ΟΙΕΛΕ: Αδήλωτο στο myschool το ένα τρίτο (και πλέον) δασκάλων και νηπιαγωγών

ΟΙΕΛΕ: Αδήλωτο στο myschool το ένα τρίτο (και πλέον) δασκάλων και νηπιαγωγών

4 Αυγούστου 2020

Αποκαλύπτουμε σήμερα τις πραγματικές προθέσεις πίσω από την ψήφιση του Νόμου Κεραμέως-ΣΙΣ. Στην «καρδιά» της ιδιωτικής εκπαίδευσης της χώρας, στην Ανατολική Αττική όπου στεγάζονται τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία, ο αριθμός των αδήλωτων δασκάλων και νηπιαγωγών στο  ΠΣ myschool προκαλεί ίλιγγο!

Σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής σε ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, μόλις το 75% των ιδιωτικών δημοτικών και το 26% (!) των ιδιωτικών νηπιαγωγείων της περιοχής έχουν δηλώσει τους εκπαιδευτικούς τους στο πληροφορικό σύστημα! Αν στα νούμερα αυτά προστεθούν και οι μη δηλωμένοι εκπαιδευτικοί των απογευματινών δράσεων, τότε ο αριθμός των αδήλωτων αγγίζει το μισό του πραγματικού δυναμικού. Πρόκειται για ένα ακραίο πάρτι φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει βάναυσα το δημόσιο συμφέρον.

Ας θυμηθούμε λίγο την προπαγανδιστική γλώσσα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως. Ναι στη …δημιουργική εποπτεία, όχι στους «ελέγχους σκοπιμότητας». Όπου σκοπιμότητα, βάλτε την καταγραφή των παρανομιών. Αυτό θέλει να αποφύγει η κ. Υπουργός, αυτό επιδιώκουν οι συνοδοιπόροι της εκπρόσωποι των σχολαρχών. Να πλημμυρίσει η ιδιωτική εκπαίδευση με «μαύρη» εργασία και τα ταμεία των χορηγών της κυβέρνησης με ζεστό, «μαύρο» χρήμα.

Τα λόγια περιττεύουν. Θεωρούμε βέβαιο μετά από τη σημερινή αποκάλυψη (και άλλες που ενδεχομένως προκύψουν τις επόμενες ημέρες) ότι η κ. Κεραμέως θα δράσει άμεσα. Τιμωρώντας, όχι τους παραβάτες του νόμου, αλλά αυτούς που προέβησαν στους ελέγχους. Διευθυντές Εκπαίδευσης και στελέχη των διευθύνσεων που έκαναν απλώς τη δουλειά τους.

Κι επειδή ξαναζούμε εποχές Αρβανιτόπουλου (μάλιστα επί τα χείρω…), κάτι μας λέει ότι στο Υπουργείο ετοιμάζουν μια μεγάλη …καρατόμηση. Όσοι μπαίνουν εμπόδιο στην παρανομία, πρέπει να φύγουν από τη μέση. Νεότερα προσεχώς…

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<