Κοινωφελής Εργασία: Θηλιά στο λαιμό η νέα απόφαση του Υπουργείου για την κατάρτιση! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: VOUCHERΕκπαίδευση

Κοινωφελής Εργασία: Θηλιά στο λαιμό η νέα απόφαση του Υπουργείου για την κατάρτιση!

Το γράφαμε τις προηγούμενες μέρες ότι στο φετινό πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας έγιναν από το Υπουργείο πάρα πολλές αστοχίες, οι οποίες δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα τόσο στους ωφελούμενους, στους Δήμους όσο και στα ΚΔΒΜ.

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, το Υπουργείο εδώ και λίγες ημέρες βγάζει συνεχώς ανακοινώσεις που αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι τα δεδομένα και μάλιστα ακόμα και μετά την έναρξη των τμημάτων.

Έτσι και σήμερα βγήκε νέα ανακοίνωση η οποία εκτός των άλλων, πετάει έξω από την κατάρτιση τους ωφελούμενους που δουλεύουν σε σχολικές δομές.

Σύμφωνα με το σημείο 5 της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι για τους ωφελούμενους που απασχολούνται σε σχολικές δομές και οι συμβάσεις τους τελούσαν σε αναστολή, η έναρξη παρακολούθησης της κατάρτισής τους θα γίνεται μετά την 11η Ιουνίου για όσους απασχολούνται σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ και αντίστοιχα μετά την 25η Ιουνίου για όσους απασχολούνται σε Δημοτικά. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που η κατάρτιση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει νωρίτερα, τότε διακόπτεται για τους ανωτέρω λόγους και συνεχίζεται μετά τις ημερομηνίες που αναφέραμε.

Οι ωφελούμενοι δηλαδή που είναι στα σχολεία ακυρώνονται από τα τωρινά τμήματα κατάρτισης, και θα πρέπει να απευθυνθούν μετά τις ως άνω ημερομηνίες στα ΚΔΒΜ/ΚΕΚ ώστε να μπουν σε νέα τμήματα. Για να γίνει αυτό αποφασίστηκε ότι γι’ αυτά τα άτομα δεν ισχύει η καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης της κατάρτισης, δηλαδή η 30 Ιουνίου.

Το γεγονός όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουν τα ΚΔΒΜ να κάνουν νέα τμήματα αφού θα υπάρχουν πολύ λίγα άτομα σε κάθε ειδικότητα και δεν θα μπορέσουν να τμηματοποιηθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αυτοί οι ωφελούμενοι να χάσουν το δικαίωμα της κατάρτισης τους.

Επίσης το γεγονός αυτό ακυρώνει κάποια τμήματα των ΚΔΒΜ/ΚΕΚ τα οποία έχουν ξεκινήσει, και αποδυναμώνει τα υπόλοιπα που έχουν τέτοια άτομα.

[blockquote style=”2″]Με λίγα λόγια τα ΚΔΒΜ/ΚΕΚ και οι υπάλληλοι τους, που για 1-2 μήνες εργάζονταν νυχθημερόν (λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών), ουσιαστικά έκαναν για άλλη μια φορά τζάμπα δουλειά![/blockquote]

ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο όπου αναδείξαμε το θέμα, το υπουργείο ενώ έτρεχε το πρόγραμμα εδώ και 8 μήνες, δεν προγραμμάτισε εγκαίρως τους όρους της κατάρτισης και περίμενε τελευταία στιγμή και σε ασφυκτικές προθεσμίες να την αρχίσει. Επίσης βγάζοντας συνεχώς ανακοινώσεις που αλλάζουν τα δεδομένα από ημέρα σε ημέρα, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους ωφελούμενους, στους Δήμους και στα ΚΔΒΜ/ΚΕΚ.

Με τη στάση του αυτή το Υπουργείο, είναι σαν να δηλώνει ότι δεν το ενδιαφέρει η ποιοτική κατάρτιση στα Ευρωπαϊκά και Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα.

Το Voucher Ergasia έχει δεχθεί δεκάδες παράπονα από Πάροχους Κατάρτισης, οι οποίοι νιώθουν ότι για άλλη μια φορά (όπως στο Voucher Επιστημόνων) εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια των ωφελούμενων, με όλες αυτές τις αστοχίες και την αργοπορία των αποφάσεων, πέραν της οικονομικής και ψυχικής ταλαιπωρίας που υφίστανται.

Όπως αναφέρουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ/ΚΕΚ), σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά, καθώς το υπουργείο δεν φαίνεται να νοιάζεται για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, πολύ δε περισσότερο για τα ΚΔΒΜ/ΚΕΚ που εδώ και καιρό φαίνεται ότι τα απαξιώνει με τις αστοχίες του, αλλά και τις αποφάσεις που προωθεί.

Το ξαναγράφουμε και το τονίζουμε: Είναι απορίας άξιο για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, πως γίνεται σε ένα πρόγραμμα που τρέχει εδώ και 8 μήνες, να περιμένει το Υπουργείο τελευταία στιγμή να βγάλει αποφάσεις και να ξεκινάει τόσο καθυστερημένα και με τόσα προβλήματα την Κατάρτιση.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ