Σχολεία: Στις 17:00 η κρίσιμη συνάντηση εκπαιδευτικών – Κεραμέως

Σχολεία: Στις 17:00 η κρίσιμη συνάντηση εκπαιδευτικών – Κεραμέως

8 Οκτωβρίου 2020

Στην ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λόγω της διασποράς του κορωνοϊού θα θέσουν επί τάπητος οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Από την έναρξης της σχολικής χρονιάς, περίπου 140 έως 160 σχολεία και τμήματα βρίσκονται κάθε μέρα κλειστά λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ οι καθηγητές καταγγέλλουν τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε προσωπικό καθαριότητας. Κρίσιμο αίτημα για τους εκπαιδευτικούς είναι η μείωση των μαθητών ανά τάξη ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού και να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για την «τιμωρητική» -όπως τη χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας- απόφαση να εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση οι μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις και να παίρνουν απουσίες διεκδικώντας «τα αυτονόητα» (προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργατών καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών).Οι καθηγητές καταλογίζουν επίσης «προχειρότητα» στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, όπου χρειάζεται, επιλέγει να θεσμοθετήσει τις τρίμηνες συμβάσεις για να καλύψει τα «μπαλώματα» της εκπαίδευσης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών θα θέσει τα εξής επτά θέματα: Οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας και θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Η τροπολογία για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες μαθητών λόγω καταλήψεων.

Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.Oι διορισμοί της Γενικής Εκπαίδευσης. 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους. Τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου.Εναπομείναντα ολιγομελή τμήματα προς έγκριση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<