voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων ενόψει Χριστουγέννων

    Κοξάκι: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά – Τα μέτρα πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

    Εποχική γρίπη: Κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα – Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ

    ΕΟΔΥ: Έξι θάνατοι και 99 εισαγωγές από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα – Ένας ασθενής σε ΜΕΘ με γρίπη

    Νέα επιδείνωση του καιρού από σημερα – Τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

    Καιρός: Γιορτές με κακοκαιρία

  • Εκπαίδευση
    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    Πανελλαδικές: Έως 22/12 οι αιτήσεις συμμετοχής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

    Πανελλαδικές: Έως τις 06 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές

    Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές 2026

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Σοφία Ζαχαράκη: Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα – Από 20/12 οι ενστάσεις

    Επιχείρηση “Νόστος 2”: Απομακρύνθηκαν 26 Έλληνες από την Οδησσό

    ΑΣΕΠ 2Γ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 145 προσλήψεις στο Υπ. Εξωτερικών

    Άνοιξαν οι αιτήσεις για 17 προσλήψεις στην ΕΦΑ Ηρακλείου

    Άνοιξαν οι αιτήσεις για 17 προσλήψεις στην ΕΦΑ Ηρακλείου

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025: 1.934 αιτήσεις για 132 θέσεις

  • Οικονομία
    Επιστροφή ενοικίου: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι

    Παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2026 η πληρωμή ενοικίων μόνον μέσω τράπεζας

    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση-Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Εορταστική φορολοταρία: 12 τυχεροί κερδίζουν από 100.000 ευρώ – Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι μένουν εκτός

    Χατζηδάκης: Μέχρι 31 Μαρτίου 2025 θα συνδεθούν με το IRIS όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις

    IRIS: Έρχεται διπλάσιο όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών

    Τέλη κυκλοφορίας 2026: Ποια είναι η φετινή προθεσμία πληρωμής – Τι προβλέπει η διαδικασία

    Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τι ισχύει με το ενδεχόμενο παράτασης

  • Εργασιακά
    Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πώς υπολογίζεται και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    Έως 19/12 οι ενστάσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης από ΔΥΠΑ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

    Επίσχεση Εργασίας: Ενημέρωση και οδηγίες από τη ΓΣΕΕ και το ΚΕΠΕΑ

    ΓΣΕΕ: Πως αμείβονται οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

    Ηράκλειο: Στο πλευρό των εργαζομένων στην Υγεία, οι οικοδόμοι

    e-ΕΦΚΑ: Καταβάλλεται την Παρασκευή το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Προσλήψεις στο «Χαμόγελο του παιδιού» – Δείτε τις ειδικότητες

    Voucher έως 800 ευρώ: Tα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα πρώιμη παιδική παρέμβαση

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Voucher των 200 ευρώ: Πώς θα πάρετε την επιδότηση

  • Πολιτική
    Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις μειωμένες επιδοτήσεις

    Πηγές ΥΠΑΑΤ: 16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση

    Σοκ στον τουρισμό της Κρήτης – “Κανόνι” από μεγάλο tour operator

    Συνέδριο ΣΕΤΕ- “Tourism Ahead” – Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2025 θα είναι ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε από τη Βουλή με 159 «ναι» και 136 «όχι»

    Τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εκλογές

Μητσοτάκης: Ανεργία κάτω από 8%, στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός, στα 950 ευρώ ο κατώτατος, νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3-4%

από NEWS ROOM
26/04/2023
σε Εκλογές
106
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτό το πρόγραμμα είναι η φιλοδοξία για το μέλλον, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος, στην εισαγωγή της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, που ξεκίνησε με πέντε νέους ανθρώπους οι οποίοι αφηγήθηκαν μια δική τους προσωπική ιστορία και μίλησαν για το τι περιμένουν από την επόμενη μέρα στη χώρα μας.

Σε πέντε άξονες – ταυτότητες της Ελλάδας αναπτύσσεται το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε:

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

ΣχετικάΆρθρα

Τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό

16/12/2025

Κυρ. Μητσοτάκης για την προσωπική διαφορά: Μία ακόμα από τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου τελειώνει οριστικά

10/12/2025

Θα επιχειρήσω να σας πω μία ιστορία του πώς οραματίζομαι την Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια.

Τα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια τα οποία βάλαμε την πρώτη τετραετία της ΝΔ.

Κάναμε σημαντικά βήματα προόδου και επιβάλλεται να τα συνεχίσουμε.

Όρισε ως πρώτο άξονα την παραγωγική Ελλάδα, που αναπτύσσεται και παράγει νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνει το εισόδημα όλων των Ελλήνων.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που ήταν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης και τη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί όρο απαράβατο και συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά.

Κάναμε πολύ σημαντικά βήματα προόδου, αλλά ταυτόχρονα μειώσαμε τους φόρους και τις εισφορές κάτι που αποδεικνύει την απόλυτη συνέπεια πράξεων, τόνισε και έδειξε διαφάνεια όπου αναφέρονταν αναλυτικά οι μειώσεις φόρων.

Η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά το 2022 να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα παρά τις μειώσεις των φόρων, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις μεγάλων κολοσσών στη χώρα μας όπως η Microsoft και η Pfizer.

Έδειξε όμως και μια φωτογραφία από τα ναυπηγεία της Σύρου επισημαίνοντας ότι δεν είναι το μόνο ναυπηγείο που ξαναλειτούργησε με άλλους όρους αναφέροντας και τα παραδείγματα της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά.

Τόνισε ότι οι επενδύσεις δεν λένε πολλά πράγματα αν δε συνοδεύονται και από καλούς μισθούς.

Η πρόκληση ήταν πάντα πώς θα στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνοντας τους μισθούς σε σύνδεση με την παραγωγικότητα και τη δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σκοπός μας είναι ο κατώτατος μισθός να φθάσει τουλάχιστον τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, υπογράμμισε.

Ανεργία κάτω από 8% το 2027, στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός, στα 950 ευρώ ο κατώτατος, νέες αυξήσεις στις συντάξεις 3-4%

Στο σημείο αυτό μίλησε για τον Τουρισμό επισημαίνοντας ότι πέρασε μια μεγάλη δυσκολία την περίοδο του κορονοϊού.

Στηρίχθηκε και επεσήμανε ότι σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση το 2022 να έχει ρεκόρ εσόδων στις βασικές του αγορές και το 2023 να αναμένεται ακόμη καλύτερο. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε, τόνισε.

Είπε ότι το 2019 είχε προβάλει την πρόθεσή του να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο και σήμερα εξελίσσονται έργα ύψους 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομικοί στόχοι για την επόμενη τετραετία:

Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ, αύξηση επενδύσεων κατά 70%, μείωση δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2030, μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% έως το 2027, αύξηση μεριδίου μεταποίησης, με εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ το 2027, 12μηνη τουριστική περίοδος με έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, η Ελλάδα μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος 25% αύξηση των μισθών μέσα στην τετραετία, να πάει στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός μέσα στην τετραετία και στα 950 ευρώ τουλάχιστον ο κατώτατος μισθός.

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3-4% την 1/1/2024.

Θα έχουμε αύξηση των μισθών για πρώτη φορά μετά από χρόνια των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου την 1/1/2024 με συνολική επιβάρυνση 500 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα μόνο για τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και εντατικοί έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας.

Αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στις φορολογικές παρεμβάσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω μείωσης φορολογικών συντελεστών.

Το τέλος επιτηδεύματος εντός της τετραετίας θα έχει πλήρως καταργηθεί. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Μειώνουμε σε πρώτη φάση κατά μία επιπλέον μονάδα τις ασφαλιστικές εισφορές για να μειώσουμε τη φορολόγηση στην εργασία και από 1/1/2025 μειώνουμε τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά.

Ανέφερε 10 έργα ενδεικτικά που μέσα στην επόμενη τετραετία, είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης ξεχωρίζοντας το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ψηφιακή επανάσταση στην υγεία- Πάνω από 300 μονάδες τηλεϊατρικής -Ανακαίνιση επειγόντων και κέντρων υγείας

Περνώντας στον άξονα της Κοινωνικής Ελλάδας μίλησε για πολιτικές που έχουν να κάνουν με την Παιδεία, με την Υγεία, με την Κοινωνική Συνοχή.

Αναφέρθηκε αρχικά στην επιχείρηση «Ελευθερία» που όπως είπε είναι μια εικόνα από το μέλλον. Αυτή την εικόνα θέλουμε σε ολόκληρο το ΕΣΥ είπε και μίλησε στη συνέχεια για τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, μέσω του myHealth, που θα είναι ολοκληρωμένος στο τέλος της επόμενης τετραετίας. Η ψηφιακή επανάσταση στην υγεία από τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στον περιορισμό των βοηθητικών κλινών αλλά και στην αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία και δραστική ανακαίνιση και των 156 κέντρων υγείας της χώρας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δημιουργία παραπάνω από 300 μονάδων τηλεϊατρικής και μείωση του χρόνου αναμονής για τις ιατρικές πράξεις.

4.000-5.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο-Τετραετία εξωστρέφειας για τα ΑΕΙ

Η Παιδεία ήταν ο επόμενος τομέας και ο πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφίες από τις τάξεις του μέλλοντος όπως είπε με ψηφιακούς διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις τάξεις από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου σε 36.000 αίθουσες δημοσίων σχολείων.

Την επόμενη τετραετία υλοποίηση σημαντικής δέσμης θεσμικών παρεμβάσεων που ψηφίστηκαν αυτή την τετραετία.

Χτίζουμε πάνω στις 25.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών που έκανε αυτή η κυβέρνηση. Εκτιμούμε 4.000 με 5.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

Έδειξε φωτογραφία από το σύγχρονο campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είπε ότι έτσι θέλουμε να είναι όλα τα δημόσιά μας πανεπιστήμια. Εξωστρέφεια και ποιοτικές σπουδές με σύνδεση των σπουδών με την εργασία και τη βιομηχανική παραγωγή.

Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της εξωστρέφειας για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε.

10.000 νέοι εργαζόμενοι στην υγεία, διπλασιασμός πόρων για το Σπίτι μου

Έκανε, ακολούθως μία σύνοψη για τον τομέα της υγείας μιλώντας για αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δωρεάν προσωπικό γιατρό για όλους, ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγείας και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες.

Αναφερόμενος στον τομέα των μεταφορών τόνισε πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούν μόνο αναπτυξιακό έργο αλλά και πολιτική κοινωνικής συνοχής. Μίλησε για φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές και μείωση αφίξεων του χρόνου μεταξύ των δρομολογίων.

Μέσα στην επόμενη τετραετία θα έχουμε 2000 καινούργια λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πολλά εκ των οποίων θα είναι ηλεκτρικά.

Ανέλυσε στη συνέχεια το πρόγραμμα Σπίτι Μου και τη σημασία του, το οποίο ξεκίνησε ως κυβερνητική απάντηση στο αίτημα νέων ανθρώπων για την απόκτηση κατοικίας με ευνοϊκούς όρους. Διπλασιασμός πόρων σε πρώτη φάση, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης.

Μίλησε επίσης για τις πολιτικές προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους από άτομα περιορισμένης κινητικότητας. Θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025 έργα πρόσβασης ΑμεΑ σε 21 σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν περί τα δύο χρόνια για την ολοκλήρωση των μελετών με ιδιωτική χρηματοδότηση και μία τετραετία για να κατασκευαστεί η είσοδος, που χαρακτήρισε παρέμβαση με αναπτυξιακό χαρακτήρα.Πρόσθεσε ότι το 2025 θα λειτουργεί Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ισότιμα με αποφοίτους ΑΕΙ.

Ψηφιακό κράτος την επόμενη τετραετία, στο 80% η παραγωγή των ΑΠΕ

Ακολούθησαν συνόψεις για την Παιδεία και τον τομέα των Μεταφορών και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυξάνεται το επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες.

Ο επόμενος άξονας που ανέλυσε ήταν η Πράσινη και Ψηφιακή Ελλάδα.

«Αν μία κυβέρνηση έχει αξιοπιστία όταν μιλάει για ψηφιακές πολιτικές, αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε την πραγματική σημασία της εφαρμογής της ψηφιοποίησης και τόνισε ότι με προγραμματισμό και πολλή δουλειά, σήμερα μπορούμε να εκδίδουμε συντάξεις σε δύο μήνες.

Αυτό είναι το πρότυπο για όλο το δημόσιο. Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του κράτους μέσα στην επόμενη τετρατετία.

Ακολούθως ανέπτυξε τη σημασία της αιολικής ενέργειας υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας παράγει σχεδόν το 50% της ενέργειάς της από τον ήλιο και τον άνεμο τονίζοντας ότι είμαστε πρωταγωνιστές στον κόσμο στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Σκοπός μας είναι να φθάσουμε στο 80% παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μέσα στην επόμενη τετραετία.

Μίλησε στο σημείο αυτό την πρωτοβουλία Greco Islands. Αυτό πρέπει να είναι το μοντέλο για όλα τα ελληνικά νησιά.

Μια «Δίκαιη Ελλάδα» που δεν αφήνει κανένα πίσω και δίνει ίσες ευκαιρίες κυρίως στους αδύναμους

Ο επόμενος άξονας «Δίκαιη Ελλάδα» δεν περιλαμβάνει μόνο τον τομέα της Δικαιοσύνης, αλλά και σημαίνει μία Ελλάδα η οποία δεν αφήνει κανέναν πίσω και δίνει ίσες ευκαιρίες κυρίως σε εκείνους που χρειάζονται την κρατική φροντίδα περισσότερο από άλλους, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «προσωπικός βοηθός» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στη βία κατά των γυναικών και τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια μίλησε για την Εθνική Στρατηγική ΛΟΑΤΚΙ και το δικαίωμα αιμοδοσίας, ειδικά προγράμματα απασχόλησης για τους τρανς, ειδικές δράσεις για την προστασία των φορέων του HIV κ.α.

Επεσήμανε, όμως, ότι η Δικαιοσύνη αυτή καθαυτή είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας καθυστερήσεων και στόχος είναι εντός της τετραετίας να φθάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλαδή λιγότερες από 500 ημέρες για την εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη. Κι εδώ ρόλο θα παίξει η ψηφιακή δικαιοσύνη και ο νέος δικαστικός χάρτης.

Αναφέρθηκε ακόμη στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Ισχυρή Ελλάδα σε άμυνα, μεταναστευτικό και εθνική ασφάλεια

Στον τομέα ισότητα και συνοχή υπογράμμισε ότι η αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων γίνεται πράξη και η πορεία θα συνεχιστεί.

Στάθηκε στο έμφυλο μισθολογικό χάσμα και είπε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και πέρασε στον τελευταίο άξονα «Ισχυρή Ελλάδα» που αφορά τις πολιτικές της άμυνας, της μετανάστευσης, της εθνικής ασφάλειας.

Έδειξε μια εικόνα από την Πολιτική Προστασία του σήμερα και αναφέρθηκε σε συγκριμένα προγράμματα που υλοποιούνται ήδη.

Μίλησε για τη μεγάλη κατάκτηση του 112, για την οποία υπογράμμισε ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι επισημαίνοντας ότι θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στα συστήματα πολιτικής προστασίας.

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων και ανήγγειλε πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του Λιμενικού και δημιουργίας Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου.

Μίλησε όμως και για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών που έχουν μειωθεί από 122 το 2019 σε 31 και τις προσλήψεις 2.000 συνοριοφυλάκων.

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2023

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    25 Απρ 2025

  • Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    18 Νοέ 2024

  • Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    7 Νοέ 2024

  • Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

    13 Οκτ 2024

  • Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης κέρδισε στην Α’ Αθήνας, στην «έδρα» του Χάρη Δούκα

    13 Οκτ 2024

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    750 shares
    Share 300 Tweet 188
  • Αυξάνεται το επίδομα παιδιού από το 2026

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Επίδομα θέρμανσης: Οι 3 πληρωμές που έρχονται

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Έρχεται το νέο Voucher και για Ανέργους και για Εργαζομένους με εκπαιδευτικό επίδομα 750 ευρώ

    28 shares
    Share 11 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.