Εμπόδιο στις παραγωγικές επενδύσεις η καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες»

Εμπόδιο στις παραγωγικές επενδύσεις η καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες»

15 Ιουνίου 2019

Στην αναζήτηση κεφαλαίων για επενδύσεις η νέα κυβέρνηση οφείλει να κάνει δυο βήματα εμπρός και όχι ένα εμπρός και ένα πίσω, τονίζει το στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακάκης που ξεκαθαρίζει ότι η καθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες μόνο προβλήματα στις επενδύσεις κεφαλαίων για αγορά ακίνητων, ανέγερση οικοδομών, αγορά επιχειρήσεων, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, για σύσταση επιχειρήσεων ή για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου επιχειρήσεων , μπορεί να προκαλέσει ενώ αυτομάτως διατηρεί εντός και εκτός Ελλάδος πλήθος κεφαλαίων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε παραγωγικές επενδύσεις.

Για να επιτύχεις φορολογικά έσοδα πρέπει να σημειώσεις και υψηλούς δείκτες ανάπτυξης. Είτε το προσπερνάμε είτε όχι, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Μπορεί η πλήρης εφαρμογή ελέγχου των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων να ένα δίκαιο μέτρο που θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής ωστόσο ταυτόχρονα σε μία κακή οικονομική συγκυρία, ο αυστηρός έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων, ακόμα και για επενδύσεις σε εταιρείες ή την αγορά πρώτης κατοικίας, είναι μέτρο αντιαναπτυξιακό.

Την ίδια ώρα όσοι ακόμη διαθέτουν χρήματα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους προς το δημόσιο κάνοντας χρήση ευνοϊκών διατάξεων όπως τη ρύθμιση των 120 δόσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ερμηνευτικό παραλογισμό της νομοθεσίας.

Ενώ προβλέπεται η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους για όσους αποπληρώσουν εφάπαξ την οφειλή τους, αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού οι όποιες προσαυξήσεις έχουν ενσωματωθεί στο αρχικό κεφάλαιο.

Από τη μια λοιπόν η δυστοκία να εισρεύσει νέο χρήμα με όσους το διαθέτουν να μην προχωρούν σε επενδύσεις φοβούμενοι ότι θα μπλέξουν στα ελεγκτικά γρανάζια για τις πηγές εσόδων τους και από την άλλη όσοι έχουν και θέλουν να αποδώσουν τις οφειλές στο δημόσιο,δεν το πράττουν αφού αισθάνονται εξαπατημένοι. Κάπως έτσι το χρήμα παραμένει εγκλωβισμένο ένθεν και ένθεν και η αγορά αφυδατωμένη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<