Ανοικτά σχολεία με ουσιαστικά μέτρα προστασίας ζητούν οι γονείς στο Ρέθυμνο

Ανοικτά σχολεία με ουσιαστικά μέτρα προστασίας ζητούν οι γονείς στο Ρέθυμνο

29 Ιανουαρίου 2021
Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου, ανακοίνωσε η Ένωση Γονέων και Μαθητών Ρεθύμνου, ζητώντας παράλληλα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στα σχολεία.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση κατηγορεί την κυβέρνηση η οποία «προτάσσει την ατομική ευθύνη γονιών και παιδιών, σαν το μοναδικό εμπόδιο απέναντι στην πανδημία», τονίζοντας πως «για μια ακόμα φορά εμπαίζονται χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα».

Παράλληλα, τάσσονται κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως για τις αλλαγές στην Παιδεία, υποστηρίζοντας πως «το Υπουργείο, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο».

«Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια στα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν», αναφέρουν οι γονείς και ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, με προσλήψεις καθαριστριών, συχνά τεστ, αραίωση των τμημάτων, προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και επιπλέον μέτρα και ενίσχυση των ειδικών σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Μαθητών Ρεθύμνου:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα με την επαναλειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την ώρα που ανοίγουν και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζητάμε να πάρει μια σειρά από μέτρα (που δεν πήρε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και ήταν η αιτία να κλείσουν τα σχολεία).

Βάζει στη ζυγαριά του κόστους- οφέλους την υγεία των παιδιών μας και την δικιά μας και ανοίγει τα σχολεία με τους ίδιους όρους που τα έκλεισε.

Προτάσσει την ατομική ευθύνη γονιών και παιδιών, σαν το μοναδικό εμπόδιο απέναντι στην πανδημία και μας καλεί να είμαστε εμείς, αυτοί που θα διαχειριστούμε και πάλι την επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία.

Για μια ακόμα φορά εμπαίζονται χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή οι σύλλογοι γονέων και τα σωματεία των εκπαιδευτικών διατύπωσαν και διεκδίκησαν.

Το Υπουργείο, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα μεθόδευση. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη, φέρνει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο σε αυτές τις συνθήκες.

Στο νομοσχέδιο με τον τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια στα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/1/2021 14.30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

 • Καμιά αλλαγή, ειδικά φέτος, στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους. Να αποσυρθεί τον σχέδιο νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για τα Πανεπιστήμια.
 • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.
 • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
 • Θέλουμε σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
 • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά (ενδεικτικά αναφέρουμε: σε μαθήματα που είναι πανελλαδικός εξεταζόμενα, σε ειδικά μαθήματα πχ στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό πχ στην παράλληλη στήριξη).
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία. Για άλλη μια φορά τα παιδιά αυτά είναι ξεχασμένα.
 • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.
 • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.
 • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
 • Να μην γίνει αποδεκτή η μορφή της τηλεαξιολόγησης».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<