Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα

2 Ιουλίου 2020

Να ανακληθούν τα ωρολόγια προγράμματα των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ πριν από δύο εβδομάδες, ζητούν οργανώσεις εκπαιδευτικών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της Γ’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση με έναν αιφνίδιο τρόπο έφερε αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα. Οι αλλαγές αυτές ήλθαν σε σχέση και συνδυασμό με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, χωρίς βέβαια να είναι γνωστές εκ των προτέρων στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς να υπάρξει κάποια συζήτηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ Γιάννα Λαθήρα, υποστηρίζοντας πως με το νέα ωρολόγια προγράμματα «μαθήματα και ειδικότητες εξοστρακίζονται από το σχολείο, το σύνολο σχεδόν των μαθημάτων που σχετίζονται με τις κοινωνικές νομικές και οικονομικές επιστήμες συρρικνώνονται τρομερά».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το μάθημα της κοινωνιολογίας -για παράδειγμα- από τις 14 ώρες που ήταν στο λύκειο εβδομαδιαία μένει ένα δίωρο μόνο, δηλαδή 86% μείωση. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας θα μείνουν με ελάχιστο έως μηδενικό ωράριο, ενώ γύρω στους 850 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που εργάζονταν στα σχολεία στις ειδικότητες αυτές, δεν πρόκειται να ξαναδουλέψουν στην εκπαίδευση με αυτά τα ωρολόγια προγράμματα», σημείωσε η κ. Λαθήρα, καταλήγοντας πως «η διαμαρτυρία δεν αφορά μόνο το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, καθώς πλήττονται και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<