Γονείς για σχολικά γεύματα: Είναι ντροπή η διακοπή του προγράμματος  

Γονείς για σχολικά γεύματα: Είναι ντροπή η διακοπή του προγράμματος  

3 Μαρτίου 2021

Ανακοινωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού.

 

Διακόπηκαν, με ευθύνη της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 1 Μάρτη, τα σχολικά γεύματα, που -ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος- είναι στήριγμα, για πολλές εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Η ευθύνη για αυτή τη σοβαρή εξέλιξη ανήκει στο Υπουργείο και την κυβέρνηση,  που αδιαφόρησαν να κινηθούν εγκαίρως  οι απαραίτητες διαδικασίες για τη συνέχεια του προγράμματος. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η  διανομή, για χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τη στιγμή που οικογένειες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού, ιδιαίτερα μέσα στην οικονομική κρίση και την πανδημία. 

Για τις ανάγκες των παιδιών μας η κυβέρνηση αδιαφορεί (σχολικά γεύματα, ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση, διορισμός εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής υγιεινής στους μαθητές κ.ά.). 

Όταν όμως πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αντιεκπαιδευτική πολιτική, τότε η κυβέρνηση επιταχύνει και νομοθετεί ακόμα και με κλειστά σχολεία, ενώ φέρνει με «ρυθμούς πολυβόλου», ανατροπές που αφορούν το σύνολο της ζωή μας. 

Προκύπτει ζήτημα διαβίωσης για τα παιδιά που συμμετέχουν στα σχολικά γεύματα και τις οικογένειές τους, το οποίο πρέπει αμέσως να λυθεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ :

• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα.

• Να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων, αφού  ακόμα και ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες,  καθώς αφορά μόνο το 9% των σχολείων της χώρας και το 14% των μαθητών.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<