voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Τανάγρα: Νεκροί οι πιλότοι του Φάντομ που έπεσε κατά τη διάρκεια επίδειξης – Συγκλονιστικό video από τη στιγμή της συντριβής

    Θάνος Πλεύρης: Περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις στην περίοδο Αύγουστος 2025-Ιούλιος 2026

    Ο ΙΣΑ προειδοποιεί για συνέχιση της διασποράς του Δυτικού Νείλου στην Αττική και τον Σεπτέμβριο

    Χρυσοχοΐδης: «Μετατρέπεται σε κακούργημα η τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένων»

  • Εκπαίδευση

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός

    Δημόσιες ΣΑΕΚ: Tι αλλάζει σε φοίτηση, απουσίες και εξετάσεις

    Ζαχαράκη: Στρατηγική για τη σωστή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

    Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό βιβλίο με εικόνα ομόφυλου ζευγαριού

  • Θέσεις εργασίας

    Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

    Εν αναμονή της προκήρυξης για 1.800 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ, με και χωρίς πτυχίο

    Έως τις 11/09 οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

    Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  • Οικονομία

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

    ΔΕΘ: Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2028 – Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ από το 2027 στους δημοσίους υπαλλήλους – 400 ευρώ για τους συνταξιούχους – Τα μέτρα για τους αγρότες

    ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

  • Εργασιακά

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

    ΔΕΘ: Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2028 – Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ από το 2027 στους δημοσίους υπαλλήλους – 400 ευρώ για τους συνταξιούχους – Τα μέτρα για τους αγρότες

    ΔΕΘ – Ν. Κεραμέως σε εκδήλωση της ΔΥΠΑ: «Εμείς θέλουμε μία κοινωνία εργαζομένων, όχι μία κοινωνία ανέργων»

  • VOUCHER

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

  • Πολιτική

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

    ΔΕΘ: Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2028 – Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ από το 2027 στους δημοσίους υπαλλήλους – 400 ευρώ για τους συνταξιούχους – Τα μέτρα για τους αγρότες

    Κ. Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ιαπωνίας στην 90η ΔΕΘ: «Η πρόκληση τώρα είναι να δυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των επιχειρήσεών μας»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εκπαίδευση

ΔΟΕ: Πρωτοβουλίες-δράσεις για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών

από Νίκος Μοναστηριώτης
15/11/2025
σε Εκπαίδευση

112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των διεκδικήσεών του, αλλά και στην προσπάθεια να αναδείξει όλα τα σημαντικά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος ανέλαβε, σε συνέχεια των ενεργειών-δράσεων που εδώ και χρόνια πραγματοποιεί, σημαντικές πρωτοβουλίες για το πολύ οξυμένο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στις νησιωτικές και όχι μόνο, περιοχές.

Και τη φετινή χρονιά είδαμε εικόνες ντροπής με εκπαιδευτικούς να κοιμούνται στα αυτοκίνητα, σε σκηνές, να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρούν ένα δωμάτιο το οποίο θα πληρώσουν αδρά και το οποίο θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περίοδο που ξεκινά η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος. Μέχρι και κάμπινγκ «διαφήμιζαν» τη δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» συναδέλφους νεοδιόριστους και αναπληρωτές.

Δεν αποτελούν απάντηση στα οξυμένα αυτά προβλήματα τα ευχολόγια της Κυβέρνησης και πολλών Δήμων για λύσεις που ίσως δοθούν κάπου, κάποτε, τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει για να ανακουφίσει την κατάσταση ( π.χ. άρθρο 32 του ν.4483/2017 και απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. της 15ης Μαΐου 2024).

Για αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πραγματοποίησε στις 9/9/2025 συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο όπου έθεσε, μεταξύ πολλών θεμάτων, με αναλυτικό τρόπο το ζήτημα  της στέγασης και τη διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα πραγματοποίησε επισκέψεις κλιμακίων της ΔΟΕ σε Κέρκυρα, Χίο (8-9/10) Κεφαλονιά (18-19/9), και Σάμο (17-18/9) σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και προχώρησε από κοινού σε δράσεις διεκδίκησης,  συναντήσεις με την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρειες, Δήμους), συνεντεύξεις τύπου κλπ.

ΣχετικάΆρθρα

ΔΟΕ: Ωριαίες στάσεις εργασίας από την Παρασκευή 11 μέχρι και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

01/09/2026

Επιστροφές ενοικίων για 1 εκατομμύριο δικαιούχους

29/08/2026

Σε όλη αυτή τη δραστηριότητα επιμείναμε να πάρουμε απαντήσεις και δεσμεύσεις για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των συναδέλφων (από την ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ., μέχρι τους Δήμους και τις Περιφέρειες). Τονίσαμε πως κάθε χρόνο το ζήτημα της στέγασης, σε συνδυασμό με το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τους πενιχρούς μισθούς γίνεται ακόμα οξύτερο. Έτσι εξηγούνται και οι εκατοντάδες παραιτήσεις εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Ξεκαθαρίσαμε πως όλες οι αποφάσεις αλλά και οι καθυστερήσεις είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων, αφού την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση υπερπλεονάσματα δις ευρώ, που δίνονται «δωράκια» σε διάφορους «μεγαλοσχήμονες» και πολεμικές δαπάνες, που ξοδεύονται αφειδώς χρήματα σε διάφορες «δράσεις» και «προγράμματα» (με το τελευταίο παράδειγμα του πλεξίματος και της κεραμικής να ξεπερνά και τα όρια της φάρσας), οι εκπαιδευτικοί βλέπουμε την Κυβέρνηση να «πετά το μπαλάκι» των ευθυνών στους Δήμους και οι Δήμοι στην Κυβέρνηση, ακούμε συνεχώς πως για στοιχειώδεις ανάγκες δεν δίνονται παρά ελάχιστα χρήματα. Μάλιστα αντιμετωπίζουμε «κόφτες» και εξοικονόμηση σε οτιδήποτε αφορά τις ανάγκες μας. Βιώνουμε δηλαδή μια αντιμετώπιση από το κράτος που δεν ταιριάζει προς τους δασκάλους των παιδιών του ελληνικού λαού.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα και την πίεση που ασκήσαμε και ασκούμε από κοινού η Ομοσπονδία και οι τοπικοί Σ.Ε.Π.Ε., προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε και αυτό το τεράστιο θέμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποσπάσαμε δεσμεύσεις από Δήμους και Περιφέρειες (Β. Αιγαίο, Άρτα, Ιόνια κ.α.) για εφαρμογή μέτρων ανακούφισης προς τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές καθώς και για αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτηριακών δομών (πρώην ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ.) με μετατροπή τους σε κατοικίες για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους γενικότερα. Σημαντική είναι η απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων της Δ.Ο.Ε.

Γνωρίζουμε πως το πρόβλημα της στέγασης έχει οξυνθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα (και όχι μόνο τις τουριστικές περιοχές), αφορά όλους τους εργαζόμενους και δεν μπορεί να λυθεί με επιδόματα και ευχολόγια. Η δημιουργία κτηριακών υποδομών και η διεκδίκηση κονδυλίων για μια πολιτική στήριξης της λαϊκής κατοικίας και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης το οποίο υπονομεύει τη λειτουργία των σχολείων και των δημοσίων υπηρεσιών ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις συναδέλφους να δυναμώσουμε μέσα από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και την Ομοσπονδία, τις δράσεις μας για τη διεκδίκηση στέγης και της επίλυσης των οξυμένων προβλημάτων διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί συνεχή, συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για να μπορούμε οι εκπαιδευτικοί να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Συσπειρωμένοι και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους καθώς και τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες θα προχωρήσει σε νέες δράσεις, συσκέψεις, συναντήσεις και περιοδείες με σκοπό την διοργάνωση νέας πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης το επόμενο διάστημα.

Ετικέτες: Δοεεκπαιδευτικοί

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δημόσιες ΣΑΕΚ: Tι αλλάζει σε φοίτηση, απουσίες και εξετάσεις

    5 Σεπ 2026

  • Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό βιβλίο με εικόνα ομόφυλου ζευγαριού

    4 Σεπ 2026

  • Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά ΠΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία

    4 Σεπ 2026

  • ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκε ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας για τις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

    4 Σεπ 2026

  • Πανεπιστήμιο Λευκωσίας & UNIC Athens: Ενημερωτική εκδήλωση στον Εκπαιδευτικό Όμιλο dp studies

    4 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακοινώθηκαν οι κυρωμένοι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Νέο Market Pass και ενίσχυση 300 ευρώ: Οι δικαιούχοι και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Λέσβος: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για κτηνοτρόφους

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προσλήψεις 28 ατόμων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.