Γονείς στην Κρήτη δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία

Γονείς στην Κρήτη δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία

11 Ιανουαρίου 2021


Κανένα παιδί δεν πήγε, σήμερα Δευτέρα, στα σχολεία σε Παλαίκαστρο και Ζάκρο, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης, μετά και τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους Συλλόγων γονέων.

Ελάχιστα παιδιά, πρόσθεσε, προσήλθαν στο 1ο, 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Σητείας ενώ επίσης κανένα παιδί δεν πήγε στο 3ο δημοτικό Σητείας.

Επίσης, τα παιδιά δεν πήγαν ούτε στα σχολεία στη Σφάκα, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, είναι στις θέσεις τους.

Ο κ. Μακράκης σημείωσε ότι “ιδιαίτερα στο Παλαίκαστρο η στάση των γονέων είναι δικαιολογημένη”.

Τόνισε, πάντως, ότι εντολή για παροχή τηλεκπαίδευσης στα παιδιά που δεν πήγαν σήμερα στα σχολεία δεν προβλέπεται να γίνει από το υπουργείο, αν και ο ίδιος θα έχει και σχετική επαφή με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάκη ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Ο κ. Μακράκης μας είπε, επίσης, ότι ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έκανε ενέργειες και κατέθεσε πρόταση ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία ιδιαίτερα στην περιοχή του Παλαικάστρου, “αλλά το εάν εισακούστηκαν αυτά ή όχι, είναι άλλη ιστορία”.

Συμπλήρωσε πως από σήμερα πραγματοποιούνται και rapid tests στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας της περιοχής της Σητείας.

Η ανακοινωση

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Παλαικάστρου ειχε εκφρασει την αντίθεση του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που λίγα 24ωρα πριν άδειασε την απόφαση του Δήμου Σητείας για το κλείσιμο των σχολείων για μία εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γονέων: «Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Παλαικάστρου έπειτα από τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής μας, εκφράζει έντονα την δυσαρέσκεια και την αντίθεση του σχετικά με την Υπουργική απόφαση που αφορά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς τίθεται αναμφισβήτητα σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των εκπαιδευτικών μας! Σε στιγμές κρίσιμες, όπου το φρόνιμα κοινωνικής συνείδησης και πολιτικής υπευθυνότητας θα έπρεπε να υπερισχύει, δεδομένου ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της διασποράς του ιού, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που δεν συνάδουν σίγουρα με τα έκτακτα και περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, με το αίσθημα ευθύνης που μας αναλογεί σαν γονείς μα και σαν κατοίκους Παλαικάστρου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας,πριν δηλαδή από την ημερομηνία που είχε οριστεί αρχικά η έναρξη των μαθημάτων και προτρέπουμε όλους τους γονείς να στηρίξουν τη θέση του συλλόγου πιστεύοντας πως έτσι βάζουμε ένα λιθαράκι στην προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Τέλος, ευχόμαστε περαστικά στους νοσούντες και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα μας».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<