voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

  • Οικονομία
    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

    Κοντογεώργης: Σε ευρείες κατηγορίες η επιδότηση θέρμανσης

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εκπαίδευση

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί για την αναγνώριση πτυχίων ξένων κολλεγίων, με παράκαμψη του ΔΟΑΤΑΠ

από Σταύρος Καραΐνδρος
13/01/2020
σε Εκπαίδευση

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Σχέδιο Νόμου, που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως στη βουλή την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, με τίτλο: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και λοιπές διατάξεις» είναι αυξημένο με 20 νέα άρθρα τα οποία δεν υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο νόμου που είχε τεθεί σε διαβούλευση.  Με έκπληξη διαβάσαμε τα νέα αυτά άρθρα τα οποία άλλα κινούνται σε επίπεδο ιδεολογικού περιεχομένου (π.χ. εορτή 3ων Ιεραρχών) και άλλα για να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το άνοιγμα των πυλών της δημόσιας εκπαίδευσης για πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων.

Συγκεκριμένα το άρθρο 50 στο νομοσχέδιο τροποποιεί το άρθρο 54, παράγραφος 5 του Ν. 4589/2019 που ως προϋπόθεση αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής είχε αποκλειστικά ο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Με το άρθρο 50 ουσιαστικά το Υπουργείο Παιδείας παρακάμπτει τον ΔΟΑΤΑΠ αφού αφαιρεί τη λέξη “αποκλειστικά” και προσθέτει δίπλα από τον ΔΟΑΤΑΠ τις εξής περιπτώσεις: «…ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει του π.δ.38/2010 (Α 78) ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού».

Ο συνδυασμός της συγκεκριμένης διάταξης με την υπουργική απόφαση αριθμ. 1614/Υ1/8-1-2020, που δημοσιοποιήθηκε σε ΦΕΚ την ίδια μέρα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, που δίνει αρμοδιότητα υπογραφής στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, «με εντολή υπουργού», την αναγνώριση των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών καταδεικνύει τον σχεδιασμό να εισαχθούν άμεσα και στην προκήρυξη της γενικής αγωγής πτυχιούχοι από κολέγια με αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων fast track. Επιλογή ιδεολογικοπολιτική αλλά και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων που δεν συνάδουν με το ήθος και την ποιότητα μιας δημοκρατικής και αξιοκρατικής διαδικασίας που οφείλει να έχει το κράτος για τις προσλήψεις του προσωπικού ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.

Ενισχυτικά των παραπάνω είναι ο κατάφωρα άδικος αποκλεισμός από αίτηση για συμμετοχή στην προκήρυξη της γενικής αγωγής όλων των συναδέλφων δασκάλων και νηπιαγωγών που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε εξομοίωση του πτυχίου τους, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Προφανώς η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης υπηρετώντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τεράστιο κόστος οικονομικό, ψυχικό και οικογενειακό. Στον Καιάδα λοιπόν όσοι υπηρετούν το δημόσιο σχολείο για να δοθεί ο απαραίτητος χώρος στους αποφοίτους των κολεγίων. Κι όλα αυτά φυσικά χωρίς κανέναν κοινωνικό διάλογο, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση που απαιτείται με το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο του κλάδου το ΔΣ της ΔΟΕ. Μνημείο πολιτικής αδιαφορίας αποτελεί το γεγονός ότι η μοναδική συζήτηση του Υπουργείου Παιδείας με το ΔΣ τη ΔΟΕ ήταν στις 30 Αυγούστου, μετά από αίτημα της ΔΟΕ, ενώ από το Νοέμβριο δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα για συνάντηση το οποίο επαναλήφθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου με άγνωστη τύχη κι αυτό. 

ΣχετικάΆρθρα

Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από το 2026-2027, για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

19/03/2026

Ζαχαράκη: Τον Μάιο ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης για το ΙΒ στα 13 δημόσια σχολεία – Tι είπε για τις Πανελλαδικές

19/03/2026

Η πολιτική τους στάση για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων διαφαίνεται και με την πρόσφατη ενίσχυση της ιδιωτικής θεολογικής σχολής στη Βοστώνη, με 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τη στιγμή που ακόμα και τα ελληνικά πανεπιστήμια διατηρούν δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα και θα μπορούσαν να διατεθούν αυτά τα χρήματα στην κατεύθυνση των δωρεάν μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν την ιδεολογική της εμμονή για κατάργηση της υποχρέωσης του κράτους για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση επομένως για υπερίσχυση του νεοφιλελεύθερου στόχου της σταδιακής ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της  εκπαίδευσης.

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε την πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, και συνολικά της Κυβέρνησης της ΝΔ, που στοχεύει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και της υπονόμευσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων εκπαιδευτικών των δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου αλλά και συνολικά όλων των άρθρων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να γίνει πραγματικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά ζητήματα που συμπεριλαμβάνει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου καθώς και το σύνολο των ανοικτών ζητημάτων του κλάδου (μόνιμοι διορισμοί ειδικής και γενικής αγωγής, χρηματοδότηση σχολικών μονάδων, εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις, μισθολόγιο εκπαιδευτικών, ατομική αξιολόγηση και σχολικών μονάδων, σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών κ.α.)

Καμία έκπτωση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης !!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Ετικέτες: ΔΟΑΤΑΠΠτυχία Ξένων ΚολλεγίωνΥπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    20 Σεπ 2026

  • Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    20 Σεπ 2026

  • Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    19 Σεπ 2026

  • Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

    19 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    19 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.