Ο Γαβρόγλου για τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και συνέργεια ΑΕΙ-ΤΕΙ (VIDEO)

Ο Γαβρόγλου για τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και συνέργεια ΑΕΙ-ΤΕΙ (VIDEO)

13 Ιουλίου 2018

Τέλος Ιουλίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές που προγραμματίζει το υπουργείο παιδείας για την Γ’ λυκείου, επεσήμανε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

«Ήταν μια χρονιά με μικρές αλλαγές ενόψει των μεγάλων αλλαγών που προγραμματίζονται», είπε ο υπουργός Παιδείας. Στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές τόσο για την Γ’ Λυκείου, όσο και στο σύστημα εισαγωγής.

Όπως έχει πει πολλές φορές ο Κώστας Γαβρόγλου, δεν υπάρχει Γ’ Λυκείου και γι’ αυτό αλλαγές θα συντελεστούν στα προγράμματα σπουδών και στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου. Εξήγησε πως «τα πολλά μαθήματα δεν είναι κριτήριο ακαδημαϊκότητας. Λίγα μαθήματα και με εμβάθυνση», εξήγησε. Άλλωστε, φέτος, οι μαθητές έδωσαν μόλις τέσσερα μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις, το οποίο ήταν και ένα δείγμα των αλλαγών.

Αναφορικά με τις συνέργειες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ο Κώστας Γαβρόγλου, είπε ότι έχουν κατατεθεί στη Βουλή τα σχέδια για τη συνέργεια του ΤΕΙ Ιονίων νήσων, με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μόλις ψηφιστούν θα υπάρχει ένας χρόνος για να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα κατάταξη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<