voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

    Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Εκπαίδευση

    Υπ. Παιδείας: Χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των υποδομών του

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Η Λυρική πάει σχολείο – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής για το σχολικό έτος 2026/27

    Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

  • Οικονομία

    Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις τιμών κατά 7,1% μεσοσταθμικά σε 994 προϊόντα

    Tι είναι το ψηφιακό ευρώ: Πώς θα λειτουργεί και τι σημαίνει για το πορτοφόλι μας

    Τέλη κυκλοφορίας: Το πρόστιμο αν δεν τα πληρώσετε εγκαίρως

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Ερωτήσεις κι απαντήσεις

  • Εργασιακά

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

    δώρο Χριστουγέννων

    Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

    Δώρο Χριστουγέννων 2026: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι

    Νίκη Κεραμέως: Θέτουμε κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας – Νέες ρυθμίσεις για τις γονικές άδειες και τη διασφάλιση της ασφαλιστικής ικανότητας των νέων

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εκπαίδευση

Ελπιδοφόρος προς τους τελειόφοιτους του Κολλεγίου Αθηνών και Ψυχικού: Ο δρόμος σας να είναι γεμάτος περιπέτειες και γνώσεις

από NEWS ROOM
14/07/2023
σε Εκπαίδευση
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην ιστορική διαδρομή, στα επιτεύγματα και στην αγάπη της Ομογένειάς μας στις ΗΠΑ για τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα, επικεντρώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά την χθεσινή ομιλία του στην 94η Τελετή Αποφοίτησης των τελειόφοιτων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού που έλαβε χώρα την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων στο Παλαιό Ψυχικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, πλαισίωσε, μάλιστα, την ιδιαίτερα συγκινητική και πατριωτική ομιλία του με δύο βίντεο από τη φετινή παρέλαση, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, για την εθνική επέτειο του 1821, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και από τη φετινή εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο, με κυρίαρχη την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την παρουσία του στην τελετή αποφοίτησης των μαθητριών και των μαθητών ενός από τα κορυφαία σχολεία της Ελλάδας, που γεννήθηκε για να αναδείξει τους δεσμούς της Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα.

«Σχεδόν έναν αιώνα πριν», σημείωσε, «ο Εμμανουήλ Μπενάκης με τον Στέφανο Δέλτα και άλλους Αμερικανούς φιλέλληνες οραματίστηκαν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα συνδύαζε τα καλύτερα στοιχεία του ελληνικού και του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος, ένα ίδρυμα-κόσμημα», όπως το χαρακτήρισε, «μια πραγματική προσφορά για τον τόπο μας».

ΣχετικάΆρθρα

Κλείνει το Κολλέγιο Αθηνών λόγω θετικού δείγματος γονέα

09/03/2020

Με επίκεντρο την Ομογένειά μας στην Αμερική, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υπογράμμισε ότι «λίγα είναι τα πράγματα εκείνα που αποτυπώνουν τόσο καθαρά τη δύναμη, τον ενθουσιασμό, την πολυχρωμία και την αγάπη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την πατρίδα μας, καθώς και τη σχέση της με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όπως το ετήσιο κορυφαίο γεγονός των ομογενειακών παρελάσεων για την Επανάσταση του 1821, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του Ελληνισμού από τον 19ο αι. έως σήμερα στην Αμερική και στη δημιουργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας της πρώτης παναμερικανικής οργανωτικής δομής, δηλαδή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. «Οι Έλληνες», τόνισε, «δημιουργούν τις κοινότητές τους και αμέσως μετά τις εκκλησίες μας που αποτελούν το σημείο αναφοράς τους, το λατρευτικό κέντρο και τον τόπο συνάντησης Ελληνίδων και Ελλήνων. Οι εκκλησίες, με τα ελληνικά σχολεία τους, αποτελούν τη ζωντανή σύνδεση με τη μητέρα πατρίδα και με την πατρώα γλώσσα και είναι τα μέρη όπου οι ομογενείς μας γιορτάζουν τα έθιμά μας, μαθαίνουν τους παραδοσιακούς χορούς μας, παντρεύονται, βαφτίζουν τα παιδιά τους και αποχαιρετούν τους γονείς τους στην τελευταία τους κατοικία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, μια τεράστια προσωπικότητα της Εκκλησίας μας και της Ομογένειάς μας, με έμφαση στη συνάντησή του το 1965, στην πόλη Σέλμα, της Πολιτείας της Αλαμπάμα, με τον ηγέτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη διαδήλωση στο πλευρό του για την ελευθερία των ανθρώπων και την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, αλλά και στην πρώτη είσοδό του, το 1987, στο Οβάλ Γραφείο, επικεφαλής ομάδας κορυφαίων ομογενών ως επίσημου προσκεκλημένου του τότε Προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε η παράδοση του εορτασμού της εθνικής επετείου στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ομογενείς μας που διακρίνονται στις τέχνες και τις επιστήμες και, κυρίως, σε αυτούς που εκλέγονται γερουσιαστές, εκπρόσωποι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στα Πολιτειακά Κοινοβούλια, κυβερνήτες Πολιτειών και πρέσβεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα όπως ο νυν πρέσβης Τζορτζ Τσούνης. «Είναι αυτοί», τόνισε, «που υπερασπίζουν διαχρονικά τα δίκια του Ελληνισμού, θέτουν διαρκώς και επίμονα την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο μας και υπενθυμίζουν στις κυβερνήσεις της Αμερικής τη σημασία της υπεράσπισης του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και της Ομογένειάς μας στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο».

Παρουσία του υπουργού Επικρατείας και εκπροσώπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Παπασταύρου, των βουλευτών Ντόρας Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου, του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητου, διευθυντή του γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, των μελών του ΔΣ και του σωματείου και του συμβουλίου των επιτρόπων του ελληνοαμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς και των μελών του εκπαιδευτικού, διοικητικού και εργατοτεχνικού προσωπικού των δύο σχολείων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απευθύνθηκε στους τελειόφοιτους και σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί για αυτούς μία νέα αρχή». «Εύχομαι», είπε, «η αρχή αυτή με τα εφόδια που λάβατε από αυτό το υπέροχο σχολείο να είναι ευλογημένη, καρποφόρα και πλούσια σε επιτυχίες και ευτυχία, ειδικά σήμερα που θεωρείται απίθανο λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην επιστήμη και στην τεχνολογία η γραμμή της ζωής να είναι μια ομαλή ευθεία γραμμή».

Με ειδική αναφορά στο υπέροχο ποίημα «Ιθάκη» του αγαπημένου ποιητή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Κωνσταντίνου Καβάφη, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους τελειόφοιτους «ένα ταξίδι, γεμάτο περιπέτειες και γνώσεις», ενώ προσκάλεσε όλους όσοι θα σπουδάσουν στα πανεπιστήμια της Αμερικής να επισκεφτούν τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου θα τους περιμένει για να τους καλωσορίσει και να τους υποστηρίξει στην πορεία τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επεφύλαξε, τέλος, μια ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών, ακαδημαϊκό και καθηγητή, Κώστα Συνολάκη, για τον οποίο τόνισε ότι υπηρετεί με απόλυτη αφοσίωση, πίστη, θαυμαστή αποτελεσματικότητα και συνέπεια τις αρχές, τις αξίες και το όραμα των ιδρυτών του κορυφαίου σχολείου.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «ο Κώστας Συνολάκης εργάστηκε και εργάζεται με πάθος, πάντα με καινοτόμες πρωτοβουλίες και μεταρρυθμιστικές δράσεις, για ένα σχολείο των αρίστων και των αξίων, πέρα και έξω από οποιαδήποτε διάκριση, ένα σχολείο ανοιχτό σε όλες και σε όλους, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους θέσης και της οικονομικής τους δύναμης, ένα σχολείο αρετής και ήθους, στο οποίο όλες και όλοι θα ήθελαν να φοιτούν».

Ετικέτες: Κολλέγιο ΑθηνώνΚολλέγιο Ψυχικού
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Υπ. Παιδείας: Χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των υποδομών του

    3 Νοέ 2026

  • Η Λυρική πάει σχολείο – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής για το σχολικό έτος 2026/27

    3 Νοέ 2026

  • Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    1 Νοέ 2026

  • Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    1 Νοέ 2026

  • ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

    29 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.