Μιχάλης Σαφαρίκας, που διατηρεί στην περιοχή την ομώνυμη οικογειακή επιχείρηση. Μάλιστα συμπληρώνει ότι η φέτα είναι ένας άξιος “πρεσβευτής” του ελληνικού τουρισμού, αφού διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα θεωρεί ότι με τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, θα “πάρουν ζωή” και περιοχές που δεν είναι στην κορυφή των επιλογών των ξένων επισκεπτών και την ίδια στιγμή θα τονωθούν επιχειρήσεις που έχουν άμεση σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα. Στα Γρεβενά σημειώνει, κάποτε υπήρχαν 30 τυροκομεία. Σήμερα λειτουργούν μόλις 4, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Ο κ. Σαφαρίκας εξάλλου ελπίζει ότι με το Σήμα Επισκεψιμότητας θα καταστεί ευρύτερα γνωστή η επιχείρηση του και θα αποτελέσει πόλο έλξης για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον κύκλο παραγωγής του τυριού. Μέχρι σήμερα σχολεία είναι αυτά που έχουν επισκεφτεί τη συγκεκριμένη μονάδα στα Γρεβενά, ενώ έχει ενταχθεί και σε διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης και προβολής του γαστρονομικού τουρισμού.

Ελαιοτριβείο στην Κρήτη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Μελιδόνι του νομού Ρεθύμνης, το ελαιοτριβείο Παρασκάκη για 18 και πλέον χρόνια αποτελεί χώρο επισκέψιμο για τον επισκέπτη που θα θελήσει να μάθει τα μυστικά της ελιάς. Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που έχουν επισκεφτεί το εν λόγω ελαιοτριβείο, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τζοάνα Παρασκάκη. «Μας έχουν ανακαλύψει από το Trip Advisor» αναφέρει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών να ανακαλύψουν αλλά και να ζήσουν εμπειρίες, σαν ντόπιοι κάτοικοι. Μάλιστα οι επισκέπτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τον κύκλο παραγωγής του λαδιού, καθώς από την παραγωγή μέχρι και την εξαγωγή του λαδιού από το ελαιοτριβείο γίνεται με τρόπο βιώσιμο χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον. Ακόμα και τα υπολείμματα του ελαιοτροβείου κομποστοποιούνται και ρίχνοται στα ελαιόδενδρα ως λίπασμα.

Ο γαστρονομικός τουρισμός αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά

«Κανείς δεν πάει στην Κοζάνη για να δει πως παράγεται ο κρόκος Κοζάνης, ωστόσο αυτό μπορεί να το κάνει αν βρεθεί στην περιοχή», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Μεγαπάνου, ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας www.gastronomytours.gr, στην οποία προβάλλονται επισκέψιμες επιχειρήσεις και παραγωγοί ελληνικών γαστρονομικών προϊόντων.

Ο κ.Μεγαπάνου εξηγεί ότι απέχει πολύ ώστε μια επιχείρηση, μια δραστηριότητα, να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών ξεπερνώντας σε φήμη ακόμα και τον ίδιο τον προορισμό. Δεν θα πάει στην Κρήτη ο Γάλλος επισκέπτης μόνο και μόνο για τα επισκέψιμα Οινοποϊία, ωστόσο θα έλθει στην Κρήτη και θα τα αναζητήσει, αν είναι στο πεδίο του ενδιαφέροντος του.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι μια εμπειρία που είναι σε σημαντική αύξηση. Αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά. Πλέον οι επισκέπτες ψάχνουν τους προορισμούς και δεν θέλουν να πάνε εκεί που πάει η μάζα των επισκεπτών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μεγαπάνου.

Αναφορικά με τους επισκέπτες που δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την αναζήτηση τέτοιων εμπειριών, οι Αμερικάνοι ξεχωρίζουν, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Ιταλοί, σύμφωνα με τον κ. Μεγαπάνου.

Για τον κ. Μεγαπάνου καταλυτικός θα μπορούσε να γίνει ο ρόλος των Περιφερειών και των δήμων στο σκέλος της προβολής και προώθησης των περιοχών που φιλοξενούν τέτοιες επιχειρήσεις.

Σοφία Ζαχαράκη: 17 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν για την υλοποίηση δράσεων προβολής και προώθησης του ειδικού δικτύου γαστρο-αγροτουρισμού

Στο σημείο αυτό η υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνει πως ιδιαίτερο είναι το βάρος στην αξιοποίηση των κονδυλίων που θα λάβει η χώρα μας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Περισσότερα από 17 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την υλοποίηση δράσεων προβολής και προώθησης του ειδικού δικτύου γαστρο-αγροτουρισμού που αναπτύσσει το υπουργείο και στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν μονάδες παραγωγής, οι οποίες φέρουν το Ειδικό Σήμα Επισκεψιμότητας.

«Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει και να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο την αντίστοιχη πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού υποδομών των ελληνικών παραγωγικών μονάδων. Αυτό επισφραγίζει και το πρόσφατο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και τον ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται ή παρέχονται αντιστοίχως σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000», αναφέρει.

15 οινοποιεία απέκτησαν το Ειδικό Σήμα Επισκεψιμότητας του υπουργείου Τουρισμού το 2021

Υπογραμμίζεται ότι ήδη την περασμένη χρονιά, και παρά τις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, 15 οινοποιεία απέκτησαν το Ειδικό Σήμα Επισκεψιμότητας του υπουργείου, με το εγχείρημα να αγκαλιάζεται θερμά από τα οινοποιεία της χώρας, σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει η κυρία Ζαχαράκη, ενεργοποιούνται όλα τα μέσα για την προβολή της ελληνικής κουζίνας και οίνου. Τόσο με την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την αναβάθμιση του Ειδικού Σήματος Αγροτουρισμού και Επισκέψιμων Οινοποιείων με σκοπό την βελτιστοποίησή τους και την ουσιαστική τους θωράκιση, όσο και με περισσότερο στοχευμένες ενέργειες, όπως το Οδοιπορικό Οινοτουρισμού το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε Σαντορίνη και Δυτική Μακεδονία. Στις στοχευμένες ενέργειες εντάσσεται η δημιουργία ειδικού portal για την ανάδειξη Επισκέψιμων Οινοποιείων και η Συγκρότηση του πρώτου Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού.

Ετικέτες: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΣοφία Ζαχαράκηαγροτικός τουρισμόςγαστρονομικός τουρισμός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 50 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος

    5 Δεκ 2025

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Άνοιξε το σύστημα για διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025 λόγω monitoring – Ειδοποίηση για αγρανάπαυση και κοπτολίβαδα

    4 Δεκ 2025

  • βιολογική γεωργίαΑγρότες: Στα 500 εκατ. ευρώ οι πληρωμές μέχρι την Παρασκευή

    4 Δεκ 2025

  • Κλειστή και σήμερα η Ε.O. Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια – Κλιμακώνουν οι αγρότες

    2 Δεκ 2025

  • Κ. Τσιάρας: Η πόρτα του ΥΠΑΑΤ είναι πάντα ανοικτή για τους αγρότες

    1 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμής

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    69 shares
    Share 28 Tweet 17

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.