Έρχονται προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών

Έρχονται προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών

15 Φεβρουαρίου 2020

Για τα περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο (14/2), η υφυπουργός τόνισε ότι τα περιστατικά βίας είναι πολλά και σοβαρά και προβληματίζουν σε καθημερινή βάση την ηγεσία του Υπουργείο σε καθημερινή βάση.

Η υφυπουργός ανέφερε τον ορισμό 200 Ψυχολόγων βάσει του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», καθώς και στο δίκτυο 1.100 Σχολικών Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών οι οποίοι συνδράμουν το εκπαιδευτικό έργο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ η ενίσχυση του εξειδικευμένου προσωπικού (Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί).

Σχετικά με το ακραίο περιστατικό εκφοβισμού μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός δήλωσε ότι το παιδί επισκέφθηκε ψυχολόγο, ενώ ασκήθηκε συμβουλευτική αγωγή στο σχολείο.

Η υφυπουργός εξήγγειλε επίσης ειδικές επιμορφωτικά προγράμματα, που θα περιλαμβάνουν βιωματικές δράσεις καθώς και πρωτόκολλα ενεργειών για την αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού και βίας.

Η κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, την θέσπιση του θεσμού του «Εκπαιδευτικού Εμπιστοσύνης», ως το πρώτο πρόσωπο στο οποίο ένας μαθητής θα μπορέσει να απευθυνθεί.

Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το νέο νομοσχέδιο, η υφυπουργός δήλωσε ότι θα εισαχθούν νέες θεματικές για τον αλληλοσεβασμό, την επιχειρηματικότητα, τη σεξουαλική αγωγή. 

Τέλος, σχετικά με τις Πανελλαδικές, η υφυπουργός δήλωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους παλιούς υποψηφίους να διαλέξουν με ποιο σύστημα θα εξεταστούν, ενώ ο προγραμματισμός των υποψηφίων που θα εξεταστούν για πρώτη φορά δεν πρόκειται να διαταραχθεί.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<