Κινητοποιήσεις των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ

Κινητοποιήσεις των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ

17 Δεκεμβρίου 2020

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Ηρακλείου αναφέρει:

«Την Πέμπτη 17/12/2020 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ ο Σύλλογος μας κατεβαίνει σε δύο 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 10:30 ως τις 14:30 και από τις 16:30 ως τις 20:30 ενώνοντας τη φωνή μας με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς καθώς τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ. εναντία στις προθέσεις της κυβέρνησης:

Να υποβαθμίσει τα πτυχία των μαθητών των ΕΠΑ.Σ.

Να αλλάξει τις ειδικότητες σε ευτελείς κατάρτισης.

Να υποβαθμίσει τον Οργανισμό στο σύνολο του.

Να μην μεριμνήσει καν για τους πάνω από 1000 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που εν τέλει πετάει στην ανεργία!

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ.4, θα καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση των εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Δηλαδή καταργείται ο θεσμός του Αναπληρωτή και η μισθολογική κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια και επανέρχεται η ωριαία αντιμισθία με αποκοπή!

Κάθε προσπάθεια που επιχειρείται με σκοπό την αναδιάρθρωση της Μαθητείας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία και η γνώση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, μέσα από ουσιαστικό διάλογο και επιχειρήματα, αλλά στηριζόμενη σε συντεχνιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι καταδικασμένη.

Να μεριμνήσει η πολιτική ηγεσία για την αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και την ένταξή τους στους πίνακες των διορισμών – αναπληρωτών.

Διεκδικούμε:

1. Αναβάθμιση των ΕΠΑ.Σ σε 3ετή φοίτηση με 4 εξάμηνα μαθητείας στο 2° και 3° έτος, ενταγμένες στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, χωρίς εξετάσεις Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ

2. Άμεσες μονιμοποιήσεις στις εκπαιδευτικές μονάδες του ΟΑ.Ε.Δ. των εκπαιδευτικών που γνωρίζουν καλά το θεσμό της μαθητείας.

3. Αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε στα σχολεία του ΟΑΕΔ αφού εντάσσονται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 9 παρ.2 του Ν. 1566/1985) όπως αναγνωρίσθηκε σε (Σιβιτανίδειο Σχολή, Εκκλησιαστικά Λύκεια, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ναυτικά Λύκεια που δεν ανήκαν καν στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΠΘ)

4. Συμβάσεις μαθητείας στο σύνολο των εκπαιδευτικών δομών με πλήρη αντιστοίχηση ωρών με την αμοιβή του ανειδίκευτου εργαζόμενου κατά τη μαθητεία.

5. Επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<