Πρωτιά του ΑΠΘ για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών

Πρωτιά του ΑΠΘ για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών

1 Σεπτεμβρίου 2020

Την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη κατέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την απήχηση του ερευνητικού έργου των μελών του στην Επιστήμη των Υπολογιστών, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ακαδημαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα Guide2Research .

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, καθηγητής, Ελευθέριος Αγγελής, η διάκριση αυτή μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και η υψηλή 189η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων όλου του κόσμου, αποτελεί αναγνώριση για το το πλούσιο και υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το τμήμα.

 Η συγκεκριμένη κατάταξη στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ποιότητας που αφορούν την απήχηση των ερευνητικών δημοσιεύσεων (h-index) στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, μετά από εξέταση του προφίλ περισσοτέρων από 6.000 ερευνητών, που έχουν καταγραφεί στο Google Scholar και στη βάση δεδομένων DBLP.
Σε προγενέστερη δημοσίευση του Guide2Research σχετικά με τους 37 κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων το ΑΠΘ είχε πρωτεύσει, με 6 καθηγητές του να εντάσσονται στη λίστα, μεταξύ των οποίων 5 από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Επιπλέον, η αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, Αθηνά Βακάλη,τιμήθηκε πρόσφατα με Βραβείο Αριστείας του ΑΠΘ για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων.

Ο κ. Αγγελής τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο του ερευνητικού έργου που παράγει το τμήμα Πληροφορικής αναδεικνύεται από τις διεθνείς συνεργασίες του ερευνητικού προσωπικού, την αυξημένη προσέλκυση χρηματοδότησης προγραμμάτων, τις συνεργασίες με εταιρείες και τη συμμετοχή σε συνέδρια.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<