Εκπαιδευτικοί  Λασιθίου: «Πάρτε μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας»

Εκπαιδευτικοί Λασιθίου: «Πάρτε μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας»

9 Φεβρουαρίου 2021

«Ανύπαρκτα» χαρακτηρίζουν τα μέτρα προστασίας με τα οποία άνοιξαν και λειτουργούν τα σχολεία στο νομό Λασιθίου, οι εκπαιδευτικοί σημειώνοντας μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, πως «τα ανύπαρκτα ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής με ευθύνη της κυβέρνησης οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων και στον Δήμο Αγίου Νικολάου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία και συνεχίζουν να λειτουργούν προδικάζει το κλείσιμό τους, και το χειρότερο δεν αποτρέπει τη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τα ανύπαρκτα ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής με ευθύνη της κυβέρνησης οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων και στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Περίπου 70 εκπαιδευτικοί α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης από όλον τον νομό εκφράζοντας την ανησυχία μας, συσπειρωθήκαμε, ενώσαμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά μέτρα προστασίας της μόρφωσης, της υγείας και της ζωής της δικής μας και των μαθητών μας , υπογράφοντας το παρακάτω κείμενο.

«Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού, η κυβέρνηση χαρακτήρισε τον νομό Λασιθίου κόκκινη περιοχή επιβάλλοντας μέτρα σκληρού lockdown. Κατά συνέπεια τα λύκεια του νομού θα συνεχίσουν τη διδασκαλία της τηλεκπαίδευσης, εντείνοντας κυρίως το άγχος των μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Ήδη τα κλειστά τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία φτάνουν τα 9 και αυξάνονται, ενώ ο βρεφονηπιακός σταθμός στην Αμμούδα με επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα πάνω από 20 έκλεισε για 14 μέρες.

Η παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης δείχνει την ομολογία της ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και τη σωστή διαχείριση της πανδημίας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση, φόβο και αγωνία σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καθώς επίσης και ερωτήματα που έμειναν και μένουν αναπάντητα από το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους στην παιδεία και υγεία.

Με ποιον τρόπο μπορεί να προστατευθεί ο εκπαιδευτικός και μαθητικός πληθυσμός μέσα στα σχολεία και κατ` επέκταση όλη η κοινωνία; Με τη μάσκα, τα αντισηπτικά , το διαφορετικό πρόγραμμα προσέλευσης – αποχώρησης, τα ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο και μπόλικη ατομική ευθύνη! Αυτά είναι τα μέτρα που παίρνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα σα να μην υπάρχει πανδημία!

Ωστόσο το εκπαιδευτικό, μαθητικό και γονεϊκό κίνημα έχει απαντήσει, έχει προτείνει και έχει διεκδικήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για σχολεία υγειονομικά ασφαλή.

Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά, όμως με τις παρούσες συνθήκες είναι φανερό ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και σ` αυτό η κυβέρνηση φέρει σοβαρή ευθύνη με την εγκληματική πολιτική της. «Τζογάρει» την υγεία μας και τη μόρφωση των μαθητών με την κοροϊδία, τις παλινωδίες και την αδιαφορία της.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών , ώστε η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας:

• Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τμήμα.

• Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

• Με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων να εξασφαλισθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές σε σχολικές αίθουσες ώστε να μπορούν να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

• Να γίνονται κάθε εβδομάδα μαζικά, δωρεάν τεστ Covid-19 σε κάθε σχολική μονάδα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ. Να παρθούν μέτρα για ουσιαστική και ευρεία ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

• Να δημιουργηθεί σχολιατρική υπηρεσία σε ομάδες σχολείων που να είναι σε ανοιχτή σε συνεργασία με τα νοσοκομεία του νομού για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

• Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

• Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

▪ Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Αυτοί που εδώ και δέκα μήνες δε βρήκαν ούτε ένα ευρώ για να διασφαλίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή και ανοιχτά υιοθετώντας τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, βρήκαν μπόλικο χρόνο να ψηφίζουν σωρηδόν αντιλαϊκούς νόμους, να αυξήσουν το ωράριο των νηπιαγωγών και να βάλουν μπροστά την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων! Επίσης βρήκαν μπόλικο χρήμα να ενισχύσουν επιχειρηματικούς κολοσσούς και ταυτόχρονα δίνουν 30 εκατομ. ευρώ για αστυνομία στα ΑΕΙ με κλειστά τα πανεπιστήμια. Εμείς τους αξιολογούμε κάτω από τη βάση!»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<