Θέμα voucherergasia.gr: Μεγάλη οικονομική ζημιά των ιδιωτικών κέντρων Εκπαίδευσης λόγω… κορωνοϊού

Θέμα voucherergasia.gr: Μεγάλη οικονομική ζημιά των ιδιωτικών κέντρων Εκπαίδευσης λόγω… κορωνοϊού

11 Μαρτίου 2020

«Σανίδα σωτηρίας» αναζητούν οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κέντρων Εκπαίδευσης που βλέπουν πως η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τους λόγω… κορωνοϊού, αποτελεί «ταφόπλακα» για το μέλλον τους.

Η ανακοίνωση για την αναστολή για 15 μέρες της λειτουργίας των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, των Ι.Ε.Κ., των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και γενικότερα όλων των Ιδιωτικών Δομών Εκπαίδευσης (παράλληλα με την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων), έχει φέρει την έντονη ανησυχία των ιδιοκτητών και των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ζήτημα που τίθεται έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωση τους. «Το πρόβλημα είναι μείζον και έχει να κάνει με δύο παραμέτρους: Η πρώτη αφορά την αναστολή των μαθημάτων, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με το «πάγωμα» των εγγραφών».

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς το ερώτημα που τίθεται έχει να κάνει με τη μεγάλη απώλεια χρημάτων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κάλυψη των ενοικίων, των ασφαλιστικών εισφορών, των μισθοδοσιών, των λειτουργικών εξόδων και των λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων.

Αυτό που ζητούν οι επιχειρηματίες της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, είναι η άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, κάτι που σύμφωνα με όσα διαρρέονται είναι υπό συζήτηση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστό όμως ποιες επιχειρήσεις και ποιοι κλάδοι θα στηριχθούν τελικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης «κλειδί» για την περαιτέρω συζήτηση θα είναι οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών και το μέγεθος των ενισχύσεων σε επιχειρήσεις και κλάδους, αλλά και η σύσταση και λειτουργία του νέου Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα έχει «προίκα» 25 δις ευρώ, που θα οδηγήσουν στη λήψη και των μέτρων που θα παρθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση – και με το μέλλον να είναι αβέβαιο – οι ιδιοκτήτες των παραπάνω επιχειρήσεων κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα»…

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<