Το μήνυμα του Γιώργου Κοντάκη για το Πολυτεχνείο- Τι αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το μήνυμα του Γιώργου Κοντάκη για το Πολυτεχνείο- Τι αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

17 Νοεμβρίου 2020

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, εξέδωσε ανακοίνωση.

Το μήνυμά του έχει ως εξής:

H επέτειος του Πολυτεχνείου συμβολίζει τους αγώνες της νέας γενιάς ενάντια σε ανελεύθερα καθεστώτα. Στο Πολυτεχνείο οι νέοι εκείνης της εποχής έδειξαν πως μπορούν να παλέψουν με αυτοθυσία για αξίες και ιδανικά.  Έστειλαν ένα μήνυμα προσπαθώντας να αφυπνίσουν μια κοινωνία, που είτε δυσφορούσε σιωπηλά είτε αδιαφορούσε μπροστά στο καθεστώς της τότε δικτατορίας.

Πράξη αντίστασης χαραγμένη στη συλλογική μνήμη ως θρυαλλίδα αφύπνισης για το δικαίωμα της παιδείας μέσα σε μια ελεύθερη κοινωνία. Ένα μήνυμα προς τυράννους, πως όταν χρειάζεται η νεολαία θα αψηφήσει τα πάντα για να διεκδικήσει τα δίκαια της, τα δίκαια της κοινωνίας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου θα πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες με δημοκρατική συνείδηση και πίστη στα δημοκρατικά ιδεώδη. Εκπέμπει διαχρονικά το μήνυμα πως η νέα γενιά, με το μέλλον της υποθηκευμένο και αβέβαιο δεν διστάζει να αμφισβητεί, να αγωνίζεται και διεκδικεί να ακούγεται.

Εκτός του εορτασμού μνήμης του αγώνα και της θυσίας των ηρώων εκείνης της εποχής, η σημερινή μέρα είναι επίσης ημέρα περίσκεψης και αναστοχασμού για τη νέα γενιά του σήμερα, μέσα σε  έναν κόσμο, που διαρκώς αλλάζει, εξελίσσεται και μεταλλάσσεται. Της το οφείλουμε!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<