voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Η Κρήτη γίνεται διεθνές εργαστήριο καινοτομίας – Ερευνητές από 25 κορυφαία πανεπιστήμια βρίσκονται στα Ανώγεια

    Η Κρήτη γίνεται διεθνές εργαστήριο καινοτομίας – Ερευνητές από 25 κορυφαία πανεπιστήμια βρίσκονται στα Ανώγεια

    Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει της κακοκαιρίας – Σε “Red Code” 11 περιοχές – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

    Εκδηλώσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο του Αυγούστου – Κλειστή η Ακρόπολη

    Πανσέληνος Αυγούστου: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    Την καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων πριν από το Πάσχα ζητά η ΕΣΑμεΑ

    Οκτώ αλλαγές σε στέγαση και αναπηρία που φέρνει ο νόμος του υπ. Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

  • Εκπαίδευση
    φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου οι αιτήσεις

    Παιδικοί Σταθμοί: Πού βρίσκεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις

    Πανελλαδικές: Ανέβηκαν οι βάσεις στην Πληροφορική, στρέφονται σε Στρατιωτικές Σχολές, πολλά τα κενά

    Πανελλαδικές: Ανέβηκαν οι βάσεις στην Πληροφορική, στρέφονται σε Στρατιωτικές Σχολές, πολλά τα κενά

    Τριπλή ευρωπαϊκή διάκριση για το ΚΔΒΜ ΚΕΠΑΝΣΗ και την ΙΣΑΕΚ MORFI μέσω του Erasmus+

    Τριπλή ευρωπαϊκή διάκριση για το ΚΔΒΜ ΚΕΠΑΝΣΗ και την ΙΣΑΕΚ MORFI μέσω του Erasmus+

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    ΔΥΠΑ: Ανοίγουν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις άνεργων πτυχιούχων

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Από 27/07 ανοίγουν οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις ανέργων πτυχιούχων

    ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις προσλήψεις στην ΥΠΑ

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Άρχισαν οι ενστάσεις για 43 προσλήψεις στην ΥΠΑ

    ΔΕΔΔΗΕ: Νέα προκήρυξη για πρόσληψη 431 μονίμων υπαλλήλων

    Νέες προσλήψεις ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

  • Οικονομία

    Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Τι ισχύει με το επίδομα παιδιού

    ΑΑΔΕ: Αύριο η έναρξη λειτουργίας ΚΕΦΟΔΕ και ΥΦΕ Θεσσαλονίκης

    Επίδομα ενοικίου: Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ για να το λάβετε – Τα βήματα

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα στους δικαιούχους

  • Εργασιακά
    Το στοίχημα των νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας (πινακες)

    Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την αργία

    Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για την παράταση της άδειας ειδικού σκοπού

    Επίδομα αδείας: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί – Πόσα χρήματα θα λάβετε

    Επίδομα μητρότητας: Στα σκαριά αύξησή του για 5.000 δικαιούχους

    Επίδομα μητρότητας 2026: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα Αυγούστου

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Voucher για smartphone: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 70 ευρώ

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    ΔΥΠΑ: Σχεδόν 48.000 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στην Πελοπόννησο

    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

  • Πολιτική
    Γεωργιάδης: Οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν γίνεται

    Άδ. Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ

    Παπαθανάσης για ΕΣΠΑ: Έρχονται νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων

    Παπαθανάσης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας – Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για 13η σύνταξη

    Αυξήσεις μισθών και συντάξεων – Τα σενάρια για κατώτατο μισθό και εθνική σύνταξη

    stegastika-daneia-prwths-katoikias-anakoinwthike

    Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική 2026-2035

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εκπαίδευση

Νέα εργαλεία για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας παρουσίασε η υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

από Νίκος Μοναστηριώτης
08/11/2025
σε Εκπαίδευση
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η παιδεία μας είναι το πιο δυνατό όπλο απέναντι στη βία και στον φόβο και βέβαια το σχολείο και η κοινωνία είναι οι σύμμαχοι της αλλαγής, όπου η πρόληψη έχει ιδιαίτερη αξία», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, στη θεματική ενότητα όπου παρουσιάστηκε μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παραβατικότητα των νέων.

«Η παραβατικότητα, τουλάχιστον στο κομμάτι της εκπαίδευσης, αντιμετωπίζεται παιδαγωγικά και όχι τιμωρητικά», υπογράμμισε η υπουργός, αναπτύσσοντας την βεντάλια των πολιτικών που υλοποιεί και προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ενδυνάμωση του σχολείου, των εκπαιδευτικών, των γονέων και μαθητών. «Και οι προκάτοχοί μου, η Νίκη Κεραμέως και ο Κυριάκος Πιερρακάκης και εγώ προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα πιο αυστηρό πλαίσιο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, όχι όμως στη λογική του αποκλεισμού του παιδιού, αλλά σε μία λογική επαναφοράς του στην σχολική πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό», είπε, παρατηρώντας ότι «τα παιδιά μας δεν γεννιούνται παραβατικά, δε γεννιούνται και ζουν σε ένα πλαίσιο το οποίο θα τα οδηγήσει απαραίτητα σε παραβατική συμπεριφορά», γι’ αυτό και «είναι αδήριτη ανάγκη να στηρίξουμε τα παιδιά, να διαμορφωθούν χαρακτήρες», ανάγκη που, όπως είπε, μπορεί να απαντηθεί «από ένα σχολείο το οποίο εμπνέει την εμπιστοσύνη, την δημιουργικότητα και την ασφάλεια».

Στις 1654 οι αναφορές περιστατικών στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Η υπουργός παρουσίασε τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις αναφορές που έχουν υποβληθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, όπου έχουν δημιουργηθεί 4309 νέα προφίλ από γονείς, 376 από μαθήτριες και μαθητές. Συνολικά έως τις 30 Οκτωβρίου έχουν υποβληθεί 1654 αναφορές, 871 εκ των οποίων αφορούν περιστατικά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και 783 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣχετικάΆρθρα

Σ. Ζαχαράκη: «Τα αποτελέσματα εισαγωγής είναι σημαντικός σταθμός, όμως δεν καθορίζει την αξία, τις δυνατότητες ή τη διαδρομή κανενός»

23/07/2026
Από σήμερα έως και τις 23-10-2023 οι αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ζαχαράκη: Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών – Τι ισχύει για την παράλληλη στήριξη

18/07/2026

«Η λογική της πλατφόρμας δεν είναι απλά μια γραφειοκρατική προσέγγιση, δεν είναι ότι κάτι καταγράφεται και ξεχνιέται. Από εκεί και πέρα υπάρχει δευτερογενής αντιμετώπιση κάθε περιστατικού, το οποίο χρήζει αντιμετώπισης από τις ομάδες που λειτουργούν εντός του σχολείου, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιφερειακά στις διευθύνσεις του υπουργείου», διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη.

ConnectEdParents+ :Νέο πρόγραμμα για την ενδυνάμωση των γονέων στη διαχείριση της ενδοσχολικής βίας

Η υπουργός Παιδείας μίλησε για ένα νέο πρόγραμμα, που πρόκειται να υλοποιηθεί και αφορά  την ενδυνάμωση των γονέων στη διαχείριση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ οικογένειας και σχολείου. Πρόκειται για το πρόγραμμα ConnectEdParents+, προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ, που θα «τρέξει» μέσα στη σχολική χρονιά και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ.

Εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και πάλι με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ πρόκειται να υλοποιηθεί ένα ακόμη πρόγραμμα, που αφορά την πρόληψη και διαχείριση της ενδοσχολικής βίας, μέσα από την επιμόρφωση ψυχολόγων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ επίκειται και πρόγραμμα επιμόρφωσης στους νηπιαγωγούς.

«Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το ισχυρότερο μέσο πρόληψης. Μέσα στην προηγούμενη χρονιά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έτρεξε ήδη επιμόρφωση μαζί με το ΕΚΠΑ, για τους εκπαιδευτικούς για το θέμα της ενδοσχολικής παραβατικότητας και βίας. Αυτά τα σεμινάρια συνήθως είναι τα πιο περιζήτητα, οι εκπαιδευτικοί μας αγωνιούν», είπε η υπουργός, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με την ΚΕΔΕ για εκπαιδευτικά προγράμματα πρόληψης της βίας και παραβατικότητας, και σε ένα νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας σε τρεις περιφέρειες, μία εκ των οποίων ο Έβρος.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε ακόμη για τη συνεισφορά στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας του θεσμού του Συμβούλου Σχολικής Ζωής και των εργαστηρίων δεξιοτήτων που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και συνεργατικότητα, αλλά και για τη σημασία της τοποθέτησης ψυχολόγων στα σχολεία. «Φέτος προσλάβαμε 1200 ψυχολόγους και 986 κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία», είπε η υπουργός Παιδείας, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας τους, όμως «είναι καίριο ότι μπορούμε να τους έχουμε αυτή τη στιγμή στα σχολεία», καθώς «μπορούν να αποτελέσουν βάση συνεννόησης με το παιδί όταν αντιμετωπίζει μια δύσκολη στιγμή, όταν δεν του είναι εύκολο να πάει και να ανοιχτεί, να ξεκινήσει να λέει μία ιστορία , η οποία πολλές φορές μπορεί να έχει και πολύ δυσάρεστες αποχρώσεις». Υπενθύμισε ακόμη ότι στα ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) φέτος το καλοκαίρι αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις και πλέον έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

«Είναι μια βεντάλια όλες αυτές οι δράσεις μαζί, που μπορούν να επιφέρουν την αλλαγή», κατέληξε η υπουργός.

Έρευνα ΙΤΑ: Ο κρίσιμος ρόλος της οικογένειας και οι προσδοκίες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  

Την έρευνα του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για την παραβατικότητα των νέων παρουσίασαν η  Εγκληματολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης της GPO, Έλενα Συρμαλή και ο αν. καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστόφορος Σκαμνάκης.

Η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει μια ποσοτική έρευνα που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.400 ατόμων, όπου καταγράφηκαν αντιλήψεις του γενικού πληθυσμού για την παραβατικότητα των νέων, αλλά και τον ρόλο που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα σε 600 νέους ηλικίας 16 έως 24 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Για το ποιοτικό σκέλος της έρευνας που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2025 έγιναν 30 συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Γυμνάσια και Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 15 συνεντεύξεις με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους που απασχολούνται σε σχολεία, αντιδημάρχους κοινωνικής πολιτικής και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 5 ομαδικές συζητήσεις και 13 ατομικές.

Όπως ανέφερε η κ. Συρμαλή, στις περισσότερες αφηγήσεις των συμμετεχόντων η οικογένεια αναδεικνύεται πρωταρχικός παράγοντας που επηρεάζει τη συμπεριφορά του παιδιού. Αναδύεται επίσης ο κρίσιμος ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργήσει ως κομβικός μηχανισμός πρόληψης των φαινομένων παραβατικότητας, αν και διαπιστώνουν ότι δεν έχει ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ρόλο λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, πόρων και θεσμικής σύνδεσης με τα σχολεία. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών υπογραμμίζει την ανάγκη για πρόληψη, έγκαιρη στήριξη και συνεχές ενδιαφέρον για τα παιδιά που δείχνουν σημάδια αποκλίνουσας συμπεριφοράς.

Συνολικά η έρευνα ανέδειξε ότι η νεανική παραβατικότητα δεν είναι απλώς πρόβλημα του σχολείου αλλά δείκτης μίας γενικότερης κοινωνικής πραγματικότητας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι ψυχολόγοι και τα στελέχη δήμων ζητούν διατομεακή συνεργασία, δομές υποστήριξης, συμμετοχή παιδιών και πολιτικές πρόληψης με κοινωνικό χαρακτήρα. Η παραβατικότητα ερμηνεύεται ως κοινωνικό σύμπτωμα και όχι ως ατομικό ελάττωμα, με έμφαση στην ανάγκη ενδυνάμωσης των νέων και της κοινότητας, αντί της τιμωρίας.

Οι παράγοντες κινδύνου

Για τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου στην εκδήλωση της νεανικής παραβατικότητας, με βάση τις ερμηνείες του γενικού πληθυσμού (17 και άνω σε δείγμα 1400 ατόμων) μίλησε ο κ. Σκαμνάκης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας είναι η έλλειψη επικοινωνίας και επίβλεψης στο οικογενειακό περιβάλλον, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι εθισμοί, τα βίαια πρότυπα από ΜΜΕ, social media και βιντεοπαιχνίδια, η αξιακή κρίση στην κοινωνία και η κρίση του σχολείου.

Ως πυλώνες ενός σχεδίου δράσης για την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας προτείνονται η διασύνδεση και ενίσχυση της επικοινωνίας θεσμών και φορέων, για τη χαρτογράφηση των τοπικών αναγκών και ανάπτυξη τοπικών δικτύων, δράσεις ενημέρωσης συμβουλευτικής και επιμόρφωσης γονέων παιδιών και εκπαιδευτικών, κέντρα νεότητας, συμβούλια νέων και δομές φιλοξενίας ανηλίκων και δίκτυα mentoring.

Κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνική συνοχή

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου επισημαίνοντας ότι η έρευνα που θα αναρτηθεί και θα κοινοποιηθεί σε όλους τους δήμους, μπορεί να αποτελέσει έναν οδηγό- σύμβουλο για όλα τα υπουργεία για τη χάραξη πολιτικών, καθώς «το πρόβλημα της παραβατικότητας των νέων δεν αντιμετωπίζεται μόνο από ένα υπουργείο», ενώ μέσα από την πρωτοβουλία αυτή η αυτοδιοίκηση «αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για ένα κρίσιμο φαινόμενο και ότι δεν ασχολείται μόνο με τα σκουπίδια […] αλλά πρωτίστως με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα με το ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας που είναι οι νέοι μας».

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος επισήμανε ότι η παραβατικότητα των νέων αποτελεί «ένα ζήτημα κρίσιμο για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών». «Η έρευνα που εκπονήθηκε ανέδειξε τη νεανική παραβατικότητα ως όχι ένα μεμονωμένο ή αποκλίνον φαινόμενο, αλλά ως αντανάκλαση βαθύτερων κοινωνικών, θεσμικών και οικογενειών οικογενειακών δυσλειτουργιών», τόνισε, προσθέτοντας ότι  η έρευνα δεν περιορίζεται μόνο σε αριθμούς και σε στατιστικά δεδομένα, καθώς «μέσα από τις ποιοτικές συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς, με κοινωνικούς λειτουργούς, με ψυχολόγους, με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και αιρετούς, επιχειρείται να αναδειχθούν οι κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις του φαινομένου, οι πραγματικές αιτίες και οι δρόμοι που οδηγούν στην πρόληψη και στην έγκαιρη παρέμβαση».
«Είναι μια μελέτη που δίνει χώρο στη γνώση και φωνή στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η παραβατικότητα δεν οφείλεται σε έναν μόνο παράγοντα, αλλά οφείλεται σε ένα σύνολο κοινωνικών, οικογενειακών, οικονομικών και ψυχολογικών αιτιών», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Επιτροπής Εγκληματικότητας και Παραβατικότητας των Νέων ΚΕΔΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης, τόνισε ότι η έρευνα «δεν έγινε για να δώσουμε τίτλους στα μέσα ενημέρωσης, αλλά για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε συγκεκριμένα εργαλεία πολιτικής και παρέμβασης, καθώς η πολυπαραγοντικότητα του φαινομένου σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία μαγική λύση».

«Χρειάζονται δίκτυα, συνεργασίες διατομεακές πολιτικές. Πήραμε την απόφαση να συνθέσουμε τη στρατηγική της αυτοδιοίκησης και ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης με οριζόντιες κατευθύνσεις και θεματικούς πυλώνες, όχι ως ευχολόγιο, αλλά ως γεννήτρια τοπικών σχεδίων δράσης, από την οποία κάθε Δήμος θα μπορεί να αντλεί έτοιμες και προσαρμόσιμες παρεμβάσεις», υπογράμμισε.

Σε σύντομη παρέμβαση του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μεταβεί ομάδα εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών  για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας και των μαθητών μετά τα πρόσφατα γεγονότα στα Βορίζια.

Ετικέτες: Σοφία Ζαχαράκηενδοσχολική βία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • φοιτητικό στεγαστικό επίδομαΦοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου οι αιτήσεις

    25 Ιούλ 2026

  • Παιδικοί Σταθμοί: Πού βρίσκεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις

    25 Ιούλ 2026

  • Τριπλή ευρωπαϊκή διάκριση για το ΚΔΒΜ ΚΕΠΑΝΣΗ και την ΙΣΑΕΚ MORFI μέσω του Erasmus+

    24 Ιούλ 2026

  • Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου οι αιτήσεις

    24 Ιούλ 2026

  • ΚΥΣΔΕ: Στις 31 Ιουλίου οι νέες μετατάξεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών

    24 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    198 shares
    Share 79 Tweet 50
  • Παιδικοί Σταθμοί: Πού βρίσκεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Λιμενικό Σώμα: 500 προσλήψεις εκτός πανελλαδικών εξετάσεων

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Αγαπηδάκη: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
  • ΔΥΠΑ: Αρχές Αυγούστου το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους 55+

    135 shares
    Share 54 Tweet 34

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.