Κεραμέως: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο

Κεραμέως: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο

9 Απριλίου 2020

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο Παρασκευή (10/4) θα ανακοινωθεί η ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του τρέχοντος σχολικού έτους, σύμφωνα με την υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η εξεταστέα ύλη θα υποστεί μείωση.

Για το παιδαγωγικό πρόβλημα των μικρότερων τάξεων και των κενών που θα έχουν οι μαθητές προχωρώντας στις επόμενες τάξεις, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τρόπους για την κάλυψη της ύλης που δεν παραδόθηκε.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας λαμβάνουν τα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών, ενώ τόνισε ότι ο Σ. Τσιόδρας εμφανίζεται αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. «Το ίδιο αισιόδοξοι είμαστε και για την εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως υπάρχει και το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, καθώς και της σύντμησης της ώρας διδασκαλίας στα 35 λεπτά. Ενδεικτικά η Ν. Κεραμέως ανέφερε πως η παράταση μπορεί να φτάσει έως τις αρχές του Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα δίδακτρα, η υπουργός επεσήμανε ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν υπάγονται στο υπ. Παιδείας, ενώ για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές (ΙΕΚ, ιδιωτικά σχολεία, νηπιαγωγεία κ.α) η υπουργική απόφαση ορίζει ότι δεν μπορούν να καταβληθούν δίδακτρα για υπηρεσίες που δεν παρέχονται, όπως μεταφορές κ.α. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικές δομές που δεν παρέχουν εξ αποστάσεως διδασκαλία, δεν θα μπορούν να λάβουν δίδακτρα, ενώ δίνεται και η δυνατότητα αναπροσαρμογής των διδάκτρων σε περίπτωση που δεν παρέχονται όλες οι υπηρεσίες.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<