voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Ιός Δυτικού Νείλου: 45 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

    Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 90 εκατ. άνθρωποι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμούς Κελσίου

  • Εκπαίδευση
    Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

    Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

    Υπ. Παιδείας: Από αύριο 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

    Κατά 45.000 μειώθηκαν τα «πρωτάκια» στα σχολεία θα τελευταία 15 χρόνια

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς

    Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από το 2026-2027

  • Θέσεις εργασίας
    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για 1.000 άνεργους πτυχιούχους, με αποδοχές έως 1.250 ευρώ – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

    ΥΠΕΣ: «Πράσινο φως» για 951 προσλήψεις σε Δήμους

  • Οικονομία
    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για «χαρτζιλίκια» και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών

    120 δόσεις

    Ρύθμιση 72 δόσεων: Χαμηλό το ενδιαφέρον των οφειλετών

    Αντικειμενικές Αξίες: Επανεξέταση τιμών σε 12 δήμους – Τι θα γίνει ο ΕΝΦΙΑ

    Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ για τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

    Market pass: Εντός της εβδομάδας η τρίμηνη πληρωμή

    Έρχεται νέο Market Pass: Τα ποσά και ποιοι θα το πάρουν

  • Εργασιακά
    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των εργαζομένων

    ένστολοι

    Συντάξεις ενστόλων: Mηνιαίες αυξήσεις έως και 150 ευρώ – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Αναδρομικά έως 500 ευρώ σε 150.000 δικαιούχους: Ποιούς αφορά

  • VOUCHER
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    «Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

  • Πολιτική
    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εκπαίδευση

Προσλήψεις αναπληρωτών: Όλο το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Οκτώβριο

από Νίκος Μοναστηριώτης
16/07/2026
σε Εκπαίδευση

106
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣχετικάΆρθρα

Ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν στα δημόσια ΙΕΚ από το 2026-27

08/08/2026
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ σε περιοχές ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ

04/08/2026

Σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Νηπιαγωγών (ΠΑΣΥΝ).

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026, έφερε στο ίδιο τραπέζι τους εκπροσώπους των νηπιαγωγών με κορυφαία υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων τον Γενικό Γραμματέα Γενικής & Ειδικής Αγωγής κ.Γιάννη Παπαδομαρκάκη, τον συνεργάτη της Υπουργού Παιδείας κ. Α. Παπακωνσταντίνου, τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Ι. Μπουσδούνη και τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κ. Κ. Λολίτσα.

Οι δεσμεύσεις του ΥΠΑΙΘΑ

Από τις απαντήσεις που παρείχαν τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, ξεχωρίζουν τα εξής σημεία:

Μόνιμοι διορισμοί 2026-2027

Από πλευράς εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι, ο συνολικός αριθμός των μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2026-2027 ανέρχεται σε 5.487, ενώ η τελική κατανομή των θέσεων ανά κλάδο θα καθοριστεί με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του alfavita.gr, προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των Φάσεων για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Ειδικότερα:

  • Α΄ Φάση: 4/09
  • Β΄ Φάση: 1/10 και 
  • Γ΄ Φάση: 10/10)

eSchools και EduPlan AI

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετάπτωση των στοιχείων στο σύστημα eSchools για τη σταδιακή κατάργηση της επαναλαμβανόμενης υποβολής εγγράφων από τους αναπληρωτές.

Παράλληλα, προαναγγέλθηκε η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής στο EduPlan AI, του νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης για την αποτύπωση των κενών και τον σχεδιασμό της στελέχωσης.

Αναφέρθηκε ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα καταχωρούν τα κενά στο σύστημα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο ΥΠΑΙΘΑ.Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ειδική Αγωγή και Παράλληλη Στήριξη

Διαψεύστηκαν τα σενάρια κατάργησης της Παράλληλης Στήριξης, ενώ ανακοινώθηκε η προμήθεια 706 ηλεκτρικών λεωφορείων για τα ειδικά σχολεία και η παράδοση νέου ψηφιακού εξοπλισμού στα ΚΕΔΑΣΥ.

Το ενημερωτικό σημείωμα του ΠΑΣΥΝ

«Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Νηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.Ν) με τον Γενικό Γραμματέα Γενικής & Ειδικής Αγωγής κ. Ι. Παπαδομαρκάκη, το συνεργάτη της Υπουργού Παιδείας κ. Α. Παπακωνσταντίνου, το Διευθυντή της Ειδικής Αγωγής κ. Ι. Μπουσδούνη και τον αντιπρόεδρο του Ι.Ε.Π κ. Κ. Λολίτσα.

Ο Σύλλογος προσήλθε με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσεις, θέτοντας συνολικά τα ζητήματα της Γενικής και Ειδικής Αγωγής, των εργασιακών συνθηκών και της λειτουργίας των νηπιαγωγείων.

1. ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Σχολικό Έτος 2026-2027)

Θέσαμε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2026-2027, ζητώντας την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή, συμπεριλαμβανομένων των Τμημάτων Ένταξης και των ΚΕΔΑΣΥ. Επίσης, ζητήθηκε ίδρυση νέων οργανικών θέσεων τόσο στην γενική όσο και στην ειδική αγωγή.

Από πλευράς εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι, ο συνολικός αριθμός των μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2026-2027 ανέρχεται σε 5.487, ενώ η τελική κατανομή των θέσεων ανά κλάδο θα καθοριστεί με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Νηπιαγωγών επισημάναμε ότι, πέρα από την κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων, είναι απαραίτητο ο συνολικός αριθμός των μόνιμων διορισμών να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την κάλυψη επιπλέον οργανικών κενών και των πραγματικών αναγκών των σχολικών μονάδων, καθώς οι ανάγκες της  εκπαίδευσης υπερβαίνουν κατά πολύ τις θέσεις που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις.

2. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Θέσαμε το ζήτημα της έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων, ζητώντας η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών/τριών να ολοκληρωθεί σε προγενέστερο χρόνο σε σχέση με προηγούμενα έτη, καθώς και η Α΄φάση προσλήψεων να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος των λειτουργικών αναγκών από την έναρξη του σχολικού έτους.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες πρόσληψης των αναπληρωτών/τριών να πραγματοποιηθούν νωρίτερα, ενώ επισημάνθηκε ότι στόχος είναι η Α΄φάση προσλήψεων να συμβάλει ουσιαστικά στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. (Α΄φάση: 4/09, Β΄φάση: 1/10 και Γ΄φάση: 10/10)

3. ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Θέσαμε το ζήτημα που είχε προκύψει από το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα (7/115075/Δ1/18-09-2025) σχετικά με τη φοίτηση στο Ολοήμερο, καθώς και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των Ολοήμερων τμημάτων με εκπαιδευτικούς.

Οι εκπρόσωποι της Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείο ανέφεραν ότι αντίστοιχο έγγραφο αναμένεται να ισχύσει και για το σχολικό έτος 2026-2027, έως ότου στελεχωθούν επαρκώς τα Ολοήμερα Τμήματα με εκπαιδευτικούς, με στόχο τη σταδιακή κάλυψη όλων των αιτημάτων των γονέων.

4. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας την ανάγκη ενιαίας εφαρμογής της νομοθεσίας, ενίσχυσης της διαφάνειας και της συνεργασίας με τις σχολικές μονάδες, καθώς και αναβάθμισης του διοικητικού και υποστηρικτικού ρόλου των στελεχών εκπαίδευσης.

5. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέσαμε το ζήτημα των τοποθετήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ζητώντας ενιαία και διαφανή κριτήρια τοποθέτησης σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και έγκαιρη ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘΑ.

6. ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Θέσαμε εκ νέου το ζήτημα της επαναλαμβανόμενης κατάθεσης δικαιολογητικών από τους/τις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς, ζητώντας την απλοποίηση της διαδικασίας μέσω ενιαίου ψηφιακού μητρώου, της διασύνδεσης των υπηρεσιών και της εφαρμογής ενιαίων πρακτικών από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναγνωρίστηκε ο μεγάλος όγκος των δικαιολογητικών που καλούνται να καταθέτουν οι αναπληρωτές/τριες  εκπαιδευτικοί, ενώ αναφέρθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάπτωση των σχετικών στοιχείων στο eSchools, με στόχο τη σταδιακή απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και τον περιορισμό της ανάγκης επανυποβολής δικαιολογητικών από τους/τις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς.

7. EDUPLAN AI

Θέσαμε εκ νέου το ζήτημα της λειτουργίας του συστήματος EduPlan AI, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μας σχετικά με τη διαφάνεια, τον τρόπο αξιοποίησης των δεδομένων και τον ρόλο του στον σχεδιασμό της στελέχωσης των σχολικών μονάδων. Παράλληλα, επαναλάβαμε την ανάγκη το σύστημα να λειτουργεί ως υποστηρικτικό εργαλείο για τον προγραμματισμό και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου διευκρινίστηκε ότι το επόμενο διάστημα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του EduPlan AI, προκειμένου να αξιολογηθεί η λειτουργία του, να εντοπιστούν τυχόν αστοχίες και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις πριν από την ευρύτερη εφαρμογή του. Επισημάνθηκε ότι σκοπός του συστήματος είναι η υποστήριξη του προγραμματισμού και της κατανομής του  εκπαιδευτικού προσωπικού, με στόχο την πληρέστερη αποτύπωση των αναγκών των σχολικών μονάδων και την αποτελεσματικότερη διαδικασία στελέχωσής τους. Αναφέρθηκε ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα καταχωρούν τα κενά στο σύστημα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο ΥΠΑΙΘΑ.

Από την πλευρά μας ζητήθηκε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και των σχολικών μονάδων στα στοιχεία αυτά, ώστε να διασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια και ορθή υλοποίηση της στελέχωσης.

8. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν τον θεσμό των Συμβούλων Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας την ανάγκη ενιαίας εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, ενίσχυσης της διαφάνειας και λογοδοσίας, καθώς και ουσιαστικής παιδαγωγικής και υποστηρικτικής παρουσίας των Συμβούλων στις σχολικές μονάδες.

9. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ/ΕΣ

Θέσαμε τη μείωση ωραρίου και επιμόρφωση σε συνεργασία με το ΙΕΠ για διοικητικά και διαχειριστικά ζητήματα.

10. ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Νηπιαγωγών επαναφέραμε με ιδιαίτερη έμφαση τα ζητήματα που αφορούν το πλαίσιο αδειών των μόνιμων και των αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών, ζητώντας την άμεση βελτίωση και τον εξορθολογισμό του ισχύοντος πλαισίου για τους/τις αναπληρωτές/τριες, καθώς και την έκδοση ενιαίων, σαφών και δεσμευτικών οδηγιών προς όλες τις Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης για τη χορήγηση της τετράμηνης άδειας άνευ αποδοχών στους/στις μόνιμους/ες εκπαιδευτικούς, ώστε να διασφαλίζεται η ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι τα ζητήματα των αδειών αποτελούν κοινωνικό θέμα που απασχολεί το ΥΠΑΙΘΑ.

11. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Θέσαμε εκ νέου τα σοβαρά κτιριακά, λειτουργικά και υλικοτεχνικά προβλήματα των Νηπιαγωγείων, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης βελτίωσης των συνθηκών στέγασης, υγιεινής και ασφάλειας, ενίσχυσης της χρηματοδότησης και δημιουργίας ενός σύγχρονου πλαισίου ελέγχου και υποστήριξης των σχολικών μονάδων.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι τα ζητήματα κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Δήμων.

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Νηπιαγωγών συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες συνεργασίας και επικοινωνίας με τους Δήμους, με στόχο την ανάδειξη και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Νηπιαγωγεία.

12. ΣΤΕΓΑΣΗ

Θέσαμε το σοβαρό ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τις δυσκολίες εξεύρεσης αξιοπρεπούς και οικονομικά προσιτής κατοικίας, ιδιαίτερα σε νησιωτικές, τουριστικές και αστικές περιοχές, και ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως επίδομα στέγασης, ενίσχυση στεγαστικών παροχών και συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών αποτελεί ευρύτερο θέμα κοινωνικής πολιτικής, το οποίο εξετάζεται σε κεντρικό επίπεδο, στο πλαίσιο συνολικότερων παρεμβάσεων και σχεδιασμών.

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Νηπιαγωγών δεν μείναμε στη διατύπωση του αιτήματος. Αναλάβαμε πρωτοβουλία και αποστείλαμε επιστολή προς όλους τους Δήμους της χώρας, καλώντας τους να συμβάλουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, στην αναζήτηση και υλοποίηση λύσεων που θα διευκολύνουν τη στέγαση των εκπαιδευτικών στις περιοχές τους.

13. ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΝΗΠΙΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Θέσαμε το ζήτημα του αυξημένου αριθμού νηπίων ανά τμήμα, επισημαίνοντας την ανάγκη μείωσης του ανώτατου αριθμού μαθητών, ώστε να διασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες μάθησης, ασφάλειας και ουσιαστικής παιδαγωγικής υποστήριξης.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναγνωρίστηκε το ζήτημα του αυξημένου αριθμού νηπίων ανά τμήμα.

14. ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Θέσαμε το ζήτημα της μισθολογικής κατάστασης των  εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τη σημαντική μείωση των αποδοχών σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους ζωής και ζητώντας ουσιαστική μισθολογική ενίσχυση και αναγνώριση της εργασιακής και επιστημονικής αξίας του εκπαιδευτικού έργου ζητώντας την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

15. ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ/ΣΥΝΤΑΞΗ

Θέσαμε το ζήτημα των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τις αυξημένες απαιτήσεις της προσχολικής εκπαίδευσης και την ανάγκη διερεύνησης πιο ευέλικτων μορφών αποχώρησης ή αξιοποίησης εκπαιδευτικών μεγαλύτερης ηλικίας σε υποστηρικτικούς και διοικητικούς ρόλους.

16. ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ “ΦΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν την πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘΑ «Φως Παιδείας», επισημαίνοντας την ανάγκη ουσιαστικότερης παιδαγωγικής τεκμηρίωσης και καλύτερης οργάνωσης των καλών πρακτικών, ώστε να είναι περισσότερο αξιοποιήσιμες και εφαρμόσιμες από την εκπαιδευτική κοινότητα.

17. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Θέσαμε το ζήτημα της υλοποίησης ουσιαστικών και πρακτικά προσανατολισμένων επιμορφώσεων για τους/τις εκπαιδευτικούς στην αρχή και στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με θεματολογία που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της σχολικής πράξης, όπως η διαφοροποιημένη διδασκαλία, το διοικητικό έργο, η εκπαιδευτική νομοθεσία, η δημιουργία ΕΠΕ, οι αξιολογήσεις μαθητών/τριών, η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και η διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναγνωρίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των επιμορφωτικών δράσεων με περισσότερο πρακτικό και υποστηρικτικό προσανατολισμό, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής πράξης και της καθημερινότητας των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ εξέφρασε τη θετική διάθεση του Ινστιτούτου να εξετάζει ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις επιμορφωτικών δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

18. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν την Παράλληλη Στήριξη, επισημαίνοντας την ανάγκη σταθερής και συνεχούς υποστήριξης των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πλήρους κάλυψης των εγκεκριμένων αναγκών, αποφυγής αυθαίρετων μετακινήσεων και ουσιαστικού σχεδιασμού στελέχωσης της  Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2026-2027.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός κατάργησης ή περιορισμού του θεσμού της Παράλληλης Στήριξης, αλλά καλύτερης αξιοποίησης αυτής σε συνδυασμό με τα Τμήματα ένταξης. Η συνέχιση του θεσμού επιβεβαιώνεται και από την έκδοση της εγκυκλίου για τις αιτήσεις Παράλληλης Στήριξης. Αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση μείωσης των προσλήψεων στην Παράλληλη Στήριξη, με τον τελικό αριθμό τους να διαμορφώνεται, όπως κάθε σχολικό έτος, βάσει των αιτήσεων και των εγκεκριμένων αναγκών των μαθητών/τριών. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην προετοιμασία νέων καθηκοντολογίων και πλαισίων λειτουργίας για τις δομές της Ειδικής Αγωγής (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ), με στόχο την ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Αυγούστου. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι έχουν δοθεί κατευθύνσεις προς τις Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης για καλύτερο προγραμματισμό και οργάνωση, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης.

19. ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και των ΕΔΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη σαφούς καθορισμού ρόλων και καθηκόντων, ενιαίου πλαισίου λειτουργίας, κάλυψης υφιστάμενων οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης, ενίσχυσης των ΕΔΥ, μείωσης της γραφειοκρατίας και ουσιαστικής επιμόρφωσης και συνεργασίας μεταξύ γενικής και ειδικής αγωγής.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και των ΕΔΥ παραμένουν αντικείμενο επεξεργασίας στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για την Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, μας γνωστοποιήθηκε ότι το καθηκοντολόγιο των Τμημάτων Ένταξης προγραμματίζεται να αποσταλεί στις σχολικές μονάδες τον Σεπτέμβριο, εφόσον ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και δεν υπάρξουν μεταβολές στον προγραμματισμό.

 20. ΕΙΔΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Ειδικών Νηπιαγωγείων, επισημαίνοντας την ανάγκη σταθερής στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, βελτίωσης των υποδομών, ενίσχυσης της επιμόρφωσης και ανάπτυξης συνεργασιών και πρακτικών συμπερίληψης προς όφελος των μαθητών/τριών της Ειδικής Αγωγής.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι προγραμματίζεται η ενίσχυση των ειδικών σχολείων της χώρας με 706 ηλεκτρικά λεωφορεία, με στόχο τη βελτίωση της μετακίνησης και της υποστήριξης των μαθητών/τριών της Ειδικής Αγωγής.

21. ΚΕΔΑΣΥ

Θέσαμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΚΕΔΑΣΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη ταχύτερων διαδικασιών αξιολόγησης, ουσιαστικότερης συνεργασίας και επικοινωνίας με τα νηπιαγωγεία, βελτίωσης της ποιότητας των γνωματεύσεων και ενίσχυσης της υποστήριξης προς τους/τις  εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες της Ειδικής Αγωγής

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναγνωρίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ ΚΕΔΑΣΥ και σχολικών μονάδων, ενώ επισημάνθηκε ότι στο νέο πλαίσιο λειτουργίας θα προβλέπονται σαφέστερες διαδικασίες συνεργασίας και συμμετοχής των σχολείων στη διαδικασία αξιολόγησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η διάθεση του νέου ψηφιακού εξοπλισμού στα ΚΕΔΑΣΥ, ότι η υλοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι από τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η επιμόρφωση του προσωπικού για την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών.

22. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Θέσαμε ερωτήματα σχετικά με τις ιδρύσεις δομών Ειδικής Αγωγής, τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης χωρίς γνωμάτευση ΚΕΔΑΣΥ, την εφαρμογή ζητημάτων προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες, τη διαδικασία συνεργασίας με τις οικογένειες παιδιών χωρίς διάγνωση, καθώς και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ειδική Αγωγή.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου αναφέρθηκε ότι η παιδαγωγική υποστήριξη μαθητών/τριών χωρίς διάγνωση πρέπει να βασίζεται σε τεκμηριωμένη παιδαγωγική παρέμβαση και συνεργασία με τις οικογένειες και τις αρμόδιες δομές. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι ζητήματα δομικής προσβασιμότητας αποτελούν αρμοδιότητα των Δήμων, ενώ έγινε αναφορά και στη συνέχιση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη εξειδικευμένων ψηφιακών εργαλείων υποστήριξης στην Ειδική Αγωγή.

23. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέσαμε το ζήτημα της θεσμοθέτησης ενός πλαισίου νομικής υποστήριξης για τους/τις εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας την ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε έγκυρη και άμεση νομική καθοδήγηση κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ιδίως σε περιπτώσεις που προκύπτουν ζητήματα ευθύνης, καταγγελιών ή διαφορών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας.

Από πλευράς των εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου ο αίτημα καταγράφηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, αναδεικνύοντας την ανάγκη θεσμικής θωράκισης των  εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΠΑ.ΣΥ.Ν)»

Ετικέτες: προσλήψεις αναπληρωτώνΥΠΑΙΘΑΠΑΣΥΝ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

    13 Αυγ 2026

  • Υπ. Παιδείας: Από αύριο 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

    13 Αυγ 2026

  • Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς

    13 Αυγ 2026

  • Πανελλήνιες 2018Διορισμός μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

    11 Αυγ 2026

  • Ποσό 1,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας για πυροπροστασία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικές μονάδες

    10 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Στεγαστικό επίδομα από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.120 φοιτητές σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία – Ζαχαράκη: Οι ίσες ευκαιρίες στις σπουδές, σημαίνουν και έμπρακτη στήριξη απέναντι στο κόστος της φοιτητικής στέγης

    35 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.