Τα σενάρια για το άνοιγμα των Λυκείων

Τα σενάρια για το άνοιγμα των Λυκείων

11 Ιανουαρίου 2021

Με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία να ανοίγουν σήμερα, ειδικοί και υπουργείο Παιδείας εξετάζουν ήδη το επόμενο βήμα που αφορά στους μαθητές του Λυκείου και συγκεκριμένα, της Γ’ Λυκείου.

Λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Σημειώνεται πως ήδη έχουν αρχίσει από την Παρασκευή τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας.

Γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν με στόχο να αποφασίσουν τι εισήγηση θα κάνουν γι’ αυτό το ζήτημα. Την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν πως το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν τα λύκεια και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Στόχος είναι να ανοίξουν τα λύκεια, αλλά και τα γυμνάσια μέχρι το τέλος Γενάρη, αρκεί να το επιτρέπει και η επιδημιολογική εικόνα.

Οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου είναι η επόμενη προτεραιότητα, με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να τονίζει πως «τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα».

Το ίδιο τόνισε και ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί το άνοιγμα στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας. «Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται» ανέφερε η υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για τη Γ’ Λυκείου», συμπλήρωσε η υπουργός. Ερωτηθείσα για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στη Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και διά ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Οι μαθητές του Λυκείου 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να δηλώνουν πως θέλουν να κάνουν τεστ κορωνοϊού μέσα από την ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr που είναι ήδη σε λειτουργία για τους εκπαιδευτικούς.

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κυρία Κεραμέως, τονίζοντας ότι εξετάζονται συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<