Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις δασκάλων για τα μέτρα στα σχολεία

Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις δασκάλων για τα μέτρα στα σχολεία

13 Ιανουαρίου 2021
Σε παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη, προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για τα ελλειπή μέτρα της κυβέρνησης κατά την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, και όπως έχουν ανακοινώσει θα συμμετέχουν οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καθώς και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ότι άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», τα σχολεία άνοιξαν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έκλεισαν πριν δύο μήνες, υπογραμμίζοντας πως «τα «διαφημιζόμενα» μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για αερισμό των αιθουσών, αποστάσεις, και διαφορετικές είσοδοι και έξοδοι για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών -όπου μπορεί να εφαρμοστεί – είναι αυτονόητες ενέργειες που πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί».

Σημειώνεται ότι οι σύλλογοι «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 14:00, στον Δήμο Ηρακλείου για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», «για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<