Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Yale προειδοποιεί: «Κλείστε τα σχολεία πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός!»

Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Yale προειδοποιεί: «Κλείστε τα σχολεία πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός!»

10 Μαρτίου 2020

O Νικόλας Χρηστάκης, καθηγητής του πανεπιστημίου Yale των Ηνωμένων Πολιτειών, σχολιάζοντας τα μέτρα πρόσληψης της ιταλικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό τοποθετήθηκε εκφράζοντας την ανησυχία του για την εξάπλωση του ιού τόσο ελληνικά όσο και σχολεία στις ΗΠΑ.

Ο κ. Χρηστάκης ανέφερε ότι καλά έκανε η ιταλική κυβέρνηση και έκλεισε τα σχολεία τώρα που είναι ακόμα νωρίς, καθώς δεν πρέπει να περιμένει να εξαπλωθεί ο ιός και στους πανεπιστημιακούς και σχολικούς χώρους.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας καθηγητής αναφέρει ότι αν τα σχολεία κλείσουν πριν εμφανιστεί ο ιός σ’ αυτά, τότε οι πιθανότητες να εξαπλωθεί μειώνονται κατά 26% και η εξάπλωσή του καθυστερεί 16 ημέρες.

Η ανησυχία του αυτή εκφράστηκε μέσω της τοποθέτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας ανέφερε: « Το ζήτημα με το κλείσιμο των σχολείων είναι περίπλοκο. Κλείνοντας τα σχολεία σαφώς και επιτυγχάνεται η μείωση της επιδημίας του ιού γι’ αυτό και πρέπει το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί σύντομα, προτού εντοπιστεί κάποιο κρούσμα εντός των εκπαιδευτικών αυτών μονάδων. Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά πιστεύω ότι τα σχολεία θα κλείσουν σύντομα».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<