ΑΔΕΔΥ: Όχι στη μετατροπή τριών σχολείων του Ρεθύμνου σε πειραματικά

ΑΔΕΔΥ: Όχι στη μετατροπή τριών σχολείων του Ρεθύμνου σε πειραματικά

4 Απριλίου 2021

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρεθύμνου και τις αντίστοιχες επιστολές των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που προτείνονται να γίνουν Πειραματικά, δηλώνει τη στήριξη στο δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας για να μην χαρακτηριστούν το 7ο Νηπιαγωγείο καθώς και το 13ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου σε Πειραματικά.

Η μονομερής και εν κρυπτώ ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου κ. Λάμπρου Καρβούνη, χωρίς να υποχρεώνεται από τις διατάξεις του νόμου ή από τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, να προτείνει τα συγκεκριμένα σχολεία ως πειραματικά, ενώ γνώριζε ότι υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και χωρίς να έχει ενημερώσει την τοπική κοινωνία, αποτελεί αυθαίρετη, αδιανόητη και απαράδεκτη.

Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες τόσο για τους εκπαιδευτικούς που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις, υποχρεώνονται να αποδεχτούν την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και μια σκληρή ατομική αξιολόγηση-χειραγώγηση την οποία ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει καταργήσει στην πράξη με το συντριπτικό ποσοστό του 97% συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), τη λειτουργία των σχολείων αναλαμβάνει μια διοικούσα επιτροπή και καθορίζει το πρόγραμμα, τα μαθήματα, το ωράριο των εκπαιδευτικών ακόμα και τη χρηματοδότηση από ιδιωτικούς φορείς μέσω χορηγιών κλπ, όσο όμως και για τους γονείς αφού τα σχολεία αυτά χάνουν τα γεωγραφικά τους όρια, παύουν να αποτελούν το σχολείο της γειτονιάς, τα παιδιά που θα φοιτούν σε αυτά θα είναι μέσω κλήρωσης, οι γονείς των παιδιών που μένουν στα παλιά όρια των σχολείων αυτών θα αναγκάζονται να μετακινούν τα παιδιά τους σε άλλες σχολικές μονάδες και λόγω της πυκνότητας του μαθητικού πληθυσμού των όμορων σχολείων μπορεί να βρεθούν ακόμα και στα όρια της πόλης επειδή έτσι απλά αποφάσισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Ως ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και απαιτούμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να ακυρώσει την εισήγησή του για τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου θα παραστεί στην διαμαρτυρία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρεθύμνου, τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 11 π.μ. τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<