Παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για εγγραφές με κωδικούς taxisnet

Παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για εγγραφές με κωδικούς taxisnet

25 Ιουνίου 2020

Ξεκίνησε την Τετάρτη 24 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του gov.gr.

Υπενθυμίζεται πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου, από τις 6:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2020) έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, σε αυτούς εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Η δυναμικότητα των βρεφονηπιακών σταθμών καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας 2.000 βρεφών και νηπίων περίπου.

Δικαιούχοι

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορείτε να κάνετε αίτηση εγγραφής των παιδιών σας (από 8 μηνών την 1η Σεπτεμβρίου 2020 ως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση) σε βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ, αρκεί:

είτε να εργάζεστε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και το 2019 να πραγματοποιήσατε τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας
είτε να είστε μητέρα που ως εργαζόμενη λάβατε από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας το 2019
είτε να είστε άνεργοι που λάβατε τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας το 2019
Η προθεσμία και τα βήματα
Σημειώνεται πως η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, μέχρι την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 23:59.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστείτε:

τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στο Taxisnet
τον ΑΜΚΑ των γονέων και του παιδιού
στοιχεία επικοινωνίας
εκκαθαριστικό σημείωμα 2019
πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
πιστοποιητικά γέννησης και υγείας του παιδιού
βεβαίωση εργασίας μητέρας – πατέρα
αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
άδεια νόμιμης παραμονής (οι αλλοδαποί)
Ακολούθως, για να κάνετε αίτηση κάντε κλικ ΕΔΩ.
Επισημαίνεται πως οι αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και καταρτίζονται πίνακες επιλεγμένων και αναπληρωματικών βρεφών – νηπίων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<