Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2022: Πώς εκδίδεται το δελτίο εξεταζόμενου

Εγκύκλιο σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2022 και το δελτίο εξεταζόμενου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται αναλυτικά τι θα πρέπει να αναγράφεται στα πεδία «Εξεταστικό Κέντρο» και «Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο», τι συμβαίνει με τα «Ειδικά Μαθήματα» καθώς επίσης και τι θα γίνει με τους υποψηφίους που δήλωσαν μόνο τα τρια μουσικά τμήματα.

Το Δελτίο Εξεταζομένου θα εκτυπώνεται προσυμπληρωμένο (εκτός από το Εξεταστικό Κέντρο για τα πανελλαδικά μαθήματα) από το ΠΣ myschool. Με το Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2022, θα πρέπει να εφοδιαστούν από τα ΓΕΛ όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.

Στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ εκτυπώνονται αυτόματα τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα. Στο Δελτίο Εξεταζομένου υπάρχει η ένδειξη ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τα πανελλαδικά μαθήματα, όπου θα αναγραφεί (είτε από την εφαρμογή είτε χειρόγραφα) το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε όλα τα Δελτία, αφού έχουν οριστεί τα Εξεταστικά Κέντρα και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά. Στην ένδειξη ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα ή/και τα δύο νέα μουσικά μαθήματα, στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην Αίτηση-Δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν.

Για τους υποψηφίους που δήλωσαν ΜΟΝΟ τα 3 Μουσικά τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, το Δελτίο Εξεταζομένου θα αναγράφει το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και στα ειδικά μαθήματα θα αναγράφει τα 2 μουσικά μαθήματα, όπου θα αναγραφεί είτε από την εφαρμογή είτε χειρόγραφα το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε όλα τα Δελτία, αφού έχουν οριστεί τα Εξεταστικά Κέντρα.

Αφού εκτυπωθεί το Δελτίο εξεταζομένου και διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη τα στοιχεία και η πίσω όψη τις οδηγίες), αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό είναι να πλαστικοποιηθεί και να χορηγηθεί στους υποψηφίους.

Τα δελτία εξεταζομένου θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων το τρέχον σχολικό έτος. Τα δελτία εξεταζομένου πρέπει να διανεμηθούν άμεσα στους δικαιούχους.

Πανελλήνιες 2022: Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση

– Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

– Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, αλλά τελικά δεν θα προσέλθουν φέτος σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα,

α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και

β) μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, εφόσον βεβαίως είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών.

Πρόσφατα άρθρα

Ν/σ. Ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια – Οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του Κυρ. Πιερρακάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος σχολίασε την ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας…

04/11/2026

Η ΠΑΣΠ διαψεύδει δημοσιεύματα για εμπλοκή μελών της σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (ΠΑΣΠ) δημοσιεύματα, όπως αναφέρει, που κάνουν λόγο για…

04/11/2026

ΑΑΔΕ: Eπεκτείνεται η ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Tι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

Η ΑΑΔΕ προχωρά στη Β΄ Φάση του συστήματος ψηφιακής παρακολούθησης και ιχνηλασιμότητας της διακίνησης αποθεμάτων,…

04/11/2026

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου

Νέα κινητοποίηση μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών αύριο στις 11:00 στα Προπύλαια, με αιτήματα καλύτερη χρηματοδότηση,…

04/11/2026

Πάνω από 600 προσλήψεις ετοιμάζουν οι τράπεζες για το 2027

Σε δυναμική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους προχωρούν οι Τράπεζες στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας να καλύψουν…

04/11/2026

ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται πλέον η υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η…

04/11/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ