Κρήτη: «Βροχή» τα κλειστά τμήματα και…σχολεία μετά τα κρούσματα κορωνοϊου- Πως θα γίνουν τα μαθήματα

Κρήτη: «Βροχή» τα κλειστά τμήματα και…σχολεία μετά τα κρούσματα κορωνοϊου- Πως θα γίνουν τα μαθήματα

8 Φεβρουαρίου 2021

Αυξάνονται τα τμήματα των σχολείων στην Κρήτη, αλλά και τα σχολικά συγκροτήματα που θα παραμείνουν κλειστά λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτά.

Στο Ηρακλειο, τρία είναι συνολικά τα τμήματα του 2ου Γυμνασίου τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό, αλλο ένα τμήμα του 2ου Γυμνάσιο Ηρακλείου κλείνει, αφου θετικός στον ιό βρέθηκε ένας ακόμα μαθητής της 3ης τάξης του τμήματος Γ3.

Ειδικότερα, η λειτουργία του τμήματος αναστέλλεται για 14 ημέρες, και έτσι τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως από τις 6 έως και τις 19 Φεβρουαρίου. Ηδη τα τμήματα Γ5 και Γ7 είναι σε αναστολή διά ζώσης λειτουργίας, από τις 4 Φεβρουαρίου έως και 17 Φεβρουαρίου, με τους μαθητές αυτών των τμημάτων από την Πέμπτη να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.
Επίσης, η αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων του παιδικού σταθμού Γ’ ΚΕΠΑ Δειλινών στο Ηράκλειο για 14 ημέρες αποφασίστηκε την Παρασκευή, καθώς παιδί βρέθηκε θετικό στον ιό.


Στο Ρεθυμνο

Πέντε ακόμα τμήματα σχολείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ρεθύμνου κλείνουν από αύριο λόγω κρουσμάτων σε μαθητές συμφωνα με το goodnet.gr.

Πιο συγκεκριμένα, κλείνουν δύο τμήματα στο δημοτικό σχολείο Ανωγείων και ένα τμήμα στο νηπιαγωγείο των Ανωγείων

Η ανακοίνωση μήνυμα στους γονείς από το Λύκειο Ανωγείων έχει ως εξής: «Αγαπητοί γονείς. Σας ενημερώνουμε ότι διαγνώστηκαν από το χώρο του σχολείου, άτομα θετικά στον κορονοιό (Με rapid test). Ο αριθμός των κρουσμάτων σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν συνηγορεί στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων, προβλέπεται όμως απολύμανση του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Από εσάς ζητάμε να είστε σε εγρήγορση, να παρακολουθείτε τα παιδιά αν εμφανίσουν συμπτώματα και να απευθύνεστε στο Κ.Υ Ανωγείων. Γίνονται προσπάθειες εκ μέρους του δήμου, για παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ για περαιτέρω ελέγχους. Ζητάμε την υποστήριξη σας στη χρήση μάσκας από πλευράς των μαθητών μέσα στη τάξη, στα διαλείμματα και στο χώρο του λεωφορείου. Καλή δύναμη και καλή υγεία».

Επίσης κλείνουν ένα τμήμα στο δημοτικό σχολείο του Πρινέ και ένα ακόμα τμήμα στο δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου, που προστίθεται στο ήδη ένα που έχει κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Μαζί με τους μαθητές που είναι θετικοί στον ιό σε προληπτική καραντίνα μπαίνουν και οι συμμαθητές τους καθώς και οι εκπαιδευτικοί.

Στα Χανια
Με ανακοίνωση η δημοτική αρχή Κισσάμου σημειώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα η απολύμανση της σχολικής μονάδας, ενώ τη διαδικασία της ιχνηλάτησης την αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ που έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό: 

«Σε σχέση με την είδηση του κρούσματος COVID -19 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, για το οποίο ο Δήμος ενημερώθηκε μόλις το μεσημέρι του Σαββάτου από τον διευθυντή του σχολείου, θέλουμε να γνωρίσουμε στους δημότες μας ότι θα προβούμε σε απολύμανση του χώρου του σχολείου όπως ορίζει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων σε σχολική μονάδα. Σημειώνουμε δε, ότι την ευθύνη για την ιχνηλάτηση των επαφών και για την περαιτέρω αντιμετώπιση του θέματος έχει ο ΕΟΔΥ, τις εντολές του οποίου αναμένουμε».

Στο Λασίθι

Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αγίου Νικολάου, μετά την ένταξη της περιοχής στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 454/τΒ/05-02-2021).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κλειστοί παραμένουν στο ίδιο διάστημα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου – και συγκεκριμένα, Αγίου Νικολάου, Κριτσάς και Νεάπολης – όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΟΚΥΔΑΝ).

Δια ζώσης, βάσει της Κ.Υ.Α., θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, ενώ λοιπές εκπαιδευτικές δομές, όπως τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, θα συνεχίσουν επίσης την εξ αποστάσεως λειτουργία.

Όπως είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης και Δευτεροβάθμιας Θανάσης Κατσαγκόλης, τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης θα ξεκινήσουν κανονικά στις 8:15 το πρωί.

Τέλος, θετική στον ιό βρέθηκε και μία καθαρίστρια η οποία εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο στη Νεάπολη Λασιθίου. Όπως τόνισε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης, η απόφαση για το αν θα κλείσει το σχολείο θα παρθεί έπειτα και από την ιχνηλάτηση των επαφών της καθαρίστριας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<