Διαμαρτυρία φιλολόγων Ηρακλείου για τα αγγλικά στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης

Διαμαρτυρία φιλολόγων Ηρακλείου για τα αγγλικά στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης

9 Νοεμβρίου 2020


Με ανακοίνωση της, η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου, εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς το Υπ. Παιδείας, για το γεγονός ότι στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιείται ως βασική γλώσσα η αγγλική:

«Ως φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί θεωρούμε λυπηρό και επικίνδυνο το γεγονός ότι η πλατφόρμας σύγχρονης “τηλεκπαίδευσης”, που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε για χρήση στην εκπαιδευτική κοινότητα (Webex.sch.gr), διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Θεωρούμε αδιανόητο ότι ένας κρατικός φορέας εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και τη μαθητιώσα νεολαία (ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης της αγγλικής που κατέχουν) να χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής.

Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι η επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους είναι η Ελληνική και μόνο η Ελληνική. Την γλώσσα αυτή οφείλουμε να προστατεύουμε ως εργαλείο σκέψης και επικοινωνίας των ομιλητών της. Γι’ αυτό -και ειδικότερα ως γλώσσα εκπαίδευσης των μαθητών/- τριών μας- δεν πρέπει να υποδαυλίζεται από απερίσκεπτες επιλογές και επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς αλλά αντιθέτως πρέπει να προάγεται ως καταπίστευμα της ελευθερίας σκέψης κι έκφρασης καθώς και ως εγγύηση της κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Γι’ αυτό και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση του τεράστιου αυτού ολισθήματος του.»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<