Παναγιωτόπουλος: Άκαιρη τη συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

Παναγιωτόπουλος: Άκαιρη τη συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

25 Νοεμβρίου 2020

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, εκ των επιστημόνων της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, η οποία κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε ως άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. 

Αλλά και γενικότερα για το ισχύον lockdown, υποστήριξε το εξής: «Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες».

O επιδημιολόγος τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα, όπως έγινε το καλοκαίρι, κι έκανε λόγο για παράταση του lockdown.

«Φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό […] Η αντανάκλαση, όμως, αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘’όλα καλά’’, όπως το κάναμε το καλοκαίρι, να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση», προσέθεσε.

Πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων, εξήγησε.

«Η γνώση για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι μέσω των δελτίων Τύπου. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε τα δεδομένα στις λεπτομέρειές τους», επεσήμανε και διευκρίνισε:

«Λίγα-λίγα θα διοχετεύονται τα εμβόλια. Δεν θα είναι τα εμβόλια της ίδιας εταιρείας, δεν θα διαλέγουμε». Υπογράμμισε, τέλος, πως θα πάρει χρόνο να φθάσει το εμβόλιο σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οπότε τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν αναγκαία.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<