ΠΑΣΑΔ: «Τον Ιούλιο οι προσωρινοί πίνακες της Γενικής, σε λίγες ημέρες οι πίνακες της Ειδικής»

ΠΑΣΑΔ: «Τον Ιούλιο οι προσωρινοί πίνακες της Γενικής, σε λίγες ημέρες οι πίνακες της Ειδικής»

2 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση για τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής και της Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τις απολύσεις αναπληρωτών εξέδωσε ο ΠΑΣΑΔ.

Παράλληλα ο Σύλλογος καταγγέλλει την μη πρόσκλησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΑΣΑΔ 01/06/2020 : Πίνακες ειδικής -Γενικής, απολύσεις, ΟΑΕΔ, ΕΜΥ

Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την Υπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, απευθυνθήκαμε το πρωί στο γραφειο της Υφυπουργού.

Αφού θέσαμε σειρά ερωτημάτων επιφυλάχθηκαν ν’ απαντήσουν μέσα στην ημέρα επίσημα.

Πράγματι το μεσημέρι δεχτήκαμε τηλεφώνημα από συνεργάτη της κύριας Υφυπουργού με τον οποίο είχαμε μακρά συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν αναπληρωτές και δημόσιο σχολείο προβάλλοντας τις θέσεις μας.

Απ’ τη συζήτηση μεταφέρουμε τα παρακάτω:

– Οι πίνακες της Ειδικής έχουν «τελική» ημερομηνία ανακοίνωσης από τις 10 μέχρι 15 Ιουνίου. Οι διορισμοί κι οι προσληψεις αναπληρωτών απ’ αυτούς θα προχωρήσουν κανονικά και τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει το μόνιμο προσωπικό στα σχολεια.

– Οι προσωρινοί πίνακες της Γενικής θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο (της πρωτοβάθμιας είναι έτοιμοι, περιμένουν της δευτεροβάθμιας) και θα προχωρήσουν στον σχεδιασμό που έχουν κάνει. Εμείς τονίζουμε εδώ πως τα όσα δημοσιοποιούνται περί της χρήσης τους για πρόσληψη αναπληρωτών είναι επιθυμία του Υπουργείου που όμως νομικά, αυτή η επιλογή, δεν είναι χωρίς προβλήματα.

– Στο θέμα της απόλυσής μας και για τους χιλιάδες αναπληρωτές που θα συνωστίζονται από 1η Ιουλίου έξω απ’ τα γραφεία του ΟΑΕΔ, που είχαμε θέσει ως ερώτημα, δεν έχει δρομολογηθεί καμία λύση καθώς αυτό αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών και παραπεμφθήκαμε εκεί.

– Η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, που είναι αναγκαία πλέον εφόσον οι αναπληρωτές θα κληθούν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη να μετακινηθούν στις περιοχές πρόσληψής τους, μετατοπίστηκε ως ευθύνη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προς στιγμήν δεν υπάρχει κάποια ενέργεια που γίνεται.

– Για όσα τέλος περιγράφονται στο νομοσχέδιο και δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας, ζητήθηκε εκ νέου…υπόμνημα!

Συνάδελφοι, γι ακόμη μια φορά ο ΠΑΣΑΔ δεν κλήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία πολλάκις έχουμε στείλει υπομνήματα με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και θέσεις που στο πέρασμα του χρόνου μας επιβεβαιώνουν και μας επαληθεύουν.

Δεν ήταν έκπληξη αυτό για μας μετά την πρωτοβουλία μας να αμφισβητήσουμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ κι ΕΥΘΕΩΣ την αλήθεια των λόγων της Υπουργού σχετικά με την έγκριση από την ΑΠΠΔ, άρα και τη νομιμοποίηση, της τηλεμετάδοσης του μαθήματος στην τάξη.

Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, έφερε στη δημοσιότητα το θέμα κι εξέθεσε το Υπουργείο (κι όχι μόνο αυτό) κι αυτό το πληρώνουμε!

Δηλώνουμε προς όλους όμως πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΑΣΑΔ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<