voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Μεγάλη φορολογική απάτη που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου – Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων και άλλα 50 άτομα

    Αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 Νοεμβρίου

    Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    Λ. Μενδώνη: «Η σημασία της επετείου 35 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγκειται στο πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητά του»

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

  • Θέσεις εργασίας

    Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας μέσα από 186 επενδυτικά σχέδια

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ με απολυτήριο Γυμνασίου

    Προσλήψεις: Aπό την 1η Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες

    Λυρική Σκηνή: Εκδόθηκε προκήρυξη για προσλήψεις

  • Οικονομία

    «Ψάξε μου Φθηνότερα»: Ένα «κλικ» στο PosoKanei.gov.gr εξοικονομεί σχεδόν 20 ευρώ σε καλάθι 31 προϊόντων

    ΕΛΣΤΑΤ: Ακριβότερη η κατασκευή κατοικιών

    Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και τι πρέπει να ελέγξουν οι υπόχρεοι

    ÁÈÇÍÁ ÐÏËÕÊÁÔÏÉÊÉÅÓ ÄÉÁÌÅÑÉÓÌÁÔÁ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

    Στεγαστικό: Όλα τα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες

  • Εργασιακά

    28η Οκτωβρίου: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν – Τι ισχύει για όσους έχουν ρεπό

    Περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    Επιδόματα: Ποιοι πληρώνονται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου

    Συντάξεις Δημοσίου: Τι αλλάζει από τις 2 Νοεμβρίου

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης για Μονή Σινά: Ιστορική τομή η συμφωνία με την Αίγυπτο – Διασφαλίζει τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη – Εγκαίνια για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου ηλικίας για πρόσβαση στα social media

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εκπαίδευση

ΚΥΣΔΕ: Στις 31 Ιουλίου οι νέες μετατάξεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών

από Νίκος Μοναστηριώτης
24/07/2026
σε Εκπαίδευση

105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός των υπηρεσιακών μεταβολών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με το ΚΥΣΔΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο κρίσιμων αποφάσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αιρετού μέλους του ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλου, στο alfavita.gr, μετά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου -κατά την οποία εξετάστηκαν μετατάξεις, παραιτήσεις και αιτήσεις θεραπείας- το Συμβούλιο προετοιμάζεται για έναν νέο, μεγάλο κύκλο αποφάσεων την προσεχή Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026.

Βασικό «αγκάθι» της νέας συνεδρίασης θα είναι ο τεράστιος όγκος των αποσπάσεων και των μετατάξεων εκπαιδευτικών, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μέσω ΟΠΣΥΔ την Τρίτη 28 Ιουλίου, ενώ όσα αιτήματα κατατεθούν αργότερα θα μετατεθούν για τα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, το Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία αίτηση στελέχους και αίτηση θεραπείας για τα Μουσικά Σχολεία, γνωμοδότησε θετικά για μετατάξεις εκπαιδευτικών προς την Πρωτοβάθμια και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), καθώς και για τρεις παραιτήσεις για εξαιρετικούς λόγους.

ΣχετικάΆρθρα

ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΚΕΔΑΣΥ

30/07/2026

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2026: Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις

25/06/2026

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα του Θοδωρή Κατσωνόπουλου

«Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21/07 και την επόμενη συνεδρίαση στις 31/07/2026 – Θέματα αποσπάσεων και μετατάξεις στο επίκεντρο των συνεδριάσεων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τα θέματα που εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της 21ης Ιουλίου 2026, τις αποφάσεις που ελήφθησαν, καθώς και για τις θέσεις και παρεμβάσεις μας.

Παράλληλα, σας ενημερώνουμε για την ημερήσια διάταξη της επόμενης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου 2026.

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (21 Ιουλίου 2026)

1. Εξέταση αιτήματος στελέχους εκπαίδευσης

Αρνητικά απεφάνθη το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, με δική μας ουσιαστική διαφοροποίηση.

2. Αιτήσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας για μετάταξη στην πρωτοβάθμια και σε θέσεις μελών ΕΕΠ

Το Συμβούλιο εξέτασε τις αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν μετάταξη είτε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είτε σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και γνωμοδότησε θετικά για την αποδέσμευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του ΚΥΣΔΕ αποτελεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, καθώς αρμόδια όργανα για την τελική αποδοχή αυτών των αιτήσεων μετάταξης είναι το ΚΥΣΠΕ για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το ΚΥΣΕΕΠ για τις μετατάξεις σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Για μετάταξη σε θέσεις Ε.Ε.Π εξετάστηκαν συνολικά εννέα (9) αιτήσεις. Συγκεκριμένα για τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων εξετάστηκαν επτά αιτήσεις εκπαιδευτικών προερχόμενων από τους κλάδους ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ02 ΕΑΕ και ΠΕ04.01 και για τον κλάδο ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών εξετάστηκαν δύο αιτήσεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ87.06.

Για μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εξετάστηκαν συνολικά είκοσι (20) αιτήσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες αφορούσαν τους κλάδους ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ79.01, ΠΕ86 και ΠΕ91.01.

3. Ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικού του ΣΕΠ Ηρακλείου Κρήτης

4. Διακοπή απόσπασης εκπαιδευτικού του ΣΕΠ Ηρακλείου Κρήτης

Το ΚΥΣΔΕ απεφάνθη θετικά τόσο για την ανάκληση όσο και για τη διακοπή απόσπασης.

5. Παραίτηση από την υπηρεσία εκπαιδευτικών για εξαιρετικούς λόγους

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά και για τις τρεις αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν για εξαιρετικούς λόγους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι αιτήσεις αφορούσαν: (α) εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ04.02 της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας, (β) εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ04.01 της Δ.Δ.Ε. Ηλείας και (γ) εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

6. Αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού ΔΕ Γενικής Παιδείας επί των Μεταθέσεων σε Μουσικά Σχολεία για το έτος 2026

Το ΚΥΣΔΕ απέρριψε την αίτηση θεραπείας του εκπαιδευτικού, με τις δικές μας ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και παρατηρήσεις. Με αφορμή το εξέταση του εν λόγω θέλατος και την κρίση της συγκεκριμένης υπόθεσης, εκφράσαμε εκ νέου την ουσιαστική διαφωνία μας σε σχέση με το πλαίσιο που εξακολουθεί να διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του ισχύοντος συστήματος αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.

Επαναλάβαμε ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αναμένουμε νέο θεσμικό πλαίσιο και αυτό να εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά, έτσι ώστε οι εγκύκλιοι μεταθέσεων και αποσπάσεων να μην διαφοροποιούν πλέον τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών Σχολείων από το γενικό σύστημα υπηρεσιακών μεταβολών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θέσαμε εκ νέου δύο σημαντικά ζητήματα που εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα. Πρώτον, την εξέταση όλων των ενστάσεων των εκπαιδευτικών Μουσικής Παιδείας σχετικά με τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία και δεύτερον, την ολοκλήρωση των αναμοριοδοτήσεων σχολικών μονάδων, με βάση τόσο τα επικαιροποιημένα αιτήματα των ΕΛΜΕ όσο και τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Επόμενη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026)

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  1. Ενστάσεις επί των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Μουσικής Παιδείας σε Μουσικά Σχολεία και εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής Μουσικής Παιδείας.
  2. Ανακλήσεις, επανεξετάσεις, ενστάσεις αποσπάσεων και νέες αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών σε Μουσικά Σχολεία.
  3. Ανακλήσεις και επανεξετάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε Καλλιτεχνικά Σχολεία.
  4. Γενικά θέματα αποσπάσεων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2026-2027.
  5. Μετατάξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  6. Επαναπροσδιορισμός υπολοίπου άδειας άνευ αποδοχών μόνιμου εκπαιδευτικού Σ.Α.Ε.Κ.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 31 Ιουλίου 2026 αναμένεται να εξεταστεί ένας μεγάλος όγκος υπηρεσιακών θεμάτων, με βασικότερο αυτό των αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα εξετάσει αιτήματα που αφορούν νέες αιτήσεις απόσπασης για σοβαρούς επιγενόμενους λόγους, αιτήσεις ανάκλησης αποσπάσεων, αιτήσεις επανεξέτασης όπως και αιτήσεις τροποποίησης απόσπασης.

Ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους ότι όλες οι αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, καθώς και όσες υποβληθούν έως και την Τρίτη 28 Ιουλίου μέσω του ΟΠΣΥΔ, πρόκειται να εξεταστούν στη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου. Αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την ημερομηνία αυτή αναμένεται να εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση, στα τέλη Αυγούστου.

Από την πλευρά μας είναι αυτονόητο ότι θα στηρίξουμε όλα τα αιτήματα των συναδέλφων μας για τους σοβαρούς λόγους που επικαλούνται στις αιτήσεις τους, λόγους που καθιστούν αναγκαία τη μετακίνησή τους στην περιοχή που έχουν αιτηθεί. Άλλωστε, η διαδικασία κάλυψης των λειτουργικών κενών είναι δυναμική και εκτιμούμε ότι υπάρχουν οι δυνανότητες να αντιμετωπιστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάδελφοί μας.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία των μετατάξεων που αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με την εξέταση αιτήσεων μετάταξης τόσο από κλάδο σε κλάδο εντός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και αιτήσεων εκπαιδευτικών που προέρχονται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή από κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.).

Όπως πάντα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλες τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις μας, με στόχο την έγκυρη και άμεση πληροφόρηση όλων των συναδέλφων.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφάνεια και στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών, παρεμβαίνοντας με τεκμηριωμένες θέσεις και διεκδικώντας λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αθήνα, 24/07/2026

Με συναδελφικούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ»

Ετικέτες: αποσπάσεις εκπαιδευτικώνΚΥΣΔΕμετατάξεις εκπαιδευτικών

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    23 Οκτ 2026

  • ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    23 Οκτ 2026

  • Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    22 Οκτ 2026

  • Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

    22 Οκτ 2026

  • Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν έκτακτες προσλήψεις θεολόγων και μαθηματικών

    22 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    41 shares
    Share 16 Tweet 10

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.